Alicjo widzę że robota aż wre, dobry pomysł z tymi wiaderkami Ty kupowałaś je, a ja miałem chyba ze 40 sztuk po tynku, część oddałem sąsiadom, część sobie zosatwiłem, ze 3 sztuki wykorzystałem do nasadzeń, a kilka poszło do śmietnika....
Berry. Lucynko.Sasanka biała i czerwona taka mizerna bo dopiero w ubiegłym tygodniu kupiona i posadzona.W przyszłym roku dopiero zakwitnie.
Kamyku. Wiaderka też miałam ale po kleju,niestety nie dało się umyć i wyrzuciłam .Bałam się cokolwiek w nie posadzić.Być może te pozostałości po kleju mogłyby zaszkodzić roślinom.Może wchodziłyby w reakcję z nawozami.Wolałam nie ryzykować.
Andrzejku .Dziękuję.
Ale Alu u Ciebie cudnie Piękne tulipany "Persial Pearl".To są nowe cebulki? Jeszcze takich nie widziałam.U mnie w tym roku tulipany poznikały albo wypuściły liście,a pączków brak
Ciemiernik cuchnący....cóż za niewdzięczna nazwa,bo jest śliczny:)
Aniu tulipany kupiłam jakieś 3 lata temu w Castoramie,od tego czasu nie widziałam takich w sprzedaży.Tulipany co kilka lat dobrze jest wykopać posortować i posadzić na nowe miejsce.Są też przysmakiem nornic.Mogą też rosnąć za głęboko i dlatego nie kwitną.Spróbuj je wykopać w tym roku i sprawdź co się z nimi dzieje.
Andrzejku na pewno, widziałam jaki masz kawał ogrodu.No i stare drzewa.Naprawdę super możesz to urządzić.Oczywiście nie od razu.Tylko zaplanuj sobie jak to ma być.