Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Post »

Witaj Izo ranek powitał mnie również bielą śniegu :evil: ale na szczęście już go nie ma .Ale za to jest chlodno i z wypadu na działkę nici...jutro będę na pewno,może zastanę takie piękne kwitnące krokusy jak u Ciebie.....biały wrzosiec jest śliczny,podoba mi się kształt ich kwiatków takie malutkie kubełeczki ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wkurzona byłam rano jak nie wiem co, ale od 11 rano do wieczora zdążyłam być w ogrodzie :heja Słoneczko świeciło, ptaszki śpiewały, a ja sprzątałam. Wciąż sprzątam. Końca nie widać. Wrzuciłam nawóz pod modrzewie, z synem zgrabiliśmy trociny po ścięciu wielkiego, chorego jesiona (7 taczek), posiałam rządek rzodkiewki i sałaty (zakryłam włókniną), posadziłam czosnek do ogórków i parę roślin z Biedronki, i posprzątałam gałęzie po cięciu jabłoni-i to ciągle nie koniec. Skądże. Dopiero się zaczyna. Wszystko mnie boli. UWIELBIAM TO.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Izuś ja z rewizytą trafiłam do Ciebie na wiosenny wątek.
Masz śliczne Ranniki które pięknie jak słoneczka uśmiechają się do wiosny.
Oglądając je w wątkach naszych Foremek też zapragnęłam je mieć.
Buziaczki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam wszystkich cieplutko!

Grażynko żeby to ciepełko w końcu przyszło. Śniegu więcej nie napadało, ale jest koszmarnie zimno. Nic się nie chce robić jak ręce marzną. W nocy temperatura spadła do -7 st.
Iwonko na pewno u Ciebie też już kwitną pierwsze krokusy. Do kwietnia coraz bliżej to i słońca powinno być więcej. Wystarczy, że temperatura przekroczy tę magiczną 10-tkę i wszystko 'wystrzeli" w górę i będzie kwitło. U mnie pierwsze puszkinie pokazują pąki.
Ewo to Ty bardzo dzielna jesteś dziewczyna, że mimo chłodu ostro pracujesz w ogrodzie. Miałaś co robić...Wiosną zawsze jest dużo pracy, ale ja wczoraj i dzisiaj poszłam na działkę w celach zwiadowczych i fotograficznych :wink: Patrząc na te przymrozki to zastanawiam się czy za bardzo nie pośpieszyłam się ze sprzątaniem rabat. Teraz te wszystkie wschodzące i kwitnące maluchy zostały "gołe" a tu śnieg, a tu mróz :roll:
Witaj Zyto! Też bardzo lubię ranniki. Nie mam ich zbyt wiele, ale mam nadzieję, że się rozmnożą.
Wczoraj podziałałam w doniczkach - posadziłam część kupionych roślin. Piwonie wciąż w woreczkach, bo nie mam takich dużych donic. Muszę coś kupić jutro dla nich. Dzisiaj kupiłam za to dla siebie azalię japońską - to tak na poprawę nastroju:
Obrazek

