Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Piękne nowości, takie soczyste kolorki kwiatków, wspaniały widok
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Hihi...chyba będzie kolejna choroba na forum... Kalanchoeomania ;) Śliczne nowości Kupiłaś.

Fiołasek też uroczy ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
renka1
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 11:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz śliczne,zdrowe i dorodne okazy.Jest na czym oko zawiesić. ;:154
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

Nie ma jak udane zakupy :) kalanchoe rewelcyjne ;:138
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

dziękuję kochani za zachwyt moimi zielonkami ;:196 tak mi miło jak jest z kim się podzielić taką radością :tan

kociara - Krysiu Tobie to fajnie, czasem chciałabym aby ciągle była niedziela, ale szybko się opamiętuję bo mi jak za dużo wolnego to się nudzić zaczynam, chyba pracoholik jakiś jestem ;:14 no i nie opowiadaj mi tylko, ze moi ulubieńcy, których jeszcze do końca nie znam - chorują ;:145

Adam12222 - ja ostatnio mam fazę na kwitnące, a w Biedronce takich jakoś ostatnio malutko, sita wypatrzyłam u forumowiczki i od razu popędziłam na zakupy... ale coś niespecjalnie umiem się nim opiekować, bo pomalutku usycha, muszę chyba więcej doczytać ;:132 a paproci nie kupuję, sama nie wiem jakim sposobem rosną te co mam, więc gratuluję Ci odratowania ;:180

elcia1974, renka1, AdaK - ;:196
AnnaAgnieszka - no właśnie te soczyste kolorki tak mnie ostatnio jak magnes przyciągają ;:224
justus27 - no właśnie dobrze mówisz, coś mnie opętało na punkcie kalanchoe, zachciało się mieć każdy kolor, a ceny ostatnio się trafiają przyzwoite więc jak tu przejść obojętnie..? :;230

poza tym to hibek znów pokazał na co go stać :heja , hojka szaleje :D ale nie obeszło się bez strat - tycia sadzoneczka fiołka od AnnaAgnieszka nie przyjęła się ;:145 , tak samo jeden z listków skrętnika sobie zwiędł, moje próby uratowania własnego fioletowego skrętnika także owiane porażką... ah przestanę wymieniać, bo się na noc zdołuję jeszcze... :|

zmykam zatem ;:19 a jutro pokażę inne parapetowce, bo jeszcze kilka się nie przedstawiło na FO ;:196 wszystkim
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Fajnie,że będzie co oglądać - już się cieszę na jutro.
Choroby pod kontrolą,ale jednak zawsze zmartwienie ;:108 :(
A gdybyś miała nieustające święto to z Twoją energią i entuzjazmem szybko znalazłabyś
jakieś zajęcie,równie przyjemne jak kwiatki.Jak braknie Ci pomysłu może kiedyś podpowiem,
ale to już jak to wolne będziesz mieć tuż,tuż. :;230 :;230 ;:180
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Dziękuje.
Ja mam mało kwitnących : skrzydłokwiata , dwie gloksynie i begonię.
Czekam niecierpliwie na świeże fotki .
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dobryj dzień ;:196

Krysiu - no nie tak niedługo... jeszcze wieeele mi zostało do niedzieli na co dzień, chyba, że masz na myśli weekend najbliższy, choć i ten nie zapowiada się na długi (chyba w piątek będę w pracy), ale plany już są :tan

Adamie - wszystko to do czasu, już niedługo parapety Ci obrosną w dodatkowe zielone ;:108 tutaj inaczej się nie da, oglądasz, oglądasz i nie wiesz kiedy zechcesz mieć i to i to i jeszcze to.. ;:224 a potem idziesz do sklepu i już tak obojętnie nie przejdziesz koło stoiska z kwiatami :;230

No to pokażę, co jeszcze u mnie mieszka w doniczkach:
Lucky bamboo czyli draceny - chyba powinny stać w południowym pokoju, tu za mało światła mają, ale nie wszyscy mogą mieszkać w salonie przecież ;:14
Obrazek

zamiokulkas - też coś mu nie pasi, sama nie wiem co, trochę czasem podrośnie, trochę popsuje się, w sumie to ma jakiś bezruch totalny ostatnio... też nie ten klimat? w salonie było mu lepiej (wypuścił nawet nowy pęd)... ale naprawdę nie ma gdzie ulokować ;:223
Obrazek

posiadam jeszcze takie coś - polyscias pisało, straszny pijak jak się okazuje :P
Obrazek

