Ale raczysz oczęta pięknymi widokami,ogród pięknie zagospodarowany,czyściutki,wszystko ładnie się komponuje..będę Cię odwiedzać
Moje miejsce-ogródek majowej
- Ela SZ
- 200p

- Od: 12 sie 2011, o 13:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje miejsce-ogródek majowej
Witaj Dorotko
Ale raczysz oczęta pięknymi widokami,ogród pięknie zagospodarowany,czyściutki,wszystko ładnie się komponuje..będę Cię odwiedzać
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Gosiu, Elu - bardzo dziękuję. To na prawdę miłe, że komuś się podoba.
Kilka nowych foteczek:
Czosnek Krzysztofa

Ten imponujący kamień został odkopany kilka tygodni temu podczas prac porządkowych za domem. Ależ mi się oczy śmiały jak go zobaczyłam.
Plan był taki: odkopać, zatachać, ustawić. No i tu się zaczęło - ALE JAK?? Może nie wygląda, ale oceniamy go na 400 kg. Ale daliśmy radę, nie pytajcie jak.....

Kilka nowych foteczek:
Czosnek Krzysztofa
Ten imponujący kamień został odkopany kilka tygodni temu podczas prac porządkowych za domem. Ależ mi się oczy śmiały jak go zobaczyłam.
Plan był taki: odkopać, zatachać, ustawić. No i tu się zaczęło - ALE JAK?? Może nie wygląda, ale oceniamy go na 400 kg. Ale daliśmy radę, nie pytajcie jak.....
właśnie się zastanawiałam skąd ty masz taki KAMOL
jak go tam zatachaliście
a tu proszę... wystarczyło odkopać
a skąd masz taką piekną donice w formie filiżanki ??? wszystko cudne u ciebie ... ta trawa właśnie u ciebie mi się spodobała, u Amadyna jeszcze i JacekOpole
dzisiaj rozmawiałam z jedną Panią z działek i załatwi mi sadzonkę
piękne masz te kosze też...oj ile ja kasy bym potrzebowała
człowiek od razu wszystko naraz by chciał 
a skąd masz taką piekną donice w formie filiżanki ??? wszystko cudne u ciebie ... ta trawa właśnie u ciebie mi się spodobała, u Amadyna jeszcze i JacekOpole
piękne masz te kosze też...oj ile ja kasy bym potrzebowała
- majowa
- 1000p

Filiżankę kupiłam (razem z marną lawendą) na wyprzedaży późnym latem w zeszłym roku w "Praktycznym"
markecie budowlanym. Lawenda nie przeżyła, ale warto było i tak, bo filiżanka została, a koszt był symboliczny.
Forum jest dobrodziejstwem, ale czasem też łapie sie na tym , że wszystko chciałabym na raz i już. To bardzo wciąga.
Forum jest dobrodziejstwem, ale czasem też łapie sie na tym , że wszystko chciałabym na raz i już. To bardzo wciąga.
- Ela SZ
- 200p

- Od: 12 sie 2011, o 13:57
O tak Iwonko,ja też się na tym łapię a chciejstwa w kapowniku w zastraszającym tepie rosną
Znalazłyśmy sobie dość kosztowne hobby
ale warto
Czosnek Krzysztofa cudy,jesienią szukałam go po ogrodniczych ale u nas go nie było..może w tym roku go dopadnę 
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Wciaga to wszystko,wciagamportfel lżejszy -ale za to ile radości jak wszystko rosnie i kwitnie-dziewczyny trzeba sobie mówić ze to bardzo zdrowe hobby 
- majowa
- 1000p

Żaneto - witaj u mnie
Przy ogrodzeniu posadziłam cisy. Jeszcze młode, więc staram się jakoś wypełnić przestrzeń.

Koszyczki stoją na schodach przy wejściu do domu. Takie rozwiązanie (ziemia do środka) zastosowałam pierwszy raz. Wcześniej po prostu wsadzałam do nich doniczki np. z wrzosem.
Przy ogrodzeniu posadziłam cisy. Jeszcze młode, więc staram się jakoś wypełnić przestrzeń.
Koszyczki stoją na schodach przy wejściu do domu. Takie rozwiązanie (ziemia do środka) zastosowałam pierwszy raz. Wcześniej po prostu wsadzałam do nich doniczki np. z wrzosem.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Klimat, jaki lubię!
Nostalgiczne kompozycje i piękne zdjęcia!
Przypomniałaś mi, że mam jeszcze jeden koszyk do obsadzenia.
Muszę znaleźć coś, co mi szybko w nim urośnie.
Może pójdę w zioła...
Przypomniałaś mi, że mam jeszcze jeden koszyk do obsadzenia.
Muszę znaleźć coś, co mi szybko w nim urośnie.
Może pójdę w zioła...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
klimat boooski ... masz dar kobieto 
- majowa
- 1000p

Oj tam...
nie chwalcie tak, bo się rumienię. Po prostu bardzo lubię to robić, lubię dopracowane detale, kocham zieleń.
Miłka - ziółka w koszyku to świetny pomysł. Nie dość, że fajnie wyglądają, to i korzyść ogromna. Później pokażę swoje, jeszcze nie za bardzo wyrośnięte, ale już używane. Trzymam je w pojemnikach i skrzynce. W ostatnią niedzielę do rosołu dałam własną natkę pietruszki
i miętę do wody mineralnej (+cytrynka).
Mam dwa rodzaje bazylii, pietruszkę, szałwię, majeranek, tymianek, rozmaryn, lawendę.
Miłka - ziółka w koszyku to świetny pomysł. Nie dość, że fajnie wyglądają, to i korzyść ogromna. Później pokażę swoje, jeszcze nie za bardzo wyrośnięte, ale już używane. Trzymam je w pojemnikach i skrzynce. W ostatnią niedzielę do rosołu dałam własną natkę pietruszki
Mam dwa rodzaje bazylii, pietruszkę, szałwię, majeranek, tymianek, rozmaryn, lawendę.
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A te znaczniki-tabliczki dla roślin prześliczne - gdzie kupiłaś?/ takie romantyczne ..... 
- majowa
- 1000p

Dorotko - w najpopularniejszym serwisie aukcyjnym na "A" 
- majowa
- 1000p

Moje ziółka

bazylia z ostatniego zdjęcia to bazylia cynamonowa.
bazylia z ostatniego zdjęcia to bazylia cynamonowa.