Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur ale szalejesz z zakupami, wszystkie śliczne. Śliczne Twoje iryski, ja moje za głęboko posadziłam i nie mam żadnego.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie.. , dzięki za odwiedzinki.. , padam.. , wczoraj i w piątek robiliśmy tą kratkę i skonczyliśmy jedna stronę... , węc dalej nie miałem czasu.. , a dzisiaj caly dzień z rodzinką... :lol: , nastepny tydzień też zaphany obowiązkami.. ja chyba nienadrobie zaległości forumowych do zimy.... :shock: :oops: . Lało u nas , pogoda niezabardzo.. , niebyło jak robic fottek.. , zachmurzone.. :roll: . Mam troche fotek , ale nie wyszły ładne.. , najładniejesze do słoneczka... :lol: . Ło matko.. , zaniedbałem tez wątek storczykowy tydzień niedaje znaku życia... :roll: . Lecę sna jutro pakować książki... i znowu to samo... , ach niedługo wakacje... :roll: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Artur spokojnie wszystko nadrobisz, ale pamiętaj że najpierw obowiązki
a dopiero potem przyjemności jak forum :D :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

No właśnie , żebym później nie miał kłopotów.. , chociaż w tamtym półroczu chemia a teraz matma... :roll: . Idę za chwile przesadzac te 3 wiciokrzewy.. , zarosły już i sie ukorzeniły... , nie wiem jak ja je wydre....
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Arturku spory czas mnie u Ciebie nie było ,ale u Ciebie bez zmian spore i to super zakupy . Działka pięknie zadbana sporo serca w to wkładasz . Ja dziś całe do południa byłam w ogrodzie i ostro się na harowałam no i brakuje mi sił . a jeszcze to podwyższone ciśnienie
Chwasty po tych deszczach rosną jak szalone .
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to Artur pracuj nad matematyką. Wiem że mi się łatwo gada ale tak jest.
Zresztą sam do tego dojdziesz za parę lat :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur-niestety materiał z matmy trzeba opanować,bo na maturze jest,a potem spoko możesz zapomnieć bardzo wiele.Już niedługo wakacje, odpoczniesz,pogrążysz się w ulubionych ogrodowych sprawach.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :) , u nas dzisiaj było pięknie przez pół dnia.. , ledwo wyszedłem ze szkoły to deszcz i wiatr taki że gałezie leciały :shock: .

Wstałem dzisiaj na ryneczek o 5.20 żeby.... pojechać po roślinki ;:191 ;:190 ;:183 , mimo iż to będzie jakieś 65 razem aksamitek to jeszcze 10 dokupiłem tych "żelaznych" kwiatów :lol: , kupiłem tez 4 pelne petunie , 5 komarzyc :lol: , bakopę , diaskię , lobelię , 2 lwie paszcze , 5 niecierpków "pustych" , jeden pełny , 2 fuksje.. i tylko tylko tyle.. , zapomniałem o bidensie.. , wieloletnich nie było zabardzo.... :roll: .

Geniu kochana - mnie też bardzo dawno u Ciebie niebyło... :oops: , to prawda chwasty szalenie rosną... , ale ja systematyczne wyrywam co do jednego :lol: . Mnie czeka jeszcze sadzenie... :lol: . Mama mówi , że jak dzisiaj przywiozłem nowych kopkę to , żedoreszty pogłupiałem :roll: , wcale tego nie jest wszystkiego dużo.. , w poruwnaniu z waszymi ogrodami..... :oops: .

Krzysiu - Ewo - ja już mam serdecznie jej dość , koniec roku sobie powiedziałem :twisted: , co mi wyjdzie to i tak mi wyjdzie.. , do szkoły już złożyłem podanie i będzie dobrze , tam sobie poradze lepiej bo najmniej zwracają uwagi na matematykę.. :shock: , tak sie dowiedzialem..

Codziennie latam od tygodnia na 2 godz do kościoła.. , bierzmowanie , sobota 11.30 .

Kącik prawie zrobbiony z jednej strony kratka , wiciokrzewy przesadzone i pnący wilec , tunbergie i cynie , szczawik ogrodowy , od sąsiada parawan szczelny zrobiony , tzeba jeszcze wylewkę i z jednej strony jeszcze kratkę z wejściem ( z 4 strony jest wszystko do drewnianego garażu dołączone :D . Na tym kawałku kratki chyba posadzę opietulony do ziemi na zimę wiciokrzew.. , który straaaaaaasznie chorował.... :cry: , odratowałem ale niezakwitł , jest mały teraz a miał z 1,5 m.... :cry: z ogromnymi biało - kremowymi kwiatami pahnącymi mocno liliami :roll: .

Musze do kościoła pędzić , papa :lol:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No obyś miał rację ale matematyka też jest ważna.
( ale rozumie Cię bardzo dobrze bo nienawidziłem tego przedmiotu :lol: :lol: :lol: :lol: )
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Tulipanku..............życzę wszystkiego dobrego
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zobaczcie , 4 raz trawa siana pod domem... , ja sie wykończe.. , a tym razem to nie zeszła trawa tylko jakieś oszukame zielsko... :evil: :evil: :evil: , wstyd mi fotki pokazywac , będziemy tam robić kostkę :evil: .
Obrazek

Obrazek

Z tyłu siadka na mieczyki , ale widziałem na forum taki super pomysł z drabinką z gałezi to sobie moze zrobie taki płotek , pięknie takie cus wygląda :) i naturalnie . To nie koniec , rabatkę wysypie kora dam jeszcze różne gałązki , lampki solarne i kupie jakieś żąbki albo sarenkę :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak wszystko podrośnie i moje siane goździki i astry to nie będzie widać ziemi :D , z tyłu sa irysy od Geni i sąsiadek , a na samym końcu żądek mieczyków , na fotce wszystko wyszło strasznie malutkie... :shock:

Obrazek

Obrazek

Kącik się robi... :lol:

Obrazek

Jak jest jakis człowiek na fotkach to mój kuzyn.... :lol:

Obrazek

Cebulowe znikły.. , połowa i tak sie cebbulek ugotowała.... :cry:

Obrazek

Na falistej schocdzą dalie i są nowe róże 4 wielkokwiatowe i 1 pienna , ale coś marce na razie są , bo późno były sadzone i mam tam swoje siane lwie paszcze , które jeszcze nie są duze i rabatka na razie za ciekawie nie wygląda....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

U nas ulewa... , nie ściągnołem skrzynek z balkonu ani z kratki , niec niezbierałem i wytłucze :evil: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krzysiu - ja też nienawidzę matmy , oj nienawidzę :evil:

Jolu - dziekuje bardzo :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Tulipanku ale masz tych roślinek :shock: a jak się to wszystko rozrośnie to popadamy z zachwytu :lol: a jak tam praca przy pieńkach robiłeś coś :?: czy odpuściłeś :roll:

Co do trawki to nie przejmuj się ja w kilku miejscach tez mam podobnie i nic tego nie zmieni :? u mnie te miejsca są często uczęszczane przez dzieci a poza tym kiedyś jak już pisałam tam gdzie są rabatki i plac zabaw była wielka stodoła i pod spodem jest pełno betonu :?
Ale za to w sadzie i na łące jest piękna ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Artur - ale przyszalałeś z jednorocznymi :shock: . Przepiękna lwia paszcza. Taki delikatny kolor.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Tulipanku!!!! :shock:
BRAWO!!!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold