Moje zielone cztery kąty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chmurzy się, więc pewnie jak już skończę sprzątać moje "wewnętrza", to lunie i nici z ogródka :x
Ale muszę... :evil:
Obiecałam, więc teraz porcja fotek. Wczoraj wieczorkiem jeszcze chwilę pobuszowałam z aparatem wśród chaszczy. Sąsiedzi pewnie mają mnie za totalną wariatkę: nie dość, że nie używa tego kawałka ziemi jako:
a) warsztatu samochodowego(moja lewa strona);
b) punktu konsumpcji napojów wyskokowych o mocy umiarkowanej w ilości nieumiarkowanej (strona prawa) :twisted:
to jeszcze grzebie ciągle, przekopuje, kasę przewala na zielska wszelakie.... NO I JESZCZE TO FOTOGRAFUJE CODZIENNIE :!:
Z efektem jak poniżej :wink:

Mój pierwiosneczek z wyprzedaży- już po terminie, a on niezrażony planuje zakwitnąć :D
Obrazek

Dalia też idzie w górę :wink:
Obrazek

Laurowiśnia się przyjęła...
Obrazek

Łan maciejki odurza...
Obrazek

Jeszcze trochę słonka i porzeczki będą jak malowane :) ...
Obrazek

Krwawnik górski samotnie się żółci...
Obrazek

A dereń nadal miłośnie przytula się do wisienki...
Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:136 dostałam sreberko więc stawiam :lol:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, Ty się zdecyduj :wink:
Przekopujesz czy pijesz? Bo Ci zawijaski wyjdą i to niekoniecznie takie ładne jak u Grzesia :lol:
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

Gosia, dziękuję za zaproszenie. przyszłam, oczywiście. i mam co oglądać! piszesz, że nieprojektowany Twój ogródek, ale przecież ogród to nie tylko projekt, a przede wszystkim zieleń i pasje. i to widać!
w temacie trawnika -polecam nawóz: szybki efekt dywanowy. rewelacja, i naprawdę działa!
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mona, z tym trawnikiem to ja już naprawdę nie wiem... :cry:
Dziś dosiałam trochę tam, gdzie się rozpędziłam z oczyszczaniem pod rabatki :wink: , przysypałam leciutko ziemią, podlałam subtelnie i zobaczymy...
Mam wrażenie, że zawsze jak dosiewam trawę, ptaszki pierwsze o tym wiedzą... i wyżerają ile wlezie :evil:
Jest jeszcze opcja pt. "Wysiać, przykryć warstewką ziemi i nie wchodzić przez miesiąc" - a właściwie to... nie ma takiej opcji :wink:
W planach mam ograniczenie trawnika do terenu na końcu: stolik, krzesełka i miejsce dla dzieci do zabawy, przód sukcesywnie wzbogacam o nowe nasadzenia, a na dróżkę przez środek mam już pomysł, tylko do jego realizacji niezbędny jest przeważający udział mojej drugiej połowy, który jak na razie ograniczył się do rzucenia: "Da się załatwić" i było to... 3 tygodnie temu :roll:
Nadzieja umiera ostatnia :wink:
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kopie popijając- wiesz musi być miejsce gotowe na te 8 sztuk no i zrobię trochę rezerwowego miejsca na wszelki wypadek :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, Ty się dobrze zastanów zanim wykopiesz :wink:

Ja zadziałałam wczoraj za szybko i teraz już wiem, że moja róża jednak nie będzie tam gdzie ją wczoraj wsadziłam :evil:
A łysy placek zostanie... :evil:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chmurzy się, duchota jak diabli, to niech już chociaż popodlewa :evil:
Na popołudnie planowana jest rozgrywka "ja - kontra chwasty"... no chyba, że oddam mecz walkowerem :wink:

A na razie w celach poglądowych widok "prawie ogólny" pstryknięty... hmmm... przedwczoraj? :roll:
Nie obejmuje zakątka na lewo od wejścia, który aktualnie dopieszczam i wkrótce Wam zaprezentuję :D

Obrazek

Oooooooo!!! Pada!!! :heja
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Gosiu!slązaczko krajanko! całkiem przyjemnie u Ciebie i wesoło.... roślinek coraz więcej pokazujesz, jak czytam o pstrykaniu fotek to jakbym siebie widziała też na mnie dziwnie patrzą jak chodzę i cykam, ale trudno! bedę śledzić co i jak się u Ciebie zmienia, pozdrawiam
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam u mnie onko37 :D
Wesoło u mnie, mówisz? :wink:
Hmmm... jeszcze uwierzę, że staję się optymistką :lol:
Coś na kształt samospełniającego się proroctwa: mówcie mi, że taka jestem, to taka się stanę :wink:
Zapowiadam się u Ciebie... strzeż się :wink:
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Dowlekłam się do domu i krzyczę HELOŁ! ;-D Jak tam nowa kora? Już ją wykorzystałaś? ;-D Ja mam nadzieję wysępić kilka worków w sobotę, bo jedziemy po matkę do Żywca.. hihi.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kora Basiu już częściowo rozsypana, muszę jeszcze trochę odchwaścić i potem w te miejsca grubiej podsypać...

Sęp korę, sęp... :wink:
Ja nie mam od kogo sępić - wszystko za "nasze" :?

Ale stosuję pokrętną filozofię: nie kupię sobie czegoś słodkiego, za to kupię roślinkę :)
W ten sposób weszłam dziś w posiadanie 12 sadzonek chryzantem :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Haha, ja dziś małe hebe z targu przywlekłam. ;-D Normalnie sama bym tę korę kupiła, ale sytuacja jest jaka jest, to trzeba posępić. ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hmmm... a jaka jest moja sytuacja? :wink:
Chyba wystąpię do Unii o dofinansowanie... :;230
magdala

Post »

Małgorzato miła :D - i Ty się martwisz ,że nie masz gdzie kokoraka upchnąć? A ta biała budowla w końcu ogrodu -kratka na nią i już roślina się wije ... :roll:
Magda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”