Cieszę się, ze tak myślisz ;). Co do Phal. philadelphia, rzeczywiście mam parę. Mają piękne, bardzo dekoracyjne liście i oryginalne kwiaty.Ogladalam w necie i faktycznie listki takie same, po drugie jestes wlascicielka takiego z tego co widzialam wiec raczej na 100%
Z mini podoba mi sie jeszcze zolty ( też masz ), mam nadzieje, ze z tych niespodzianek jeden bedzie wlasnie taki
Storczykowa, Twoje zdjecia sa absolutnie fantastyczne!
Storczyki busybees:)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki busybees:)
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Rewelacyjny ten w kropki!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Beatko, piękne kwitnienia i rewelacyjne zdjęcia
Jak to możliwe, że telefonem wychodzą lepsze fotki niż aparatem

- busybees
- 100p
- Od: 21 lip 2010, o 10:22
Ciesze sie, ze Ci sie podoba, najpiekniejsze w nim jest jeszcze to,ze mimo tylko 1 pedzika ma az 19 kwiatowMala_MI pisze:Rewelacyjny ten w kropki!

Dzięki Haim, tez jestem zaskoczonaHaim pisze:Beatko, piękne kwitnienia i rewelacyjne zdjęcia![]()
![]()
![]()

ale przyznaje, ze jak dla mnie roznica jest ogromna wiec juz przy telefonie pozostane

Ostatnio pisalam o tym, ze cos sie dzieje u jednego z falkow, choc pewnie to tylko nowe korzonki to i tak sie ciesze poniewaz dzieci uderzyly w niego pilka i zlamaly my lisc (sercowy?) balam sie, ze moze tego nie przezyc a jednak

Tu zdjecia tych malych kikutkow(po obu stronach), zaraz po podlewaniu

Chcialabym aby puscil pedzik bo czekam na niego juz prawie rok, jeszcze u mnie nie kwitl, ma byc piekny fioletowy.
mam jeszcze pytanie, nie posiadam balkonu, tarasu i nie bardzo wiem jak zapewnic im wymagana roznice temperatur.
Jedynie na dole domu i tylko w zimie bedzie ok 18 st a na gorze ok 24 ale czy wolno je tak przestawiac codziennie?
i czy roznica nie bedzie za mala, tak bardzo chcialabym aby kwitly czesciej niz raz w roku

Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
A może tak uchylone okno?
Co to dzbanecznika (wiem że to nie ten dział)poszły na dwór aby zapewnić im wyższą wilgotność.Teraz już wiszą w green housie.Piękny nakrapiany falek.
Co to dzbanecznika (wiem że to nie ten dział)poszły na dwór aby zapewnić im wyższą wilgotność.Teraz już wiszą w green housie.Piękny nakrapiany falek.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- busybees
- 100p
Grazko, dziekuje.grazka2211 pisze:A może tak uchylone okno?
Otwieram okna codziennie chociaz na kilka godzin, zeby mialy czym oddychac

Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Beata.
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękny nowy nabytek, taki żyłkowany.
- busybees
- 100p
Zabka_Monis pisze:Ale piękny! Wyjątkowo ślicznie ubarwiona hybryda
W imieniu pasiaczka, dziekujeStorczykowa pisze:Piękny nowy nabytek, taki żyłkowany.

Donosze tez, ze nowy przyroscik ktory miala cattleya(str.1), polamal sie okrutnie i chyba nic juz z niego nie bedzie

przez nieuwage zlecial z parapetu i strasznie sie potlukl.
Smutno mi bardzo...
Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Beata.
-
- 100p
- Od: 17 cze 2010, o 18:18
Nie smuć się, trudno stało się, może niedługo pojawi się nowy przyrost
, a phal ładniutki ;)

-
- 200p
- Od: 3 cze 2010, o 15:28
pasiaczek piekny
a catleyka sie nie smuc, na pewno nowy wypusci

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne Masz kwitnienia. O takim, jak Twój Piegusku ciągle marzę... ;)
- Kaja-gr
- 200p
- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
Cudny ten najnowszy
jeszcze takiego nie widziałam
i jeszcze strasznie podoba mi się ten w fioletowe kropeczki 

- busybees
- 100p
fragolotta pisze:Nie smuć się, trudno stało się, może niedługo pojawi się nowy przyrost, a phal ładniutki ;)
pewnie tak choc zawsze szkoda, taki wyczekanyefcia111 pisze:pasiaczek piekny![]()

Na pocieszenie inne chyba wypuszczaja pedziki

dziekuje u mnie na liscie jest jeszcze laciatekjustus27 pisze:Piękne Masz kwitnienia. O takim, jak Twój Piegusku ciągle marzę... ;)

No to czym predzej do sklepu pedemKaja-gr pisze:Cudny ten najnowszyjeszcze takiego nie widziałam
i jeszcze strasznie podoba mi się ten w fioletowe kropeczki

A to wczorajszy prezent od meza

Zastanawia mnie jedna rzecz, z rozety gdzie powinien byc nowy lisc wyrosl mu ped

Czy pojawia sie liscie i czy takie potraktowanie mu nie zaszkodzi ?

A teraz nowosci na mini falkach:)

i jeszcze Rhynchostylis gigantea var spot, chyba jej u mnie w tych kamyczkach dobrze

Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Beata.
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko wspaniałe osiągnięcia korzonkowo - pędzikowe
Mnie oczywiście urzekł mini zielonkawy w paseczki - piękny
Co do prezentu niestety muszę Cię zasmucić, ale jeżeli pęd wyrośnie ze stożka wzrostu to już nie ma szans na ponowny wzrost kolejnych liści, a więc roślina nie będzie się już rozwijała i rosła. Jedynym sposobem na przedłużenie życia tego storczyka to jego dzieci tzw. basal keiki, które prawdopodobnie wypuści u nasady. Po jakimś czasie "stara" roślina umrze, ale Ty najprawdopodobniej będziesz cieszyć się jej dziećmi, może być kilka
Ja ok. 1,5 miesiąca temu kupiłam z premedytacją za przysłowiową złotówkę właśnie storczyka z pędem w stożku wzrostu, po krótkiej reanimacji (bo jego stan nie był zbyt dobry
) błyskawicznie wypuścił u nasady dwa basal keiki, które szybko rosną nie wspominając już o ich korzeniach
Tak więc powodzenia i będę Ci kibicować

Mnie oczywiście urzekł mini zielonkawy w paseczki - piękny

Co do prezentu niestety muszę Cię zasmucić, ale jeżeli pęd wyrośnie ze stożka wzrostu to już nie ma szans na ponowny wzrost kolejnych liści, a więc roślina nie będzie się już rozwijała i rosła. Jedynym sposobem na przedłużenie życia tego storczyka to jego dzieci tzw. basal keiki, które prawdopodobnie wypuści u nasady. Po jakimś czasie "stara" roślina umrze, ale Ty najprawdopodobniej będziesz cieszyć się jej dziećmi, może być kilka

Ja ok. 1,5 miesiąca temu kupiłam z premedytacją za przysłowiową złotówkę właśnie storczyka z pędem w stożku wzrostu, po krótkiej reanimacji (bo jego stan nie był zbyt dobry

Tak więc powodzenia i będę Ci kibicować