Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu szkoda roślinek zjadanych przez mrówki
,u mnie wczoraj zauważyłam w jednej kępce stokrotek gniazdo mrówek,muszę zadziałać.Mrówek u mnie w różnych miejscach sporo,ale szkód nie robią jakichś większych.Bruzdownicy pędówki nie spotkałam u mnie,dopiero niedawno na forum się o niej dowiedziałam .Lilie ładnie Ci kwitną i tawułki,u mnie jakoś się nie biorą za kwitnienie
.Ostróżka super,na jednym zdjęciu to chyba gailardia,a nie nachyłek
,mam gailardię już kwitnącą,nachyłek dostałam od Izuni Chatte ,jest w pąkach,lada moment zakwitnie,on ma takie koperkowe listki 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HALINKO myślałam ,że koperkowe listki ma ostróżka jednoroczna . Gailarda ma całkiem inne listki . Chyba będę musiała sie zapytać OLI . Najlepiej jak mam robić gafy w ogóle nie będę podpisywać roślin . Tylko takie które na 100% będę wiedziała . Może masz Halinko rację zaraz zobaczę . Kolorowych snów .HALINKO niiestety to jest nachyłek lancetowaty . Przed chwilą sprawdzałam ,a z liśćmi koperkowymi to nachyłek okółkowy .
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- JAKUCH
HALINKO właśnie ta biała ostróżka to bylina z koperkowymi liśćmi ,ale mam również z takimi samymi liśćmi jednoroczną . I bądż tu mądry jest to ciekawe . Mam też nachyłek z koperkowymi liśćmi to jest NACHYŁEK OKÓŁKOWY . bynajmniej mnie tak poinformowano przy zakupie . Jak na razie dzisiaj pogodnie ,nawet bardzo i duszno .
MARIUSZ to raczej będzie ostróżka jednoroczna . Nachyłek okółkowy ma podobne listki tylko żółte kwiatki .
DANUSIU pokażę Ci etykietkę z tej ostróżki białej specjalnie ją cyknęłam . Ale mamy problemy . Dzisiaj zakwitły mi 2 lilje i młody liliowiec kupiony na jesiennej wystawie kwiatów w KATOWICACH drugi zakupiony dopiero się zbiera . Nie wiem czy zdjęcia wejdą ,gdyż fotosik mi wysłał ,że przekroczyłam limit . Przecież aż tak dużo zdjęć nie prezentuje ,więc nie wiem dlaczego

MARIUSZ to raczej będzie ostróżka jednoroczna . Nachyłek okółkowy ma podobne listki tylko żółte kwiatki .
DANUSIU pokażę Ci etykietkę z tej ostróżki białej specjalnie ją cyknęłam . Ale mamy problemy . Dzisiaj zakwitły mi 2 lilje i młody liliowiec kupiony na jesiennej wystawie kwiatów w KATOWICACH drugi zakupiony dopiero się zbiera . Nie wiem czy zdjęcia wejdą ,gdyż fotosik mi wysłał ,że przekroczyłam limit . Przecież aż tak dużo zdjęć nie prezentuje ,więc nie wiem dlaczego

- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jadziu
U ciebie tyle pięknych kwiatów .
Ostróżka biała rewelacyjna a i lilie [przepiękne
U ciebie pogoda chyba jest znacznie lepsza jak u mnie bo masz nie poniszczone kwiaty.
Mnie się poniszczyły nie tylko od deszczu ale i od gradu.Przestałam się już denerwować bo po kilku dniach deszczu , ogromnego wiatru i gradu miałam dość .Patrzyłam ze smutkiem na rośliny,niestety siła wyższa
U ciebie tyle pięknych kwiatów .
Ostróżka biała rewelacyjna a i lilie [przepiękne

U ciebie pogoda chyba jest znacznie lepsza jak u mnie bo masz nie poniszczone kwiaty.
Mnie się poniszczyły nie tylko od deszczu ale i od gradu.Przestałam się już denerwować bo po kilku dniach deszczu , ogromnego wiatru i gradu miałam dość .Patrzyłam ze smutkiem na rośliny,niestety siła wyższa

- JAKUCH
IWONKO u mnie też dziennie deszcze i burze . Już poobcinałam wszystkie różyczki . Zostały tylko te ,które akurat zakwitły . Nawet teraz znowu grzmi i trochę pada . Jest taka duchota truskawki ,które najpierw nie chciały się czerwienić teraz muszę wyrzucać z powodu pleśni . No i tak to u mnie wygląda . Wczoraj była taka burza oberwanie chmury wszystko zbite ,cała ziemia wypłukana ogórki są czarne jakby wyszły z komina . Więc u mnie też nie jest za wesoło . Ja w porównaniu z Tobą kochanie mam więcej czasu ,żeby się nimi opiekować .
Halinko jednoroczne ostróżki u mnie jeszcze nie mają kwiatków . atae cholerne ślimaki już nawet mi się do niej dobrały ,a tak ją daleko od nich posadziłam .
BASIU mnie też się podoba ten kolor tylko jeden kwiat już mi jakaś gadzina uszkodziła 3 pąkijeszcze są zielone . Podoba misię też kwiat tej lila -róż tylko szkoda ,że z tego jest tylko 1 kwiatek . Nie jest to lilia wielokwiatowa . Całusy dla wszystkich odwiedzających . Dzisiaj musiałam dopłacić do fotosika ,bo zablokował zdjęcia . To teraz ssobie poszaleję . znowu zapomniałam z wrażenia kliknąć "pełen rozmiar

Halinko jednoroczne ostróżki u mnie jeszcze nie mają kwiatków . atae cholerne ślimaki już nawet mi się do niej dobrały ,a tak ją daleko od nich posadziłam .
BASIU mnie też się podoba ten kolor tylko jeden kwiat już mi jakaś gadzina uszkodziła 3 pąkijeszcze są zielone . Podoba misię też kwiat tej lila -róż tylko szkoda ,że z tego jest tylko 1 kwiatek . Nie jest to lilia wielokwiatowa . Całusy dla wszystkich odwiedzających . Dzisiaj musiałam dopłacić do fotosika ,bo zablokował zdjęcia . To teraz ssobie poszaleję . znowu zapomniałam z wrażenia kliknąć "pełen rozmiar