Witajcie Mili Goście ! Na powitanie kwiaty języczki - rosną nad strumykiem - to stołówka moich ogrodowych ślimaków...Dzięki temu nie zżerają funkii !
MINISMOK - Witaj Smoku !Mam nadzieję,że w góry dotrze wiadomość,że LIPA JEST ! Co prawda-za domem, a nie- przed, ale jest ! Niestety, nie rośnie tak pięknie jak bym chciała, i to przez moją głupotę - ma trudne warunki, np. gruz pod spodem, ale nic już nie mogę zrobić. Ma duże liście, nie wiem jaka to odmiana.
A mój ogród nie jest naturalistyczny, ma tylko takie fragmenty. Odwiedzaj mnie, zapraszam!
EVLUK - Dziękuję Ewo ! Tym bardziej mi miło,że tyle razy podziwiałam Twój ogród. Zapraszam na opowieść strumykową!
TADEO - tylko nie stara ! Tylko nie stara ! Przychodź jak najczęściej ,Tadeuszu, i proszę o uwagi doświadczonego ogrodnika !
SYLWESTE - Sylwek, cieszę się,że zaglądasz. Wrzosowisko jeszcze pokażę, ale nie nadążam...Ma na razie ze 30 m2 i, oczywiście, jest nie skończone...
GRZESIU - witaj w Moim Świecie! Bardzo ładnie dziękuję za pochwały ! Szczególnie za to zdanie, że piękno tkwi w prostocie...
A wiesz,że ta rabata na zdjęciu, które przywołałeś, powstała w lecie 2008 ? Tylko żywotniki w tle są starsze. Martwię się,że jest za dużo pustych miejsc między krzewami bo roślinki są młode...Ta hortensja była sadzona tego lata ! (to odmiana Limelight)
A z tym naszym forum ,to wiem, już się nie mogę oderwać, a uzależnienie się pogłębia. Rodzina nie jest zachwycona...
URSULKO - witaj i dziękuję za miłe słowa !
Przecież wiesz,że piękna nie mierzy się na metry...Często mały ogród ma urok i klimat, którego brakuje dużemu ogrodowi. Ale fakt,że im mniejszy ogród , tym trudniej go urządzić.
Muszę się wybrać do Ciebie w odwiedziny, jestem przekonana,że Twój ogród jest atrakcyjny.
Masz rację- biel to świeżość, ale i elegancja.Mój Biały Ogród powstał dopiero tego lata i jeszcze nie jest skończony.