Halinko pokaż zdjęcia MM i aerangisa Ten ostatni mnie interesuje bardzo, bo mało go na forum. Mój na razie pięknie rośnie - u mnie wyrosły mu dwa listki i dwa korzonki. Teraz zastanawiam się jak będzie z kwitnieniem.
Witaj Halinko. Gratuluję udanej walki o biedulki .
Niebezpiecznie tu zaglądać - pasja storczykowa zaczyna się odradzać... A nie może - zdecydowałam się na fiołki więc STOP
Phalaenopsis GOLDEN JAGUAR powala na kolana
Halinko - przykro mi bardzo z powodu straty storczyków , ale jak już mi napisałś sama i ja już też tak sądzę , że nie liczy sie ilość a jakość . Powodzenia i duzo sukcesów w dalszej uprawie .
Przyszła pora pochwalić się moim uratowanym chorowitkiem
Oto jego fotki : Phal. hybryda
Jeszcze odratowany Phal. equestris:
To tyle jeśli chodzi o uratowane, a teraz bardziej doświadczonych proszę o radę. Moja Encyclia cochlata wypuściła młode roślinki. Mam dylemat czy odciąć z kawałkiem starej psb, na której wyrosły, czy delikatnie oderwać od rośliny matecznej.
Teraz kolejny problem przedstawię i proszę o ratunek. Mianowicie od jakiegoś czasu moim Phal. mariae i modesta jakoś dziwnie się przebarwiły liście. Co może być tego przyczyną
Phal. mariae
Phal. modesta
Zapomniałam się jeszcze pochwalić moją Phal. fimbriata, którą mam od jesieni
To już koniec na dzisiaj i na jakiś czas, bo nic się nie dzieje ciekawego na moich parapetach
Halinko, to najpiękniejszy post, jaki mogłaś nam zaserwować
Świetnie, że się udało. Mam nadzieję, że jeszcze niejednego pokażesz.
A te łatki powyżej koniecznie sfotografuj jak pokażą się w pełnej krasie
Witaj Halinko długo się nie odzywałam ale wpadam tu od czasu do czasu ,a Ciebie rzadko tu widać .Przykro mi ,że poniosłaś straty w swojej kolekcji ,cóż zima dla nikogo nie była łaskawa .Ja walczę na jednym dendrobium z inwazją wełnowców ,strasznie zawzięte zwierzątka nie dają za wygraną ,nawet pęd kwiatowy musiałam obciąć żeby ratować roślinę .
Wspaniale odratowany storczyk ,wygląda na okaz zdrowia gratuluję i mam nadzieje ,że będziemy do siebie wpadać w odwiedziny