Kwiatki i nie tylko- w ogródku mojej Żony
- Bogdan Sz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogrod
Witam mieszkam koło Bobrownik w Toruniu jestem b.często wożę wnuczkę na rehabilitację od 9 lat,marcinki chętnie zamienię mamy w nadmiarze niebieskich a innych kolorow brak,chcialem dzisiaj wkleić trochę zdjęć ale ponieważ mamy bezprzewodowy internet który uzależniony jest od pogody.Dlatego dzisiaj udało się wkleić tylko daw nie mam już cierpliwości modlić się do tej maszyny pozdrawiam 

- Bogdan Sz
Ogrod
Na działce szklarnie wykożystuję do wszelkich rozmnażań miałem posadzone w tym roku 48 odmian i krzyżówek ale przy tej pogodzie część się nie zawiązala a reszta tak owocowala od niechcenia,najbardziej żal mi słonych odmian,miałem trzy,ale żadna nie zawiązala może wprzyszlym roku będzie lepiej,z egzotyków wychodowanych w szklarence mam płomień afryki,eukaliptus i drzeko cesarskie dwa pierwsze domowe jedynie w lato można je wystawiać jeśli Cię interesuje mogę po szt podarować 

- Bogdan Sz
Ogród
Dalszy ciąg 
Wychodowane od pestki
Jedyna dalia kaktusowa
Dom od str pólnocnej
Może ktoś z as wie jak nazywa się ten kwiat,kupilem nasiona na alegro jako Szafirowa burza,ma kwitnąć na niebiesko kwiat wielkości łubinu ozdobnego,czy to bylina czy jednoroczna?W internecie pod tą nazwwą jest zupelnie inna roślina.

Wychodowane od pestki

Jedyna dalia kaktusowa

Dom od str pólnocnej

Może ktoś z as wie jak nazywa się ten kwiat,kupilem nasiona na alegro jako Szafirowa burza,ma kwitnąć na niebiesko kwiat wielkości łubinu ozdobnego,czy to bylina czy jednoroczna?W internecie pod tą nazwwą jest zupelnie inna roślina.
- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki i nie tyko w ogródku mojej Zony
Witaj Bogdanie, masz cudowny ogród i piękne zdjęcia robi Twoja córka. Nie mogę pochwalić się znajomością kwiatów, ale kwiat o który pytasz wydaje mi się znajomym, bo jestem w posiadaniu podobnego. Twój opis też odpowiada moim przypuszczeniom. Jeśli się nie mylę jest to Echium inaczej ? Żmijowiec zwany także Dumą Madery. Są to byliny roczne lub dwuletnie, ale niekokoniecznie. Moja roślina ma raczej kształt drzewka ma żyć od 7-miu do 10-ciu lat. Jest to jeden z moich faworytów, a może nawet zajmuje pierwsze miejsce na liście zielonych. W każdym razie możemy sobie pogratulować tej wyjątkowo pięknej rośliny. Trzeba go jakoś zabezpieczyć przed zimą.
- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To nawet normalne ,że miłośnikowi zaskrońców wyrastają żmijowce
.

- Bogdan Sz
http://yfrog.com/5hkopiasdc17621jx
Nie wiem dlaczego nie wkleja mi się bezpośrednio zdjęcie może coś zle robię w każdym razie są to zdjęcia z Festiwalu dyni we Wrocławiu w 2009
Nie wiem dlaczego nie wkleja mi się bezpośrednio zdjęcie może coś zle robię w każdym razie są to zdjęcia z Festiwalu dyni we Wrocławiu w 2009