Ogródek Edyty
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Edyty
Edytko czekamy na zdjęcia. Bardzo lubię Twój ogród i podziwiam profesjonalne podejscie do zagadnień ogrodowych. Jak czytam
co piszesz odnoszę wrażenie, że wszystko masz przemyślane. Ja często działam pod wpływem impulsu i nie zawsze to dobrze się kończy bo po roku lub dwóch zaczynam przesadzać.
W sobotę spotykamy się u Szmita w Ciechanowie 0 10:00 , może miałabyś ochotę przyjechać ?
co piszesz odnoszę wrażenie, że wszystko masz przemyślane. Ja często działam pod wpływem impulsu i nie zawsze to dobrze się kończy bo po roku lub dwóch zaczynam przesadzać.
W sobotę spotykamy się u Szmita w Ciechanowie 0 10:00 , może miałabyś ochotę przyjechać ?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- 100p
- Od: 17 kwie 2008, o 21:49
Witaj SoczewkoSoczewka pisze:Edytko czekamy na zdjęcia. Bardzo lubię Twój ogród i podziwiam profesjonalne podejscie do zagadnień ogrodowych. Jak czytam

Serdecznie dziękuję za zaproszenie do miasta książąt mazowieckich. Być może przyjechałabym (choć mieszkam na granicy Warszawy), ale jestem obecnie w okolicach Białobrzeg Radomskich. Do domu (N. Iwicznej) zasadniczo wpadłam tylko na 2 dni.
Napisz coś więcej o spotkaniu? Mazowieckie czy tylko forumowiczów z okolic Ciechanowa?
Na stałe do domu wracam dopiero w niedzielę.
W Ciechanowie zasadniczo nigdy nie byłam. Odwiedzałam zaś dość często Pułtusk.
Pozdrawiam Was serdecznie i cieplutko

edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
-
- 100p
Załączam kilka nowych zdjęć, które wykonałam w pośpiechu - będąc "przelotem" w domu. Na niektórych widać nawet jeszcze narzędzia ogrodnicze, bo praca wre - nawet z doskoku nie mogę odmówić sobie przyjemności grzebania w ziemi. Jak wrócę i wykonam lepsze, to podmienię.

edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
-
- 1000p
Edytko bardzo szkoda, że nie będziesz mogła przybyć.
Spotkanie powstało z inicjatywy Gosi-Margo2. Będą osoby z grupy mazowieckiej. Głównym punktem spotkania jest zwiedzanie ogrodu Państwa Szmitów i oczywiście jakieś malutkie zakupy.
Spotkanie powstało z inicjatywy Gosi-Margo2. Będą osoby z grupy mazowieckiej. Głównym punktem spotkania jest zwiedzanie ogrodu Państwa Szmitów i oczywiście jakieś malutkie zakupy.

Pozdrawiam Monika
-
- 100p
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło :P Mam nadzieję, że niedługo będę śmigać własnym samochodzikiem i wtedy takie spotkanie będzie przyjemniejsze, bo będzie gdzie załadować zakupu
Jak będziecie jeszcze coś organizować, to kochaniutka daj znać

Jak będziecie jeszcze coś organizować, to kochaniutka daj znać

edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
-
- 1000p
Najbliższe u mnie w Skierniewicach na Święcie Owoców i Warzyw 18-19.09. Co do dnia jeszcze nieustalone. Gorąco zapraszam
Pozdrawiam Monika
-
- 100p
Masz celSoczewka pisze:Najbliższe u mnie w Skierniewicach na Święcie Owoców i Warzyw 18-19.09. Co do dnia jeszcze nieustalone. Gorąco zapraszam

Pozdrawiam
edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
-
- 1000p
Trudno może się uda w przyszłym roku.
Pozdrawiam Monika
-
- 100p
W następnym roku musi się udać :P Mam nadzieję, że będę wtedy szczęśliwą posiadaczką prawka, więc zakupy ogrodnicze po drodze będą możliwe
Moja motywacja wrasta.
Pozdrawiam Was i bawcie się jutro dobrze.
Daj znać jak udało się spotkanie i czy coś nabyłaś.

Pozdrawiam Was i bawcie się jutro dobrze.
Daj znać jak udało się spotkanie i czy coś nabyłaś.
edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
-
- 1000p
Edytko spotkanie się udało. Na pewno już oglądałaś zdjęcia. Wszyscy szczęśliwi i zadowoleni. Takie wypady to dla mnie czysta przyjemność. wróciłam zrelaksowana i pełna energi do działania. Jeszcze tego samego dnia popracowałm w ogrodzie. Udało mi się dokończyć częściowo rabatę.
Gotowa jest część z trawami, reszta musi poczekać na wenę twórczą bo mam lekką pustkę. Potrzebuję inspiracji.
Zakupy skromne bo tylko tawlina jarzębolistna Sem. Ale inni zaszaleli, że nawet rabat otrzymaliśmy.
Gotowa jest część z trawami, reszta musi poczekać na wenę twórczą bo mam lekką pustkę. Potrzebuję inspiracji.
Zakupy skromne bo tylko tawlina jarzębolistna Sem. Ale inni zaszaleli, że nawet rabat otrzymaliśmy.
Pozdrawiam Monika
-
- 100p
Droga Moniko - widziałam już zdjęcia
Właśnie wróciłam do domu i jutro pewnie nie omieszkam pogrzebać w ziemi. To jest chyba nałóg.

edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak wróciłaś do domu to poproszę o więcej zdjęć 

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Tak Gosia ma racje więcej zdjęć
Ładna rudbekia już całkiem spora.

Ładna rudbekia już całkiem spora.
-
- 100p
Rudbekię posadziłam jesienią 2009 r. Była to niewielka sadzonka z jednym kwiatuszkiem. Chciałam zrobić eksperyment, czy w mojej ciężkiej glebie przyjmie się bylinka i jak jej tam będzie. Jak widać chyba dobrze się czuje.
Może jeszcze pojawią się jakieś zdjęcia, tylko w niedzielę musi wrócić mój aparat fot. z wakacji
Szykuję się do zrobienie porządku z pęcherznicami. Wiosną zaś muszę chyba przesadzić krzewuszkę Aleksandrę i wprowadzić inne zmiany.
Pozdrawiam wszystkich z zielonymi serduszkami
Moje na pewno jest właśnie takie
Może jeszcze pojawią się jakieś zdjęcia, tylko w niedzielę musi wrócić mój aparat fot. z wakacji

Szykuję się do zrobienie porządku z pęcherznicami. Wiosną zaś muszę chyba przesadzić krzewuszkę Aleksandrę i wprowadzić inne zmiany.
Pozdrawiam wszystkich z zielonymi serduszkami

Moje na pewno jest właśnie takie

edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
-
- 100p
Zdjęcia kul z pęcherznic, to fotki już historyczne. Miałam ich serdecznie dość i wprosiła towarzystwo z mojego ogródka. Daj kurze grzędę, a wyżej siędzie... tak się rozrosły, że zaczęły tłamsić berberysy, tuję i Konikę. Rozgoniłam więc towarzystwo. Na razie jest troszkę pustawo, bo obok Koniki są dwa berberysy (spore, ale w porównaniu z żółtymi kulami wydają się małe). Zadbam o nie w nadziei, że będą umiały się zachować 

edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty