Przychodzę z rewizyta i co widzę całkiem sporą kolekcję. Urzekła mnie cattleya, oraz woskowy phal, cudo.
Z reguły to my kobiety chowamy przed swoimi panami nasze zakupione w skrytości ukochane kwiatuszki, a tu co słyszę Ty skrywasz przed żoną??? czyżby nie podzielała Twojej pasji. Zaraz , zaraz skąd ja to znam, tylko że u mnie jest odwrotnie
Cattleya oczarowała wszystkich nawet moją Ż. przez co jest nadzieja że nie będę już musiał chować przednią storczyków .Niestety już po kwiatach cattleyi ,może zmarzła w czasie transportu w niedziele było zimno a do samochodu miałem daleko.Dziś rozerwałem torebkę był w niej jakiś płyn ,woda może to było przyczyną.
Darku piszesz że chowasz przed zoną kwiaty, a myślałam że wszystkie kobiety lubią kwiatki i tylko się cieszyć że facet też lubi się nimi zajmować, Tu na forum to większość dziewczyn przemyca coś przed mężami, chłopakami ja zresztą też.Właśnie wczoraj na OG zamówiłam dwa nowe i zastanawiam się jak tu znowu wytłumaczyć mężowi że musiałam je kupić bo nie zawsze uda się przechwycić paczkę przed mężem
Widać, że kolekcja rośnie w siłę i to jaką no no. Cattleyka bajkowa, zakupy z OBI śliczne - urzekło mnie słoneczko ( też je mam) a tetraspisik marzenie. Gratuluję Może dobrym pomysłem, by nie chować storczyków przed żoną jest kupienie Jej wyjątkowego okazu na wyjątkowe święto
Cieszę się bardzo, że w śród nas są też panowie .
Widzę, że masz podobny problem i chowasz przed żoną storczyki - ja chowam przed mężem
Masz śliczną kolekcję storczyków catteya bardzo mi się podoba i reszta też bo chyba nie ma storczyków które by mi się nie podobały.
Witaj Darku Obejrzałam Twoje śliczności, bo przecież tylko takie masz Cattleya jest hybrydką i nie powinieneś mieć z nią problemów.Ja swoją traktuję,jak wszystkie pozostałe storczyki tz. kąpiel,nawożenie,przesuszanie.jej największą zaletą jest nie tylko piękny kwiat ale i zapach.
Witam
Przejrzałam cały Twoj watek i urzekła mnie roznorodnosc i ilosc Twoich podopiecznych.
Na szczescie ja nie musze nic ukrywac bo moj Maz tez lubi kwiaty....zreszta duzo sposrod tych co mam sam kupil a przynajmniej uczestniczyl w zakupach.
wmx pisze:Na szczescie ja nie musze nic ukrywac bo moj Maz też lubi kwiaty....zreszta duzo sposrod tych co mam sam kupil a przynajmniej uczestniczyl w zakupach.
No to wstawię kilka zdjęć dwóch nowych storczyków, które przytargała moja córka aż z Kielc .Oto one:Perolic oraz Paphiopedilum które trochę gorzej zniosło podróż