Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 15:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)

Post »

gawronka pisze:
Francesca pisze:Wychodek to jak dla mnie takie coś: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... kzAjWpOVQJ :;230
Raczej tarasik ;) :D
Juz nic nie chciałam mówić z tym wychodkiem :;230 Ale skoro Francesca się odezwała pierwsza.... :;230
He he.. :oops:
Powiem szczerze,ze nie pomyslalam,ze moze sie tak wychodek skojarzyc :lol:
Mnie chodzilo o bezpieczne wychodzenie z salonu... Bezpieczny wychodek??? :;230 Moze bezpieczny wychodzeniek? :;230
No dobra..zostanmy przy tarasiku...
Rozmiar to 3m na 5,5m...To moze jednak taras ;:136
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Sciaganie plyt i przygotowywanie podloza...z malym pomocnikiem :wink:

Obrazek

Rama gotowa...

Obrazek

A to moj kot..szkodnik pospolity..inaczej zwany Flafi :D

Obrazek

Oki..ciag dalszy nastapi :wink:
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

A jeszcze sie chcialam zapytac..moze ktos wie..

Okolo 2 miesiace temu wsadzilam w ziemie krzaczek malin,agrestu,porzeczki czarnej i czerwonej.
Wszystko pieknie sie przyjelo i puscilo duzo listkow..oprocz malin.a na maliny najbardziej liczylam :? :(
Szukalam w szukajce o malinach,ale nie umialam znalezc odpowiedzi na moje pytanie..
Jak dlugo taka malina moze sie przyjmowac? Ciagle ma kikut tylko bez jednego listka,nic kompletnie sie z nia nie dzieje.. Czy cos jeszcze z niej bedzie,czy wywalic w kosz??
;:98
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Chcialam dodac ostatnia fotke z budowy tarasu..ale wyswietla mi sie komunikat,ze wystapil jakis blad i mam zglosis administratowi :shock: Sprobuje pozniej..
Niestety dlugi weekend sie skonczyl i praca przy tarasie na razie tez..reszta musi poczekac do weekendu :wink:
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

:wit Najgorsza robota przy tarasie została zrobiona; teraz pozostały, powiedzmy, prace kosmetyczne :) Dziwne z tym błędem :roll:
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witaj gawronka :wit
Milo,ze znow wpadlas.. ;:196

No zobaczymy jak to z ta kosmetyka bedzie :wink: |Jeszcze troszke pracy jest,ale co sie odwlecze to nie uciecze :wink: Teraz maz pracuje po 16 godzin,ale w weekend mam nadzieje,ze dokonczy :wink:
I bedzie daszek ;:138 :heja
Huraa :heja
Gawronka,posadzilas juz swoje hosty?? Ladne sa,tez mi sie podobaja :wink:
A co z borowkami?? Posadzone?

Sprobowalam jeszcze raz ze zdjeciem i chyba teraz weszlo :)

Obrazek
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p

Post »

Hosty na parapecie w kuchni. Wyczytałam,że mają byc przymrozki (w maju! ;:223 ) To wolałam nie sadzić, nawet jeżeli są to tylko hosty ze Stonki :lol: . Jutro będzie się działo na działce "przydomowej" :tan . zapraszam na fotorelację :wink: A daszek super,że będzie. Szczególnie na Zielonej Wyspie się przydają takie konstrukcje :wink:
Kot jak z tego serialu:hator, hator, hator. :lol: Z takim chłopakiem w okularach, co go ten kot przenosił w różne miejsca.
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Rademens znaczy sie :wink: Pamietam,pamietam :D

Wlasnei widzialam ,ze nawet snieg w Polsce,,jstem naprawde w szoku... :shock:
Dobrze,mze zrobilas,ze ich jeszcze nie posadzilas...az strach pomyslec co ze wszystkimi roslinkami,ktore juz byly w ziemi,a nie lubia przymrozkow..
U mnie piekne sloneczko..tylko wieje jak zwykle..
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Moje pomidorki juz pieknie kwitna...

