Działka nad Drwęcą - Christin
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin
ja w ogóle gdzie mam byliny nie kopię bo mam tam tez posadzone cebulki wiosennych kwiatów ,, kopię tylko na pustych rabatkach gdzie sadzę kwiaty , które trzeba zabrać na zimę jak dalie i mieczyki , chociaż w tym roku mieczyki posadziłam w tulipanach .. jak już wszystko wyrośnie wtedy delikatnie poruszam ziemię malutką gracką a tak to tylko staram się tylko wyrywać zielsko ..
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W drodze na działkę mijamy 2 ogromne drzewa czeremchy, które o tej porze obsypane są ogromną masą kwitów o silnym i odurzającym zapachu.

Z kolei na działce zaskoczyły mnie bratki swą różnorodnością.
Żółte kwiaty żonkili rozświetlają działkę, bratki natomiast rozweselają ją.

Z kolei na działce zaskoczyły mnie bratki swą różnorodnością.
Żółte kwiaty żonkili rozświetlają działkę, bratki natomiast rozweselają ją.

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Krysiu piękne bratki pokazałaś , u mnie też kwitną - wczoraj latałam z łopatką i wszędzie je upychałam bo wysiałam je z nasionek i teraz zaczęły kwitnąć.
Wypatruj jutro listonosza, dzisiaj poprosilam męża rano wyślę Ci przesyłkę.
pozdrawiam papa
Wypatruj jutro listonosza, dzisiaj poprosilam męża rano wyślę Ci przesyłkę.
pozdrawiam papa

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
śliczne bratki .... też je lubię i mam też kilkanaście kolorów w swoim ogrodzie który rozweselają swoimi kolorami ..
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Krysiu bratki niesamowite! Ileż kolorów. Bardzo je lubię, ale coś kiepsko u mnie rosną i nie chcą się rozsiewać same. Znów muszę kupić kilka sadzonek. Na targach wcale ich nie było albo ja nie zauważyłam.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- christinkrysia
Izo w ub. roku było więcej jasnych kolorów ale fiolety tez ładnie sie prezentują.
Muszę zaznaczyć żółte aby zebrać ich więcej na kolejny sezon.
Moje z siewu jesiennego bo z samosiewu to niewiele jak się piele. Jedynie te miniaturowe sieją się dość dobrze.
Co roku potrzebuje ponad 100 sztuk więc kupić taka ilośc to sporo kasy by poszło.
Sieję bratki w 2 terminach - w lipcu na wiosenne kwitnienie i na przełomie kwiecień/maj na jesienne kwitnienie wtedy mam je cały sezon. Nasiona własne bo zbieram ze swoich.
Bożenko ładnie bratki prezentują się na taczce - świetny pomysł.
Muszę zaznaczyć żółte aby zebrać ich więcej na kolejny sezon.
Moje z siewu jesiennego bo z samosiewu to niewiele jak się piele. Jedynie te miniaturowe sieją się dość dobrze.
Co roku potrzebuje ponad 100 sztuk więc kupić taka ilośc to sporo kasy by poszło.
Sieję bratki w 2 terminach - w lipcu na wiosenne kwitnienie i na przełomie kwiecień/maj na jesienne kwitnienie wtedy mam je cały sezon. Nasiona własne bo zbieram ze swoich.
Bożenko ładnie bratki prezentują się na taczce - świetny pomysł.
Krysiu bratki piękniusie, uwielbiam je ,sieją się u mnie same więc by nie wyrzucać wykopuję i sadzę na brzeżkach rabat , by je bardziej uporządkować.
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj Krysieńko w nowym watku. Ale ze mnie gapa przgapiłam taka nowość. Piękna altana i az mnie ściska ciekawość żeby zobaczyc jak wygląda w pełnej okazałości. Bratki śliczniusie ja tez je uwielbiam. W skrzynce przed domem cieszą moje oczy.
Krysiu,zrobiłaś piękne kolaże z pięknych bratków! Normalnie mi szczena opadła! 

Pozdrawiam,Małgorzata
- christinkrysia
Iwonko witam i cieszę się,że wpadłaś do mnie. Zdjęcia będą ale ostatnio taka pogoda,że na wyprawy działkowe brak chęci.
Małgorzatko do zrobienia kolaży z bratków zmusiło mnie życie a raczej krótka pamięć. Chodząc po ogrodzie wydawało mi się, że moje bratki są mało zróżnicowane.
Dopiero ustawiając ich obok siebie zobaczyłam .... co mam
Małgorzatko do zrobienia kolaży z bratków zmusiło mnie życie a raczej krótka pamięć. Chodząc po ogrodzie wydawało mi się, że moje bratki są mało zróżnicowane.
Dopiero ustawiając ich obok siebie zobaczyłam .... co mam

- christinkrysia
Wreszcie zakwitł klematis - w tym roku około 10 dni później niż w ubiegłym.
Wspina sie na płot po obu stronach wejściowej bramki więc taki widok wita mnie przy każdym pobycie.
Zdjęcia niezbyt udane ( ciemne) bo dzień wyjątkowo pochmurny - zresztą jak wszystkie poprzednie dni a kwiaty lubią słońce i my też tęsknimy za nim

Wspina sie na płot po obu stronach wejściowej bramki więc taki widok wita mnie przy każdym pobycie.
Zdjęcia niezbyt udane ( ciemne) bo dzień wyjątkowo pochmurny - zresztą jak wszystkie poprzednie dni a kwiaty lubią słońce i my też tęsknimy za nim

-
- 200p
- Od: 24 sie 2009, o 21:46
Krysiu, piękny ten powojnik.Czeremchę znam tylko z literatury ,nigdy nie widziałam jej w rzeczywistości.
Sześciolistna koniczynka - stokrotka6 
Pozdrawiam. Krystyna

Pozdrawiam. Krystyna
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Powojnik cudny! Jestem chętna na maleńką sadzonkę jeśli to możliwe. Ja w końcu posadziłam wczoraj swoją "Montanę", bo pąki już miała grubaśne i tylko czekać kwiatów. Dalie też posadziłam
Mimo to wiele roślin wciąż czeka na posadzenie 

- christinkrysia
Stokrotko trudno uwierzyć, że nie znasz czeremchy - mijam te drzewa po drodze na działkę ale sa i w innych miejscach. Nic mi nie pozostaje tylko wykopać siewkę spod drzewa i wysłać ...
Ogromna ilość kwiatów każdego roku to jedno ale zapaaaach .... silny, przyjemny a nawet powiedziałabym,że słodki i odurzający. Nie ścinam gałązek do domu bo za intensywny zapach.
Izabelo ... Twoje życzenie przyjęte do realizacji.
Pozdrawiam

Ogromna ilość kwiatów każdego roku to jedno ale zapaaaach .... silny, przyjemny a nawet powiedziałabym,że słodki i odurzający. Nie ścinam gałązek do domu bo za intensywny zapach.
Izabelo ... Twoje życzenie przyjęte do realizacji.
Pozdrawiam