Dzięki wszystkim za miłe słowa i za to że odwiedzacie mój wątek.
iwka2 fajnie że ci się podoba Wanda.

Ja też bym chciała aby ona mi zakwitła. Mam 4 Wandy ale na razie oni jedna mi nie zakwitła.

Trzy to niespodzianki które mam od maja a czwartą tą niebieską kupiłam już przekwitającą w połowie października. Myślę że chodź jedna mi kiedyś zakwitnie.
danutastachurska1 Dendrobia to jedne z moich ulubionych.

u mnie rosną dobrze i kwitną. Właśnie inny kolor D- Phalaenopsis bierze się do kwitnienia. A dzisiaj kupiłam znowu

inny taki w korze czy też w łupinie. Był przekwitnięty i trochę przesuszony. Wsadziłam go właśnie do deszczówki aby się porządnie napił.
Mala-MI Zachęcam cię do spróbowania. Kup jakiś przekwitnięty przecaniony storczyk i zaryzykuj. A ta doniczka to nie ceramiczna tylko gliniana z dużą dziurą pod spodem. Ceramiczne nie przepuszczają powietrza. Znajdziesz takie na pewno w Obi na dziale ogrodniczym tam gdzie są doniczki do kwiatów na zewnątrz, albo w innym podobnym sklepie. życzę powodzenia.
Pojechałam na zakupy i weszłam do kwiaciarni po środek grzybobójczy i wyszłam bez niego bo nie mieli, ale za to z całą paletą miniatórek i tym dendrobium co pisałam wyżej. zrobiłam zdjęcia. Jak będę miała czas to je wstawię.