Obrazek
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ja mam problem z tymi ptaszkami w ogrodku..
Od wczoraj widze takiego jednego skaczacego,podeszlam,wzielam go nawet na rece,okazalo sie,ze nie ma ogona..
Maz mowi ,ze to mlody,wypadl z gniazda lub rodzice ucza go latac,calkiem mozliwe,ale mnie sie nie wydaje,mysle,ze to matka lub inny ptaszek ,tylko ze z obgryzionym ogonem przez jakiegos kota i raczej na pewno mojego :?
Widze,ze taki czarny ptaszek..(tata?) nosi mu glizdy,bo sam sobie upolowac tamten biedny nie umie..Nie ma ogona wiec nie lata...
Zrobilam mu zdjecie z daleka,bo gdy podchodzilam to uciekal..
Sami zobaczcie..obgryziony ogon czy nie wyrosniety jeszcze?
I to mlody ptak czy stary??
Bo ja juz zdebialam do reszty :shock:

Obrazek

Najgorsze,ze boje sie teraz mojego kota puszczac do ogrodu,bo boje sie,ze w koncu dopadnie go,,przeciez nie odfrunie :?
Szkoda by bylo ptaszka,,a znow trzymac kota caly dzien w domu,jak tam piekne ;:3 i cieplutko??
Nie wiem...
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

szybko uwineliscie sie z tym tarasem czekam na dalsze fotki z ogrodka :)
pozdrawiam
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p

Post »

No to i ja opowiem historię o ptaszkach :D Nad moim mieszkaniem w bloku jest mieszkanie niezamieszkałe i na balkonie przyległym do tego mieszkania zalęgły się gołębie. Wiosną zauważyłam ,że noszą jakieś gałązki i doszłam do wniosku,że pewnie na gniazdo. Po jakimś czasie zobaczyłam na moim skorupki po małych jajkach i skrzeczenie to już wiedziałam,że wylęgły się małe.
Pewnego razu wychodzę na balkon a na nim siedzi mały gołąb :shock: Taki jeszcze z piórkami "dziecięcymi" , z dziobem nie całkiem wykształconym. No to ja ....NA RATUNEK! :lol: Znalazłam pudełko, wyłożyłam porwanymi gazetami, do pudełka pojemniczek z wodą i zaczęłam dzwonić: do Towarzystwa ochrony Zwierząt, Towarzystwa przyjaciół ptaków, Zoo i cokolwiek się nie znalazło w ksiązce tel. M wymownie pukał się w czoło. ;:224 Oczywiście , poza mną ;:170 , nikt biednym gołębiem nie był zainteresowany. Aż zadzwoniłam do veta i powiedział,że czasami rodzice wypychają z gniazda "leniwego" ptaka. Ale na pewno nie dadzą mu zginąc z głodu czyli obserwują go, karmią i motywują do latania. Po 2 dniach gołąb poleciał :uszy Powiedziałam córce ,że jak będzie leniwa to wezmę przykład z gołębi :twisted:
Może zadzwoń gdzieś? Do Zoo?
Marta
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witaj wpadłam z wizytą!!!Bardzo lubię angielskie ogródki małe i przytulne a Twój w fazie rozwoju ;:108 Taras zapowiada sie oblędnie ,oczko mój mąż chetnie adoptuje :uszy razem z dobrodziejstwem inwentarza ;:224 Pozdrawiam i będę wpadała zobaczyć taras i postepy prac w ogródku kicia super a pomocnik jeszcze lepszy ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Isskaa pisze:A jeszcze sie chcialam zapytac..moze ktos wie..

Okolo 2 miesiace temu wsadzilam w ziemie krzaczek malin,agrestu,porzeczki czarnej i czerwonej.
Wszystko pieknie sie przyjelo i puscilo duzo listkow..oprocz malin.a na maliny najbardziej liczylam :? :(
Szukalam w szukajce o malinach,ale nie umialam znalezc odpowiedzi na moje pytanie..
Jak dlugo taka malina moze sie przyjmowac? Ciagle ma kikut tylko bez jednego listka,nic kompletnie sie z nia nie dzieje.. Czy coś jeszcze z niej bedzie,czy wywalic w kosz??
;:98
Malina dość szybko puszcza liście .Może miała za sucho i się nie przyjęła .Jeśli Ci nie przeszkadza ,to możesz jeszcze poczekać .Może odpuści coś od korzenia.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Ptaszek wygląda na szpaka, szpaki mają bardzo krótkie ogonki. Wygląda na młodego. Młody szpak piórka ma brązowe a stary czarne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”