Podejrzewam, że jeszcze coś się gdzieś uchowało, ale muszę zrobić chyba jakiś porządek w zdjęciach aby dopatrzeć się tego co pokazałam, coby nie dublować ;:223
miłego dnia wszystkim odwiedzającym moje parapety ;:196 i zapraszamy, zapraszamy ;:180 od miłych oczu rośnie się lepiej ;:108
Adam12222
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Piękny zamio kulas ;:138
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Przyznam,że miałam na myśli takie wolne,jak u mnie - wtedy podzielę się pomysłami.No,ale jeszcze trzeba poczekać :;230 :;230
Kwiatuchy fajne.
U mnie najlepiej rosną w kuchni,ale też nie wszyscy możemy siedzieć w kuchni.
W salonie :;230 mój zamiokulkasma dość dużo światła i też się wyciąga i gnie.On chyba musi mieć baaaardzo dużo światła ;:108
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ten polly piękny , fakt straszny pijak z niego :D
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Cześć mniodkowa :D

Podglądam właśnie Twoje roślinki...paprotka wspaniała ;:138
Obrazek

...u siebie mam 4 sztuki, dwie nowe,więc wyglądają jeszcze jakoś, jedną ratuję,po straszliwych przejściach jest. Wisiała u mnie w łazience,ale zimą było tam za gorąco dla niej....wiosną ją przesadziłam,usunęłam stare korzenie i teraz tylko takie badylki z niej zostały...na wpół wyschnięte :(....ale walczy,cały czas walczy...może da sobie radę? :| Czwartą gdzieś znalazłam..na jakiejś klatce schodowej,nie wygląda najgorzej...może też jej się poprawi...no...zobaczymy...w każdym bądź razie do paprotek to ja nie mam ręki ;:223 ...a są takie piękne!!!

:shock:
Obrazek

Moje kalanchoe to się kryje....

Przepięknie ci rośną te zieleńce wszystkie....mam jednakowoż pytanko? Nie myślałaś,żeby zamiast kwietnika jakąś najzwyklejszą drewnianą półkę sobie powiesić? Szczególnie w tym bardzo różowym pokoju? Wszystkie te zielonki na takim tle.....brak mi słów jak sobie wyobrażę... :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Adam12222 - dobrze, że choć Ty chwalisz, bo na mnie przestał wrażenie robić buntownik jeden ;:223

kociara - a wiesz, że u mnie w kuchni nie stoi nic z zielonego..? :shock: bazylia jedynie... hmm... ale nie mam zupełnie gdzie postawić, górne szafki taką półkę na sobie mają i na nią to chyba jakiś liliput wszedłby jedynie a i pewnie zapomniałabym podlać ;:14 , parapet zajęty wspomnianą bazylią... w ogóle mam taką kuchnię, która mi się nie podoba więc i kwiaty jej nie pomogą hehehe a zami stoi w pokoju od północy, nic mu światła nie zabiera, rolety wiecznie podniesione, sama nie wiem o co mu chodzi...

trzynastka - polly dziękuje, choć on maluśki, te foto wyszło jakieś przekłamane ;:224

witaj :wit kotio z kioto - tak, paprotki piękne, ja dopiero jak mi forumowicze zwrócili uwagę to zauważyłam, że moje chyba faktycznie jakieś ładne wyhodowały się, ale jak pojęcia nie mam :roll: bo pamiętam też takie patyczaki...może to słońce tak dobrze im robi...? i od jakichś 3 miesięcy zraszanie, bo wcześniej jakoś mi się nie chciało :P
co do kalanchoe to jak oglądałam sobie różne w necie to chyba każde się kryje nieskromnie przyznam :oops: bo jakoś tak dziko mi urosło i jak obsypało kwiatami to wygląda to faktycznie zachwycająco, pomimo dziwnego kształtu ;:224

Jeśli chodzi o ścianę koloru bordo to jest ona jedna w salonie, na jej tle stoi jeden stojak z 3 kwiatkami (kawa, trzykrotka i gloksynia) obok stoi sobie przy tv ludisia i skrzydłokwiat, no a na komodzie: kalanchoe, benjamin, sadzoneczka skrętnika, sadzoneczka kalanchoe, gloksynia i szeflera, na podłodze sansewieria i draceny - to nie tak dużo myślę :P pozostałe kwiaty porozstawiane po parapecie i na 2 kwietnikach, inaczej się nie dało ;:223 , jedna półeczka to zdecydowanie za mało, choć opcja półki już mi w głowie świta, ale dodatkowo, nie w zamian,(wtedy można dostawić dodatkowe kwiatki :P) a ściany są beżowe, może kiedy wstawię zdjęcie całości :)
Adam12222
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

U a to czemu??? co się z nim dzieje???
Ja dziś od sąsiadki przyniosłem jednego liścia zamiokulasa i spróbuje go ukorzenić .
Moje roślinki:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Adam - Ty jego zapytaj, bo ze mną gadać nie chce ;:223 sobie stoi...i sobie stoi... w sumie dobrze, że nie zdycha, ale i do tego pewności nie mam :| przestał wypuszczać cokolwiek, a kilka listków mu podeschło i nie wiem co poczynić.. być może klimat w tym pokoju mu nie pasi, za mało ciepła..? z 6 lat już go mam, u innych takie okazy a ten tu w miejscu :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”