Po prostu mój ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
anna63
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Po prostu mój ogród

Post »

Paolo ,Izo mówisz masz tylko grupa wsparcia przyjść musi bo zapomniałam jak to po kolei z tym zdjęć wstawianiem było :?
Agatko ,Francesco dzięki za odwiedziny :D ,ja u Ciebie Ago często bywam ,choć czasami tylko zza krzaka jakby zaglądam :)
Grażynko ustalcie kiedy i ja się dostosować mogę ,w niedzielę w Twoim kierunku iść mieliśmy ale sobota zaskoczyła swoimi planami wobec nas (taka karma widać)
Ja zawsze podziwiam wiosnę w innych ogrodach u mnie oprócz żonkili dosadzanych co roku i irysków takich co prawie bez łodyżki rosną (zapomniałam jak się nazywają coś od Katheriny...)a i jednego wypłoszowatego hiacynta ,to nic nie rośnie wczesnego ,jakoś zawsze mi ucieknie co chcę kupić i zawsze kończy się na tulipanach botanicznych i czosnkach :? nie wiem co z tym zrobić...co roku sobie obiecuję a potem :roll:
Postaram się chociaż tego zdjęcia zrobić ale nie wiem czy czasami prędzej nie przekwitną one :?
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
4mmmm
100p
100p
Od: 3 mar 2011, o 19:35

Post »

Witam.
Bardzo mi się u Ciebie podoba:)
anna63
100p
100p

Post »

To jeszcze taras z milinem ...i teraz ścieżką żwirową schodzimy do ogrodu ,mijamy niechcianego clematisa ,który co roku udowadnia mi ,że on jest piękny a ja głupia i uparta i w ogóle się nie znam (a ja co roku patrząc na niego podziwiam go i rację mu przyznaję) ,ławeczkę gdzie często można mnie spotkać rano kawę poranną pijącą (krzesełko dla gościa być może :wink: )Przy ścieżce bzy rosną ,takie na pniu szczepione: biały ,fioletowy ,i biało-fioletowy to po lewej stronie ,a po prawej wiśnia japońska ślubno -rocznicowa i mydleniec ,po nich pną się clematisy .Na razie tylko opowiadać o tym tylko mogę bo na zdjęciach nie widać ,(jak się piąć zaczną to może zdążę zdjęcie jakieś zrobić ;:224
no i ogród ...widok ogólny i na ostatnim zdjęciu żywy płot czyli wiadomo...w skład żywopłotu wchodzą róże okrywowe ,berberysy ,modrzewie..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
anna63
100p
100p

Post »

No cóż zdjęcia ostatnie na odwrót się wkleiły no ale wszyscy widzą gzie żywopłot a gdzie widok ogólny mocno zdominowany przez irgę :D
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Warto było cierpliwie czekać na fotki, ślicznie masz, wszystko takie dojrzałe i rozrośnięte. Ile lat ma twój ogród?
anna63
100p
100p

Post »

Pierwsze rośliny zaczęliśmy sadzić chyba w 2000 roku i wtedy myślałam ,że posadzę i tylko trawę pózniej kosić będziemy i krzaczki podcinać :;230 przez jakiś czas faktycznie tak było ....a potem mnie opętało ,wszystko przez widok z mojej pracowni ,który właśnie na ogród wychodzi ...teraz pracując mogę oglądać budleje motylami otoczone i moje koty niestety również na nie polujące (choć i one czasami tylko po prostu leniwie się im przyglądają)poletko lawendy i rosnącym nad nim hibiscusem,zapach wiciokrzewu kusi aby pracę przerwać...och marzy mi się aby to wszystko już kwitnąć zaczęło i swe zapachy roztaczać ,kaliny ,hortensje dawidia w oddali...
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu,clematisy masz piękne,bardo podoba mi się ten zakątek u Ciebie ;:136
Pokaż co tam u Ciebie kwitnie teraz,na pewno pięknie jest , jak to na wiosną ;:108
anna63
100p
100p

Post »

