Późno sadzone truskawki
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Późno sadzone truskawki
Nie wiem jakie macie ziemie, może piaskowe to trzeba dbać o wilgotność. Ja mam od kilku lat truskawki i podlewam 2x po posadzeniu, no może 3x jak jest sucho. Póżniej truskawki radzą sobie same, czasem deszcz podleje. Truskawka sobie radzi. Nigdy nie podlewam w czasie zawiązywania zawiązków bo nie dałabym radę wszystkiego obskoczyć a truskawek mam dużo. Raz podlewałam w czasie dojrzewania ale wtedy trafiła taka posucha, że ziemia popękała.
- majs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 kwie 2011, o 22:13
Im gorsze warunki tym szybciej truskawki owocują (piaszczysta ziemia, brak odpowiedniej ilości wody), to nie jest mus podlewać jak się zawiązują owoce, z woda czy bez i tak będą owocować, różnica będzie tylko w ich jakości i ilości.
brak polskich znaków
- Space99
- Od: 27 mar 2009, o 12:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Rodzice mają na ziemi piaskowej na czarnej foli i też nie podlewają ale jak są ostre susze to widać że podsychają więc wnioski jasne
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Moje winorośla
- majs
.Space99 pisze:Rodzice mają na ziemi piaskowej na czarnej foli i też nie podlewają ale jak są ostre susze to widać że podsychają więc wnioski jasne
W tym przypadku foli nie tylko chroni przed chwastem ale zapobiega nadmiernemu przesuszeniu ziemi, bez foli pewnie by dawno uschły.
brak polskich znaków
- Space99
- Od: 27 mar 2009, o 12:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Też tak sobie to tłumacze
Już tak ponad 15lat uprawiają. Sam chciałem spróbować ale u mnie ciężka gleba gliniasta i wydaje mi się że gniły by pod nią. Wybrałem Agrowł. 

Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Moje winorośla
- majs
Wszystko dobre co zatrzymuje chwasty, agro jest przepuszczalna i cześć wilgoci zostaje odparowana. Gleby gliniaste tez maj swoje plusy, truskawka dojrzewa troszkę później, za to jest większa i dłuższe zbiory.
Jak masz je tylko dla siebie to raczej bez różnicy kiedy zaczniesz zbierać owoce.
Jak masz je tylko dla siebie to raczej bez różnicy kiedy zaczniesz zbierać owoce.
brak polskich znaków