Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Fajny wazon dla Ascocendy... Też muszę pomyślec o jakiś zapasowych wazonach, jakby mi ktory znowu się połamał.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Katarzynko- to był przypadek...nie oglądałam gazetki biedronkowej ostatnio..Ale "z okazji" trzeba korzystać
Anno- współczuję
Dlatego ja właśnie mam "swoje" podłoże. Oczywiście są dobre podłoża, ale gdy nabrałam doświadczenia w jego sporządzaniu, to na razie nie zmieniam na sklepowe. Obecnie chcę przetestować perlit jako dodatek do podłoża...
Henryku- dziękuję w imieniu Ascocendy. Jutro robię totalne porządki storczykowe, bo w poniedziałek część kolekcji już wyjeżdża na długie "wakacje" na działkę... Oczywiście na razie będą stać na parapetach okiennych.
Może wkleję foteczki po porządkach, jak zdążę je zrobić.
Wioleta- Sprawdź, bo fajny ten wazon i cena niższa niż w innym sklepie ;)
Kasiu- może jeszcze będą te wazony. Zresztą, na wielką Vandzię, to on by był za mały. Na moją Princeskę jest w sam raz. Korzonki dna nie dotykają, jakieś 2cm przed dnem się kończą. Zatem jutro po moczeniu, zostawię na dnie odrobinkę wody, żeby parowała i nawadniała korzonki od spodu...
Nieinna- dziś odpoczywam...Jutro znów popracuję przy storczysiach, bo będzie wielkie moczenie i przegląd kolekcji
Dusiu- Pomyśl...czasami w sklepach typu "wszystko po 5zł" są fajne i tanie
Ja, stary, zostawiłam "na wszelki wypadek"
Dziś nie mam nowości, ale...
Phal. Panterina, mimo choróbska (dzięki wskazówkom Jednej z Forumowiczek walczę z tym paskudztwem; roślinka jest po jednym oprysku, jutro - kolejny ), zaczął rozwijać się pączuś... Pewnie, nocą, rozłoży płateczki, by rano pokazać się w pełnej krasie:

Anno- współczuję

Henryku- dziękuję w imieniu Ascocendy. Jutro robię totalne porządki storczykowe, bo w poniedziałek część kolekcji już wyjeżdża na długie "wakacje" na działkę... Oczywiście na razie będą stać na parapetach okiennych.
Może wkleję foteczki po porządkach, jak zdążę je zrobić.
Wioleta- Sprawdź, bo fajny ten wazon i cena niższa niż w innym sklepie ;)
Kasiu- może jeszcze będą te wazony. Zresztą, na wielką Vandzię, to on by był za mały. Na moją Princeskę jest w sam raz. Korzonki dna nie dotykają, jakieś 2cm przed dnem się kończą. Zatem jutro po moczeniu, zostawię na dnie odrobinkę wody, żeby parowała i nawadniała korzonki od spodu...
Nieinna- dziś odpoczywam...Jutro znów popracuję przy storczysiach, bo będzie wielkie moczenie i przegląd kolekcji

Dusiu- Pomyśl...czasami w sklepach typu "wszystko po 5zł" są fajne i tanie

Dziś nie mam nowości, ale...
Phal. Panterina, mimo choróbska (dzięki wskazówkom Jednej z Forumowiczek walczę z tym paskudztwem; roślinka jest po jednym oprysku, jutro - kolejny ), zaczął rozwijać się pączuś... Pewnie, nocą, rozłoży płateczki, by rano pokazać się w pełnej krasie:

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale piękny pączuszek...
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Trochę mnie nie było,szkoda Nelly Isler i Encycli ale są i pozytywne akcenty, piękny pączek na Phal. Panterina ładna miniaturka mamy.Dorobiłaś się sporej kolekcji catlejastych 15 szt.
. Ascocenda ma ładne nowe mieszkanko.

moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Liczę, że przybiegniesz z tą krasą do nasjustus27 pisze: Phal. Panterina, zaczął rozwijać się pączuś... Pewnie, nocą, rozłoży płateczki, by rano pokazać się w pełnej krasie

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Dobrze,że napisałaś o wazonie.Tez jestem w potrzebie i jutro odwiedzę Biedronkę.
Panterina ładnie się zapowiada.