No właśnie z tą wiosną to ja pewien problem mam...jakoś mi umyka .. ;:223 zawsze jak wybieram cebulki jakieś to skupiam się na tulipankach botanicznych i czosnkach a zupełnie zapominam o tych wcześniejszych roślinkach ;:14 ale zrobię zdjęcia moich irysków cołodyżkiniemają :D i wypłoszonego hiacynta jako przykład jak hiacynt nie powinien wyglądać :;230 No...i jak to na wiosnę to najładniej jest w Waszych ogrodach a u mnie to jak wiosna w rozkwicie jest jakoś w miarę wygląda...
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu pięknie u Ciebie.....tak klimatycznie....o takim ogródku marze :).
Napisz mi prosze jak macie zbudowaną ścieżkę żwirową, u mnie właśnie będzie się taka robiła, więc za wszelkie rady byłabym wdzięczna :).
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Masz piękny dom otoczony już tak dojrzałym ogrodem. Ślicznie u ciebie. Czyżbym dostrzegła pod domem wielki kufer? Też od niedawna mam stary kufer, ale nie tak wielki i wspaniały jak twój. Swój chcę troche odnowić i będę trzymać w domu. Ale pomysł, by trzymać go w ogrodzie jest świetny. W ogóle dużo u ciebie takich tajemniczych przedmiotów. Nietuzinkowe miejsce z klimatem :D
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj
masz piękne miejsce na odpoczynek, po prostu tajemniczy ogród...
Awatar użytkownika
magdalen
200p
200p
Od: 26 cze 2010, o 11:22

Post »

Obrazek
Aniu jaka to odmiana powojnika, bardzo ładna :uszy
Pozdrawiam Magda
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu masz przepięknie w ogrodzie i miejscami przypomina tajemniczy ogród. Czy tam obok tego powojnika na zdjęciu które zacytowała magdalen jest tajemnicze przejście. I tak w sekrecie przyznaj się jaki to zawód uprawiasz w swojej pracowni której okna patrzą na ten piękny i pachnący ogród, jakoś mi to trąci czymś artystycznym. ;:196

-- 7 kwi 2011, o 20:59 --

Aniu masz przepięknie w ogrodzie i miejscami przypomina tajemniczy ogród. Czy tam obok tego powojnika na zdjęciu które zacytowała magdalen jest tajemnicze przejście. I tak w sekrecie przyznaj się jaki to zawód uprawiasz w swojej pracowni której okna patrzą na ten piękny i pachnący ogród, jakoś mi to trąci czymś artystycznym. ;:196
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

anna63 pisze:myślałam ,że posadzę i tylko trawę pózniej kosić będziemy i krzaczki podcinać :;230 przez jakiś czas faktycznie tak było ....a potem mnie opętało
skąd ja to znam? :;230
Widzieć swój ogród z pracowni - marzenie.
anna63
100p
100p

Post »

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa ;:167
Carterko ścieżka żwirowa musi być na twardym podłożu ,bo inaczej chodzi się jak po materacu dmuchanym,wysypaliśmy żwir płukany co też dobre nie jest ;:14 ale człowiek całe życie się uczy... ;:223 przed chwastami zabezpieczyliśmy się grubą folią po korze czy ziemi i jest ok ,bez problemów
kolejny sezon...
Izo to nawet nie kufer jest a skrzynia, w której zboże trzymano ,u nas pełni rolę ogrodu ziołowego na terasie mamy dużo starych mebli ,ponieważ duża część jest zadaszona i ma z trzech stron ściany domu naszego .Zrobię zdjęcia ...
Aancyk miłe to co mówisz ;:167 chciałabym żeby tak było .... :wink:
Magdalen ja bym tę odmianę nazwała pomyłką metkującego :wink: jakiś wielkokwiatowy on jest wydaje mi się ,że bardzo popularny...ale niestety nie wiem ,jeżeli gdzieś znajdę to Ci napiszę
Edulkocie ;:167 dzięki ;:167 przejście tajemne bardzo następne są w trakcie tajemnymi się stawania :wink: W każdym z nas marzenia a to właśnie moje...i muzyka w głowie ta sama w trakcie jego tworzenia....w pracowni lepieniem z gliny się zajmuję,trochę rzezbieniem może ,też marzę i wyobrażam sobie kształty różne a pózniej marzeniu kształt nadaję...
Megi a Ty skąd to znasz :wink:
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”