Od kilku dni próbuje zrobić zdjęcie swoim ciemiernikom i bez efektu :( Wszystkie mają pąki, ale tak niskie łodyżki że mam spore problemy by je sfotografować.
Obrazek, Obrazek, Obrazek - wschodzi serduszka okazała różowa
Obrazek - a tak się śpieszy liliowiec rdzawy
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Azalia piękna ,a liliowiec naprawdę się śpieszy moje ledwo wychyliły się z ziemi.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Serduszkę masz już na wierzchu ?
Jutro muszę poszukać mojej, bo jakoś nie rzuciła mi się w oczy.
Kto wie czy nie zmarzła. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja już nie robiłam zdjęć z tym zafajdanym śniegiem. Wolę zapomnieć. A zdjęcia wiosenne lubię jak najbardziej. Te wychodzące wiosenne rozmaitości są wspaniale. Liliowiec wygląda u ciebie taki jakby czyściutki, bez starych badylków. Moje dopiero powoli przedzierają się ku światłu.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczna azalia. Nie ma się co martwić o rośliny. Myślę, że teraz wychodzą te, które świetnie dają sobie radę z mrozem. Znalazłam zeszłoroczny tulipan turkiestański-już z pączkami. Będzie chyba kwitł najwcześniej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Izuniu przeszłam się po twoim ogrodzie i gratuluje determinacji.
Wiem jak to jest kiedy człowiek musi liczyć na siebie, bo kochany M "uwielbia" ziemię :wink:
Ogród zmienił sie nie do poznania. Jest przepiękny. I masz cudowny skalniak. Ja swój musiałam w zeszłym roku niestety zlikwidować :( , ale co tam.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Krokusy Izo super :!: U mnie też puszkinie zaczynają się otwierać ale tu na forum dowiedziałem się, że to nie puszkinie tylko cebulice :?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witajcie!
Miało być coraz cieplej :evil: , a wciąż jest lodowato. I jeszcze ten deszcz. Szkoda, że nie zdążyłam uporać się z "trawnikiem" i rozsypać nawozu. Byłaby przynajmniej jakaś korzyść z tych opadów.
Rozglądałam się za podłożem dla azalii, ale nigdzie nie ma małych worków. A przecież 50L wora torfu nie wezmę na plecy :roll: chociaż duży by się przydał. Planuję zakup kolejnych kwasolubnych. Ta azalia ma nawet metryczkę i nazwę: "Moerheim".
Andrzej w zasadzie tylko rdzawy tak pędzi. Niektórych to jeszcze wcale nie widać. Mam jednak cichą nadzieję, że wyjdą.
Grażynko o dziwo dzisiaj nawet biała wystawiła nosek z ziemi. Ja w miejscu gdzie rosną serduszki mam wbite takie patyki do szaszłyków - bo wcześniej nigdy nie wiedziałam gdzie mam ich się spodziewać i bałam się uszkodzić przy porządkach. Myślę, że nie powinna zmarznąć. Prędzej nadmiar wody mógł zaszkodzić.
Wandziu też uwielbiam patrzeć jak wszystko się budzi do życia i gramoli na wierzch. Liliowiec ten ma dość szerokie liście i wyrywałam je dopiero wiosną - łatwo odchodzą. Przy botanicznych obcinam liście jesienią ( duża kępa, rośnie na środku - kiepsko to wygląda) i te resztki później trudno usunąć - więc zostają.
Chyba masz rację Ewo, że powinny sobie poradzić. Tylko takie twardziele nadają się na nasze warunki. Zaskoczyłaś mnie tym tulipankiem :shock: Też je mam u siebie, nawet już wylazły, ale pączków nie zauważyłam. U mnie jedynie narcyze mają pąki i rzecz jasna hiacynty. Tych ostatnich nie mogę się wręcz doczekać. A jak tam Twój kryzys wczorajszy? Mam nadzieję, że dałaś radę i wytrzymałaś. Hebe bez problemu kupisz na targach w Starym Polu. Moje też tam kupowałam.
Nezka-Agnieszka - witaj! Dziękuję za miłe słowa. Sama wiesz ile radości i sił dają do dalszej pracy. Poprzedni Twój watek też zwiedziłam i żałuję, że większość zdjęć jest niedostępna. Tylko po zachwytach Forumków mogę się domyślać jak piękne kwiaty masz u siebie.
Jacku - dzięki. Tej drobnicy cebulowej jest mnóstwo różnej. Samych cebulic jest kilka. Też ich wszystkich nie rozróżniam, ale puszkinie chyba mam i chętnie się podzielę. Tak wygląda moja puszkinia dzisiaj - dopiero nabiera kolorów:
Obrazek

a tak prezentowała się w pełnej okazałości zeszłej wiosny:
Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, piękną masz już wiosnę!! Na razie koncentruję się na sprzątaniu tony liści i igliwia, więc nie zwracam specjalnie uwagi na jej uroki... Muscadet rzeczywiście pięknie pachnie :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, że czas tak szybko leci, bo mam parę rzeczy do kupienia w Starym Polu :D To oczywiście marzenia, bo warunki będzie dyktował M. Pąki to może dużo powiedziane- siedzą przy samej ziemi. Ale tulipańczyk jest zabójczy. Z papierosami daję sobie radę. Czasem z bólem, czasem bez :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Piękna ta puszkinia... Czy ona ma również zapach?
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witam fajna wiosna u Ciebie w ogrodzie pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”