Czereśniak latem 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czereśniak latem 2010

Post »

BASIU!
Lilia wygląda tak jak moja - jest piękna. Niestety ja w kwestii liliowej dopiero zaczynam
przygodę. Wiosną kupiłam 10 wyszło 9.
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Basiu, róże na pergoli wyglądają nieziemsko! Naprawdę miło podziwiać taki urodzaj. ;-) Róże pewnie wyczuły Twoją chęć ich wycięcia i postanowiły powalczyć o przedłużenie swojego żywota.
Pan Prezes uroczy - koja kota też całymi dniami się wyleguje i to gdzie popadnie. Czasami wygląda jak raniony w locie zwierz. ;-)
PS. Sadzonkę róży bardzo chętnie przyjmę! Dzięki.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu Ty chyba cały ogród podlewasz bo pięknie u Ciebie ja tylko bardziej potrzebujące bo nie mam siły na więcej.Widzę lilie Ci pędzą jak szalone.U mnie jeszcze zaczynają kwitnienie jakieś kolejne. ;:108 ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu, całkiem rozsądna decyzja o pozostawieniu róży na pergoli. Faktycznie , wygląda jak jeden wielki bukiet. A czy to są dwie róże ? bo mi się coś wydaje, że widzę dwa kolorki..
A lili to masz tak dużo ;:224 Zdjęcia robione z dołu wyglądają superowo. Zresztą wszystkie lilie są przepiękne. A róża Double Delight zachwyciła mnie i jest już na mojej liście chciejstw :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:196 Basiu i co z ta guarą zrobić na zimę???Dobrze zrobiłam,że to kupiłam? :cry:
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:138 O Matko kochana, toż u Ciebie jest raj!!!!! Cudownie!!! Przyjedzcie z Jadzią do mnie! ;:196 ;:138
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Basiu, , śliczne te żółtaczki :D
Ale chyba do Westerlana pasowałaby ta druga, ma ciepły, pastelowy kolorek . A jaka jest duża? Czy nie choruje?

A poza tym cudne masz róże i lilijki ;:138 ;:138 ;:138

Co z różową różą? Zidentyfikowałaś?
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu dziękuję za info o róży - moja ma wszystkie cechy jakie opisałaś czyli zapisuję Westerland.
Mam już 3 krzewy bo co wsadzę jakieś sadzonki to wszystkie rosną więc zaczyna się nadmiar.
Może spróbuje jedną jak piszesz dać na pergolę i będzie inaczej wykorzystana.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Widzę, że u ciebie prawdziwa parada lilij, ja na nie nie choruję, ale u ciebie wyglądają pięknie. Mój Westerland już kwitnie ;:138
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu ja mam ogródek od trzech lat, aróże na pergoli pokazały mi sie po raz pierwszy. Chciałam je wyciąć, bo co roku miały mączniaka, bardzo intensywnego. Nie pomagało pryskanie :roll: zresztą w innych ogródkach było to samo. Tej zimy dość podmarzły, sporo wycięłam i o dziwo...pieknie zakwitły.
Dzięki za identyfikację lilii. To na pewno Triumfator, pamiętam, że ja kupowałam, ale nie pamietałam, gdzie posadziłam. Rok temu nie kwitła, coś ją podgryzło na wysokości metra.

Aga róże bardzo szybko przekwitają w czasie upałów. Poprzednio kwiaty Aleksandra trzymały się kilka dni, teraz padły w jeden dzień.
Masz rację, kotom wolno u mnie wszystko :D w podziękowaniu przynoszą mi nornice.

Basiu w przyszłym roku róże na pergoli będą często brać prysznic...skoro tak im odpowiadały tegoroczne ulewy. Poprzednio wyglądały jakby im ktoś wysypał worek mąki na głowę.
Pani Prezes i owszem, leniuchuje, ale swoje obowiązki wypełnia na bieżąco :) nic nie ujdzie jej bystremu oku :;230 wszystko ma pod kontrolą.

Stasia podlewam wężem codziennie wieczorem cały ogródek. Liliom to wystarcza, innym nie bardzo. Najbardziej cieszę się z zawiązujących się pomidorów. Krzaczki są zdrowe, nie zasychają, liscie nie żółkną.

Ola na pergoli rosną trzy róże. Dwie kwitnące widać na zdjęciach, a z boku kwitnie jeszcze New Dawn. Ta była w poprzednich latach ładna i nie chwytała mączniaka.
U mnie orienpety jeszcze nie kwitną, ale inne lilie zaczynają już przekwitać.
A Double Delight kup, naprawdę warto.

Tosia u mnie poprzednią zimę gaura przeżyła bez problemów, natomiast teraz zmarzła. To śliczna roślina, kwitnie do późnej jesieni.
Wybieram się do Ciebie, może pod koniec lipca? Bedę miała więcej czasu. Mam kilka życzeń dla złotej rybki :D

Kasia delikatniejsza jest Sunlight Romantica i kolor ma łagodniejszy. Ta rabatowa ma kolor ostrzejszy. Oba krzaczki są nieduże, ale o ładnym pokroju, zdrowe. Jutro popatrzę na nie pod kątem dopasowania do Westerlanda.
Moją różową jeszcze się nie zajęłam :(

Krysiu widziałam u kogoś na forum dużego Westerlanda na pergoli. Wyglądał ślicznie. Właściwie on ma jeszcze jedną ważną zaletę- kwitnie do zimy :D
U mnie rok temu rozciagnięty był na siatce ogrodzeniowej i wygladał efektownie. Niestety zmarzł i zaczyna od nowa.

Iwonko musisz do mnie przyjechać, jak zakwitną orienpety. Może zachorujesz na liliankę :;230
Chyba naprawdę założymy Klub Miłośników Westerlanda :?: :;230

Aleksander przy normalnej pogodzie
Obrazek Obrazek

Krzaczek też ładny, sadzony jesienią
Obrazek

Kacper wspiął się na wiśnię
Obrazek Obrazek

Różności
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU pergola zarąbiasta szkoda ,ze tego nie widzę w realu. Patyczki Dauble nadal żyją oczywiście i żółta dla Iwonki również jak na razie . Te trąbkowe slicznie pachną szkoda ,że moja już przekwitła . Aleksanderek też sliczny ma kolorek no i ta żółta niby Graham ;:224 . Na piekne kwiaty Glorii chyba będziesz musiała poczekać może do przyszłego roku ,ale możesz sobie u mnie ją pooglądac . ;:196 jak będzie po robocie to na pewno wpadniemy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

A ja myślałam że ta druga jest bardziej pastelowa, cóż kolory na zdjęciach często są mylące :wink:
Spójrz co by pasowało, please ;:196

A Gloria cię rozczarowała, a to szkoda , w sumie dużo zdjęć pokazuje ją tylko w pączkach, może rzeczywiście nie jest później za ładna :?

Basiu, załóż wątek Westerlanda, widzę że jest tyle oczarowanych tą różą osób, i na pewno znajdzie się ich więcej :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Basiu widoczki cudowne- nic tylko siedzieć i podziwiać....a co do kotów- chciało by się powiedzieć jak dobrze mieć kota :;230
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

BASIU
Róże cudne - kusisz nimi a ja nie mam na nie miejsca ;:138 ;:196
stokrotka6
200p
200p