Ogródek ? najpierw balkonowy, potem pełnowartościowy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Balkon Lokiego

Post »

Jak to od nowego roku - to mamy czekać aż do 2012 ? :;230
Żartuję....... :wink:
No to czekam na przyzwoicie duże foty z twojego balkoniku. ;:136
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Jak to od nowego roku - to mamy czekać aż do 2012 ? :;230
Czeski błąd. ;-) W sumie tegoroczny sezon balkonowy jeszcze się u mnie nie rozpoczął, więc ciągle traktuję go jako coś, co dopiero nadejdzie w bliżej nieokreślonej przyszłości. :-P
kogra pisze: (...) No to czekam na przyzwoicie duże foty z twojego balkoniku. ;:136
A ja w międzyczasie zapraszam do galerii podlinkowanych w pierwszym poście. ;-)

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Loki podobno pierwszy narcyz lada dzień zakwitnie.
Więc czekam na fotkę. ;:65
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Kogra ? No to będziesz miała niespodziankę, bo wprawdzie narcyz jeszcze nie zakwitł, ale za to zakwitł pierwszy krokus, którego się w ogóle nie spodziewałem...

Zgodnie z obietnicą, teraz już tylko duże fotki będę tu wklejał...

Obrazek

Niniejszym sezon balkonowy 2011 uważam za otwarty.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No,jakie piękne otwarcie....jeszcze tylko szampanik i biesiadujemy :uszy
Piękny krokusik-lubię żółte :uszy
To teraz czekamy na narcyzy... :tan
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No proszę jak słonecznie zaraz się zrobiło. ;:138
Zatem balkonowy sezon 2011 jest otwarty. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Ania1234
50p
50p
Od: 26 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jakie piękne kwiaty
Awatar użytkownika
czarownica00
100p
100p
Od: 21 lis 2010, o 22:02

Post »

:wit Witam w nowym sezonie :D
Ja zaszalałam z siewkami-będzie się czym chwalić :;230
;:3 życzę i czekam na kolejne fotki-krokus cudny-moje ciemierniki nie wyszły :( pewnie nasionka gołębie wydziobały-ale cóż, już donica zapełniona nasionkami i cebulą mieczyka 8-) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

grazynarosa22 pisze:(...) To teraz czekamy na narcyzy... :tan
Ano czekamy. Ja też czekam. I Żona czeka. A narcyz dalej skulony i ani myśli się rozwinąć, choć już płatki wyszły z osłonki na wierzch... :-P
kogra pisze:Zatem balkonowy sezon 2011 jest otwarty. :uszy
Ano. Jak na razie rozwinął się drugi żółty krokus. Inne dopiero w stadium pączków...
Ania1234 pisze:jakie piękne kwiaty
Dziękuję. :-D
czarownica00 pisze::wit Witam w nowym sezonie :D
Ja zaszalałam z siewkami-będzie się czym chwalić :;230
Ja tam czekam z sianiem ? bo, jako iż jestem leniem śmierdzącym, nie chce mi się przesadzać, przepikowywać, przenosić i nie wiem co tam jeszcze, więc sieję prosto do skrzynek balkonowych. A jak na razie meteorolodzy sobie w kulki lecą i zmieniają swoje prognozy (czy może raczej przepowiednie ? bo tyle to wszystko warte, co jakieś wymysły astrologa) codziennie... A to piszą, że już od przyszłego tygodnia będzie ocieplenie i plus kilkanaście stopni, a to znowu straszą śniegiem i mrozem, a to jeszcze co innego... I chociaż ? gdybym uwierzył w dzisiejszą prognozę pogody ? pewnie poleciałbym siać nawet i zaraz ? to jednak jakoś tym specom od siedmiu boleści nie dowierzam i poczekam jeszcze tydzień...
czarownica00 pisze: ;:3 życzę i czekam na kolejne fotki
Jak się tylko coś nowego rozwinie, to od razu popędzę z aparatem na balkon. :-)
czarownica00 pisze:-krokus cudny-
Ano cudny. Choć ? w porównaniu z tym, co było w zeszłym roku ? trochę mały (a cebulka jest cebulką potomną z własnego chowu). Mam nadzieję, że inne tak nie skarlały. ;-)
czarownica00 pisze: moje ciemierniki nie wyszły :( pewnie nasionka gołębie wydziobały-ale cóż, już donica zapełniona nasionkami i cebulą mieczyka 8-)
Nie masz się co przejmować tymi ciemiernikami. Ponoć czas kiełkowania wynosi od roku do osiemnastu miesięcy, więc jedyne, co można doradzić, to cierpliwość. ;-) O ile dobrze pamiętam, nasionka wymagają także przemrożenia...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
czarownica00
100p
100p
Od: 21 lis 2010, o 22:02

