No i dobrze kundelki są super
Pod spodem mam jeszcze kilka maluchów,ale pojęcia nie mam gdzie ja je podkradłam i jak kwitną,pewnikiem kundelki,ale kolorki to tajemnica na razie
To kundelek, fiolek przemyslowy. Widze, ze ma kilka bocznych rozetek. Polecam rosadzenie ich w marcu jak bedzie wiecej sloneczka. Zakwitnie Ci wtedy ogromna kula kwiatow. Mam takiego samego . Mozesz zobaczyc w moim watku.
Witam wszystkich. Całkiem zielona pseudo-ogrodniczka potrzebuje rady
Mam taką sierotę w domu. Zaniedbany przez ponad rok (gdy go dostałam to jakieś kwiotki na sobie miał ale nawet nie pamiętam jakie bo mnie to niezbyt interesowało) fiołek teraz od ok 8 mies. otrzymuje opiekę ale martwię się bo taki jakiś "goły" mi się wydaje i zastanawiam się czy jeszcze kiedyś zakwitnie... Jak sądzicie? Jest jakiś sposób by mu dopomóc?
Wyglada ladnie. Ja bym tylko jeden listek wyciela, ten z przodu ze zdjecia.
Mozesz go doswietlac sztucznie, ale teraz u mnie prawie wszystkie fiolki sa w stanie spoczynku, nie rosna i nie kwitna.
Trzeba poczekac na sloneczko.
Witam.
I ja zwracam się o rozpoznanie fiołeczka.Jakiś czas temu dostałam dwa listki.Jeden udało mi się ukorzenić .Chwilę to trwało,ale wreszcie doczekałam się kwiatuszków.Jednak nie wiem,czy to jest fiołek odmianowy,czy kundelek.
mam kilka fiołeczków wszystkie kwitnące do tej pory kundelki, od niedawna mam kilkanascie odmianowych jeszcze nie kwitną, ale może ktoś zidentyfikuje tego? czy to tez kundelek ale pełny ??
mam kilka fiołków część kupiona w bied... ce a część dostała żona od znajomych , jeśli ktoś może rozróżnić który to kundelek a który odmianowy (a może same kundelki )
1.