Cebullo ja peonie mam w każdym kącie ogródka i z doświadczenia mogę Ci podpowiedzieć że najładniej rośnie ta posadzona pod oknem domu,ma zaciszne miejsce i słońce kilka godzin dziennie a potem cień od sosen.Dzięki temu że ma cień to kwitnie dużo dłużej niż te rosnące na pełnym słońcu.Wadą jest to że rozwija się kilka dni później niż te ze słońca.
grabku cieszę się że się znalazłyśmy

.Wielka woda minęła i mam nadzieję że już nigdy nie wróci.Teraz jest piękna pogoda na pracę w ogródku a ja wymyśliłam poprawianie sufitu w kuchni.Jak były ulew to mi ciekło i pewnego dnia mi płyta kartonowo-gipsowa do zlewu wpadła

więc zdjęłam całą resztę.Mój chłopak położył nawą papę ,kupił mi jakiś szuwax do zaciąganie ścian i sufitów i ''baw się dobrze kochana''

i poszedł do roboty.A ja ...urlop mam więc mogę się pobawić z sufitem .Na szczęście naszykował mi śniadanko i obiadek tylko do odgrzania

(bo ja nie nawidzę gotować

)
mirdem dalie moje walczą ze ślimakami,co wypuszczą liście to ślimaki już są.Obsypałam ślimakolem na grubo wkoło dalii i dopiero teraz rosną.Jak mi tylko urpsną to chętnie się powymieniam.Cebulowe zakupy prawie wszystkie wzeszł.Co prawda ja mam chaos w ogródku więc floksy dopiero jak zakwitną to się dowiem które to wzeszły,bo nie podpisuję roślinek.Ostatnio nawet cebulę dymkę między rozchodnikami znalazłam

.Zawsze sobie obiecuję na wiosnę że będzie ład w ogródku,kompozycje kwiatowe,a potem...tak jak w zeszłym roku maciejka z buraczkami rośnie

.