ogród Agaty (sure) - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Agaty (sure) - cz.2

Post »

Comciu, Dorbie - dziękuję za identyfikację. Rozchodnika się spodziewałam w tym miejscu, choć nazwy mi się niestety pogubiły, ale runianka mnie zaskoczyła. Jeśli tak, będzie trzeba ją przesadzić. ale to później, bo dziś odebrałam ostatnią dużą przesyłkę zamawianych roślin, pracy na pół dnia, albo i więcej, licząc odchwaszczanie... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Su, wplynelas mi na nieczyste sumienie dotyczace traw i weszlam w posiadanie 2 szt Prosa ozdobnego :;230 Ale tylko dlatego, bo okazalo sie po wymierzeniu miejsca parkingowego, ze zamiast 80 cm bedzie 150 cm "pustej" przestrzeni ... no a na tej pustej przestrzeni nie mozna sadzac nic stalego tz zadnych drzewek, wiekszych krzewow itp. To sobie trawsko walne :twisted:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo mi miło! :wit

...a jakie to proso, tak wysokie, jak to moje?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Fajne te Twoje trawy Agato :lol:
U mnie chyba nie pasują. Kiedyś planowałam taka rabatę przy południowej ścianie domku, ale zanim kupiłam trawy...opanowały ją inne rośliny :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Su, nie wiem jak duze to Twoje proso wyrasta, moje jest z tych rozgowatych o prostym sztywnym pokroju. Chyba sredniej wysokosci tz ok 120cm virgatum zielono-bordowe. Bedzie na tle bialego zbiornika, to mysle ze bedzie pasic.
Pytanie, co ile je sadzilas? wystarczy pol metra odstepu miedzy jednym a drugim?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To podobna wielkość chyba, moje też rózgowate. I posadzone w szpalerze, chyba nawet gęściej, więc myślę, że 50 cm wystarczy.

Mam wolne przedpołudnie, zaraz idę sadzić suchodrzew chiński, który dojechał w paczce, też muszę sprawdzić, co ile. Badylki są już dość duże, przynajmniej będzie je widać! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aguś, zakupów do Ciebie przyjeżdża cała masa, a gdzie fotki ????
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Su z tym suchodrzewem, to zalezy tylko co chcesz osiagnac. Ja moj Moss Green (on jest bardziej zwarty) sadzilam co metr, niby do takiej szerokosci one rosnal ... ja chce miec je jako osobne krzaczki. Ale moja babeczka w ogrodniczym mowila, ze fajny efekt robi sadzenie gestsze, tak zeby czesc roslin nakladala sie na siebie koncowkami. Podobno niesamowicie takie zadarnienie wyglada.
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hmm, ciekawa jestem co kupiłas. Całą masę roślinek? Fajnie. pokaż zdjęcia, bo ciekawa jestem :-)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masę, nie masę, w każdym razie duże paczki były... :wink:

niewiele zdążyłam zrobić i nie bardzo jest co pokazywać, bo zaraz muszę lecieć...

kupiłam wczoraj też jedną wielką Anabelkę, ma już kwiaty. Posadziłam ją w roli początku szpaleru, fajnie wygląda. Suchodrzewy jeszcze czekają w kolejce, ale chyba będą rosły w rzędzie gęściej, również w roli żywopłotu. Do tego mam jeszcze na przykład dwie trzmieliny Red Cascade, dwie małe płożące, ostrokrzew i kilka nowych host! :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

(a na trawniku "parkingowym" rosną chwasty, jak widać)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Coraz ładniej u Ciebie Aguś i faktycznie coraz więcej nad powierzchnię wystaje :lol: i anabelka świetnia - myślę, że będziesz z niej zadowolona :)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję, ze się dobrze przyjmie, bo wielka była. Ale po wyjęciu z donicy wyglądała dobrze, ładne korzonki, i listki, jestem dobrej myśli! Zastanawiałam się nawet, czy jej nie podzielić na dwa krzaczki, ale nie wiem, czy można i jak. Dziś niestety nie zdążyłam do szkółki, a chciałam dokupić jej towarzyszek. Wyśle, że jak tak dalej będzie, to Jule się zdenerwuje! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ladna Anabellka - u mojej ogrodniczki tez sa wlasnie takie duze :twisted: Ja sie nie zdenerwuje ale jak sie nie zbierzesz, to jesien Cie zastanie a lepiej zeby sie jeszcze przed zima dobrze ukorzenily :lol:
Podlewaj ja sporo, bo nie dosc ze na nowo musi sie przyjac, to jeszcze kwitnie. Wody potrzebuje sporo, moje juz dobrze przyjete teraz jak zaczynaja kwitnac, to dosc szybko traca wilgoc i lebki spuszczaja.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeżeli były takie duże, to za tę cenę warto kupić! ;)
(ta moja miała doniczkę o średnicy chyba 30 cm)

U mnie one nie rosną w pełnym słońcu, to raczej półcień przez większość dnia, bo je gałęzie dębów ocieniają. A ja naprawdę mam szczery zamiar kupić tę resztę, tylko ciągle nie mam czasu poszukać innego źródła, bo w Obi te wielkie były też przy okazji strasznie drogie, dlatego nabyłam tylko jedną... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U ogrodniczki sa mniej wiecej takie jak ta moja, bo to ten sam rzut i u niej tez tak podrosly w miedzy czasie a cena taka sama zostala. A moze i ciut wieksze, nie wiem dlaczego ale u niej wszystko szybciej w doniczkach rosnie, niz u mnie w gruncie :;230
Ta Twoja chyba wieksza ale jak duzo drozsza, to non-sens kupowac - za pare chwil tez bedziesz miala takie.

Obrazek

To co kupic Ci ??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”