phal. śliczne ale mnie najbardziej oczarowała cattleya

czyżby nie podzielała Twojej pasji. Zaraz , zaraz skąd ja to znam, tylko że u mnie jest odwrotnie
 czyżby nie podzielała Twojej pasji. Zaraz , zaraz skąd ja to znam, tylko że u mnie jest odwrotnie  

.Niestety już po kwiatach cattleyi
 .Niestety już po kwiatach cattleyi   ,może zmarzła w czasie transportu w niedziele było zimno a do samochodu miałem daleko.Dziś rozerwałem torebkę był w niej jakiś płyn ,woda może to było przyczyną.
 ,może zmarzła w czasie transportu w niedziele było zimno a do samochodu miałem daleko.Dziś rozerwałem torebkę był w niej jakiś płyn ,woda może to było przyczyną.

i to jaką no no. Cattleyka bajkowa, zakupy z OBI śliczne - urzekło mnie słoneczko ( też je mam) a tetraspisik marzenie. Gratuluję
 i to jaką no no. Cattleyka bajkowa, zakupy z OBI śliczne - urzekło mnie słoneczko ( też je mam) a tetraspisik marzenie. Gratuluję   Może dobrym pomysłem, by nie chować storczyków przed żoną jest kupienie Jej wyjątkowego okazu na wyjątkowe święto
 Może dobrym pomysłem, by nie chować storczyków przed żoną jest kupienie Jej wyjątkowego okazu na wyjątkowe święto  
 ))
))

Piękne....dendrobium również ładne
 Piękne....dendrobium również ładne  

.
 . 
  bo chyba nie ma storczyków które by mi się nie podobały.
  bo chyba nie ma storczyków które by mi się nie podobały.
 Obejrzałam Twoje śliczności, bo przecież tylko takie masz
  Obejrzałam Twoje śliczności, bo przecież tylko takie masz   Cattleya jest hybrydką i nie powinieneś mieć z nią problemów.Ja swoją traktuję,jak wszystkie pozostałe storczyki tz. kąpiel,nawożenie,przesuszanie.jej największą zaletą jest nie tylko piękny kwiat ale i zapach.
  Cattleya jest hybrydką i nie powinieneś mieć z nią problemów.Ja swoją traktuję,jak wszystkie pozostałe storczyki tz. kąpiel,nawożenie,przesuszanie.jej największą zaletą jest nie tylko piękny kwiat ale i zapach.
To po gratulować takiego męża.wmx pisze:Na szczescie ja nie musze nic ukrywac bo moj Maz też lubi kwiaty....zreszta duzo sposrod tych co mam sam kupil a przynajmniej uczestniczyl w zakupach.

oraz Paphiopedilum które trochę gorzej zniosło podróż
  oraz Paphiopedilum które trochę gorzej zniosło podróż   

, zazdroszczę takiego, oczywiście tak pozytywnie
 , zazdroszczę takiego, oczywiście tak pozytywnie