Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne storczyki, śliczna psina ;:80 Ja też mam, ale "rasowego" kundla hi hi ;:109 no i jeszcze papugę ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Dziś się pochwalę inna "roślinką". Może mnie Moderator nie "zastrzeli". Znaleziony przez grzybek<koźlarz czerwony, waga 40dag> Wybaczcie mi mój strój leśny hihi...
Obrazek
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Ja 2 lata temu miałam takich kilka ;:112 Pozostało tylko wspomnienie na fotkach ;:109
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hihi...pozostaje zazdrościć :) Mykam z powrotem na działkę, a storczyki niech się wietrzą przy delikatnym powiewie zefirku...
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś wróciłam z wystawy w Krakowie z pierwszym moim botanikiem. Oto on, mój wymarzony,phalaenopsis equetris "alba":
Obrazek Obrazek
A oto co się dzieje u mnie. Dendrobium phalaenopsis ma nowe odrosty: <tylko czemu ma czarne korzonki?...eh...coś źle znow zrobiłam?>
Obrazek
A oncidium, juz po raz trzeci w tym sezonie będzie kwitło<pierwsze kwitnienie-marzec, sklepowe, drugie-wtórne,ok.maja> a teraz wyrosły nowe psb, dojrzały i będzie kwitnienie , na razie na 2 pędach:
Obrazek
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Justus27 masz piękną kolekcję :lol: Gratuluję także pierwszego botanika - teraz pójdzie jak z płatka :;230 :;230
Poza tym ślicznie prezentują się falenopsisy w tych glinianych doniczkach :roll:
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

justus27 pisze:Dziś wróciłam z wystawy w Krakowie z pierwszym moim botanikiem. Oto on, mój wymarzony,phalaenopsis equetris "alba"
a gdzie go dorwałaś ? :shock: widziałam tylko te wystawiane z prywatnych kolekcji :cry:
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Dziewczyny za odwiedziny :)
Ja się "boję" tych botaników, jak nie wiem, co. Teraz się modlę, żeby go nie zmarnować...I zaczynam odkładać kaskę na belline i minimarka :D

Storczykowa- nie pytałam o ceny Vand. Chcialam sobie kupić, ale sadzonkę...niestety nie bylo.

Mala_Mi- ja byłam gdzieś na miejscu ok.10.40. I Ludzie już wychodzili z reklamowkami storczyków. Jak przyszłam, były tylko dwie "alby", jedna niekwitnąca i druga...tą co kupiłam. Belliny też były dwie, ale również niekwitnące.
Za to minimark piękny, ale widzialam, u Pana w siatce, więc nie wim, ile kosztował i od kogo kupił.
Mala_Mi- a nie Wzięłaś cambrii przecenionych? Po 10zł były, ja się zastanawiałam nad cymbidium...ale chciałam przecenione...nie było...zwłaszcza, że dalej marzę o tym seledynowo-brązowym...
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Cymbidium jedno mam, ale jak na razie nic nie zapowiada, że będzie kwitło. Ono jest bardzo trudne w uprawie. A na cambrie nie mam miejsca. Mam koty i nie mogę mieć za dużych storczyków. Chociaż te, które były na sprzedaż zbyt duże nie były to fakt.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

justus27 pisze:Dziś wróciłam z wystawy w Krakowie z pierwszym moim botanikiem. Oto on, mój wymarzony,phalaenopsis equetris "alba":
Obrazek Obrazek
A oto co się dzieje u mnie. Dendrobium phalaenopsis ma nowe odrosty: <tylko czemu ma czarne korzonki?...eh...coś źle znow zrobiłam?>
Obrazek
A oncidium, już po raz trzeci w tym sezonie będzie kwitło<pierwsze kwitnienie-marzec, sklepowe, drugie-wtórne,ok.maja> a teraz wyrosły nowe psb, dojrzały i będzie kwitnienie , na razie na 2 pędach:
Obrazek
Justus zakup wspaniały niech Ci pięknie i długo kwitnie. Dendrobium phalaenopsis u ma też ma czarne korzonki ale tylko te które wychodzą ponad doniczkę więc przykrywam mchem . Oncicium masz pięknie rozrośnięte jak pęd kwiatowy rozkwitnie to dopiero będzie wspaniały widok .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hihi..widok widokiem, ale jak cudnie pachnie to oncidium ;) Dzięki Bogumiło, za odwiedzinki :wink:
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Śliczna kolekcja :D
Equestris cudny i zdrowiutki :)
Na moim storczyku bardzo podobnym do tego którego nazywasz ciapek była nazwa hybrydy - Xerxes :D Jest bardzo śliczna woskowa, o wandowatych kwiatach :D
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, jak zrobie ostatnie tegoroczne zakupy storczykowe w OG na pewno się pochwalę :)
A dziś odkryłam kolejny pędzik na oncidium..szalone normalnie :D Żeby tak kwitnąć, a ja o niego w ogóle nie dbalam :oops:

Na dodatek już w myślach mam wiszącą półeczkę, wystarcz zrealizować pomysł :D

Trzynastka, Dorotka-dzięki za odwiezinki :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Post »

Oj rzadko odwiedzam swój własny wątek...
Dziś nowe fotki. Najpierw, moja p. bellina z OG, niestety podczas długiej podróży złamał się jeden listek.Ale będę o nią walczyć. Przesadzę ją końcem tygodnia, bo niestety spagnum, dopiero w następnej paczuszce przyjedzie.
Oto ona: Obrazek
Teraz falki hybrydy, Będą kwitły 4, w tym 3, które dopiero co skończyły kwitnienie: "ciapek", "wiśnia", "boża krówka":
Obrazek Obrazek Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Post »

Czwarty falek, to drugi z moich dwóch pierworodnych<"białasek" własnie przekwitł>, teraz pora na ratowanego przeze mnie "bordo"- ale raczej ciemnoróżowy, niż bordo będzie:
Obrazek
A moje oncidium szaleje, dwa pędy już wnet zakwitną, a do tej pory naliczylam się ok.9-10 pędów kwiatowych, ale nie moge dokładnie policzyć, bo codziennie poawiają się nowe pędziki. Ale super, bo kwiaty będą się pojawiać stopniowo i będą mnie cieszyć swoim zapachem o wiele dłużej, aniżeli gdyby wszystkie pędy naraz zakwitły:
Obrazek
Mam też pewien problem z sabotkiem. Jak go kupiłam to byly dwie roślinki obok siebie. Ale jednej z nich opadły dwa dolne liście i...korzonki są na wierzchu. Nie wiem, czy tak może być, czy jednak pasowaloby tą roslinkę wyciągnąć z podłoża i głębiej posadzić. Chciałabym, żeby rosła sobie z mamusią :)
Obrazek
Hihi...nie Przejmujcie się moją psicą, ona zawsze musi być blisko Pańci :lol:
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”