Justynko, piękne nowości: i biała miniaturka, i sabotek, śliczne!! Z niecierpliwością czekam na kwiatuszka pantheriny 

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Podpisuję się pod zdaniem KasiKasia01 pisze:Justynko, piękne nowości: i biała miniaturka, i sabotek, śliczne!! Z niecierpliwością czekam na kwiatuszka pantheriny

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Justynko, piękny widok się szykuje, tez mam pantherine zdolną do kwitnienia, ale póki co, ani myśli puścić pędzik. Za to inny botanik za jakiś miesiąc-półtora zaszczyci mnie kwiatkami- jak wszystko dobrze pójdzie, ale teraz o tym cicho sza.
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Trochę mnie tutaj nie było,szkoda Nelly Isler i Encycli
Justynko z ogromnym żalem żegnamy się z naszymi milusińskimi ale niestety takie jest nasze hobby że mamy nie tylko sukcesy które cieszą ale i smutki i troski związane z chorobami i
śmiercią naszych podopiecznych.
Niestety musimy przejść nad tym do porządku dziennego i albo próbować dalej walczyć o naszych chorych podopiecznych lub się poddać i zmienić hobby .
Ale Ty Justynko należysz do osób które walczą i nie ukrywają swoich bolesnych strat i dzielisz się troskami i smutkiem z nami na forum za co bardzo Cię cenię.
.. nowości ;sabotek i katlejki na pewno są pocieszeniem na ciężkie chwile a ilość katlejowatych w Twej kolekcji zwala z nóg ? gratuluję.
Nowe mieszkanie dla ascocendy ? super , na pewno się w nim zadomowi.
Phal. Panterina ładnie rozwija swoje lico, na pewno będzie to wspaniały widok niech wynagrodzi Tobie choć w części poniesiony nakład pracy i opiekę nad nim.

Justynko z ogromnym żalem żegnamy się z naszymi milusińskimi ale niestety takie jest nasze hobby że mamy nie tylko sukcesy które cieszą ale i smutki i troski związane z chorobami i
śmiercią naszych podopiecznych.
Niestety musimy przejść nad tym do porządku dziennego i albo próbować dalej walczyć o naszych chorych podopiecznych lub się poddać i zmienić hobby .
Ale Ty Justynko należysz do osób które walczą i nie ukrywają swoich bolesnych strat i dzielisz się troskami i smutkiem z nami na forum za co bardzo Cię cenię.

.. nowości ;sabotek i katlejki na pewno są pocieszeniem na ciężkie chwile a ilość katlejowatych w Twej kolekcji zwala z nóg ? gratuluję.
Nowe mieszkanie dla ascocendy ? super , na pewno się w nim zadomowi.
Phal. Panterina ładnie rozwija swoje lico, na pewno będzie to wspaniały widok niech wynagrodzi Tobie choć w części poniesiony nakład pracy i opiekę nad nim.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Dusiu- dziś jest piękniejszy...
Darku- u mnie cały czas coś się dzieje w storczykach
Nieinna- zaraz będzie "świeża" fotka
Grażynko- udanego "polowania"
Kasiu- już troszku się otworzył panterina, ale... do wieczora może pokaże swoją buźkę...
Syljed- zatem czekamy na panterinę
Kasiu74- będzie pięknie... ale musimy poczekać na rozwój kwiatuszka chwilę poczekać
Marku- racja z tymi pożegnaniami
Ale wtedy znajduje się miejsce na nowości....
Panterina o poranku:

Darku- u mnie cały czas coś się dzieje w storczykach

Nieinna- zaraz będzie "świeża" fotka

Grażynko- udanego "polowania"

Kasiu- już troszku się otworzył panterina, ale... do wieczora może pokaże swoją buźkę...
Syljed- zatem czekamy na panterinę

Kasiu74- będzie pięknie... ale musimy poczekać na rozwój kwiatuszka chwilę poczekać

Marku- racja z tymi pożegnaniami

Panterina o poranku:

Mniamuśnie wygląda
czekam na dalszy rozwój

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Ładny pączuś , szykuje się do rozkwitu niczym pantera do skoku ,zresztą coś ma z tego kota w swojej nazwie.
Z niecierpliwością czekam na dalsze foto relacje.
Z niecierpliwością czekam na dalsze foto relacje.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
O pracusie już nie śpią tylko ślicznie doglądają swoich milusińskich
Ja też w sumie powinnam to robić, ale mam głowę czym innym zajętą
Justynko fajny wazonik kupiłaś ascocendzie, a Panterina coraz piękniejsza

Justynko fajny wazonik kupiłaś ascocendzie, a Panterina coraz piękniejsza

- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Ranny ptaszek z Ciebie.Pączek zaczyna się otwierać,do wieczora chyba już coś będzie widać,czekamy na dalsze zdjęcia.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;