Post »

:? Już dosypałam nieco fajnej ziemi do siewek i posiałam rumianek i smagliczkę w tym miejscu plus biały mieczyk ;:138 więc nie wiem czy ciemierniki żyją czy są w donicy-gazonie czy wydziobane :shock: ale nic nie mroziłam tzn. gazon stał sobie cały czas na balkonie...od 3 dni jest w domu więc pewnie i tak szlak trafi te ciemierniki :|
Pozdrawiam - dziś synek wybrał mi na giełdzie(zakupy bukietów na dzień kobiet) nasionka pięknych niebieskich zawilców ;:108 może będą podobne do twoich-od poniedziałku zacznę pikować cosik i dosiewać nowości :uszy (tak to jest szaleć z nasionkami :lol: )
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

czarownica00 pisze::? Już dosypałam nieco fajnej ziemi do siewek i posiałam rumianek i smagliczkę w tym miejscu plus biały mieczyk ;:138 więc nie wiem czy ciemierniki żyją czy są w donicy-gazonie czy wydziobane :shock: ale nic nie mroziłam tzn. gazon stał sobie cały czas na balkonie...od 3 dni jest w domu więc pewnie i tak szlak trafi te ciemierniki :|
Trafi albo i nie trafi... Jeśli nie zamierzasz wymieniać ziemi, to być może za rok będziesz miała niespodziankę. :-P W każdym razie jak przeczytałem, ile zajmuje im kiełkowanie, to stwierdziłem, że jeśli kiedyś zdecyduję się na ciemierniki, to tylko z sadzonek. :-P
czarownica00 pisze: Pozdrawiam - dziś synek wybrał mi na giełdzie(zakupy bukietów na dzień kobiet) nasionka pięknych niebieskich zawilców ;:108 może będą podobne do twoich
Oj chyba sobie nie życzysz tego, żeby Twoje zawilce były podobne do moich. Bo moje jak na razie da się scharakteryzować dwoma słowami: ?NIE ROSNĄ?. :-P Zasadzone na jesieni, wedle instrukcji, jak na razie są jedynymi roślinami cebulkowo-kłączowymi, które nie dają żadnego znaku życia.
czarownica00 pisze: -od poniedziałku zacznę pikować cosik i dosiewać nowości :uszy (tak to jest szaleć z nasionkami :lol: )
A ja dalej się waham co do terminu siewu na balkonie...

A tymczasem, borem-lasem, wczoraj wieczorem wreszcie raczył się otworzyć ów pierwszy narcyz, o którym wspominałem:
Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Witaj Loki zajrzałam dzisiaj na Twój balkon masz śliczne kwiatuszki na nim.Kurcze u Ciebie już pierwsze oznaki wiosny ,zazdroszczę że możesz już podziwiać krokusy a teraz żonkile .U mnie rośliny się wahają i może dobrze bo właśnie w tej chwili pada śnieżek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Od jutra zapowiadają 13°C w dzień i 6°C w nocy, więc może się nawet zabiorę za sianie...

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

A co tam w planach masz do wysiania ?
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Już wysiane ? zapowiadali 13°C, ale było 17°C, więc w krótkim rękawku hasałem po balkonie. A co wysiane? A dużo rzeczy ? mak lekarski, mak polny, łubin mieszańcowy, łubin jednoroczny, aster chiński, ketmia południowa, fasola ozdobna, fasolnik egipski, lewkonia letnia, dziwaczek, lwia paszcza, kroplik, nemezja, dalia, wilec trójbarwny, wilec purpurowy oraz nasturcja pnąca...

A jako bonus kolejne fotki krokusów i narcyzów z mojego balkonowego ogródka. Niedługo pewnie przyjdzie pora na hiacynty.

Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”