Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wszystkich wieczorkiem :D
Dzisiaj wiało okrutnie i nawiało -na noc zapowiadają -5 :twisted: :twisted: :twisted:
Po mimo wiania ja biedna kobita sadziłam cebulę,kolan nie czuję.Jak zwykle klęłam do siebie ,ze po groma mi tyle sadzić :?: Tak jest co roku :D
Jutro nic nie robię ,nawet obiadu .Jadę po ogrodniczych ,bo nasion warzywnych zabrakło :roll: i dawno juz nie kupiłam żadnej maciupeńkiej roślinki :wink:
TESS ja też zbieram ślimaki ,dzisiaj zostawiłam przy folii im nawet puszki po piwe ,bo one pijaki . :D Jak wlezą do puszki ,to już nie wylezą.
LISKO cóż poradzić :? Wszystkiego nie zażarły ,trochę zostało :D
Cynthio ruszą Twoje rośliny niech tylko deszcz popada :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jutro miałam powsadzać zakupy na działce ale chyba na razie poczekam :?
Po co ryzykować bo rośliny w sklepie stały pod dachem i jak je złapie mrozik ,to może być niefajnie :roll:
Pojadę ,pooglądam mój dobytek i najwyżej podleję zieleniny i do domu :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Iduś wieczorkiem :lol:
Ja się cały czas zastanawiam po co Ci tyle cebuli ,ja posadziłam 1 kg i powinno wystarczyć :lol: .
Wiesz ja też czuję potrzebę wydania kasy na cosik nowego ale to dopiero we środę bo jestem zapisana do fryzjerki , by się upiększyć :twisted: . Ostatni zakup- jarzębina nadal nie posadzony , jakoś nie mogę jej umiejscowić w ogrodzie :roll: .
Na handel wymienny się piszę , znaczy przyczepka gleby za trawki :wink: , jak będziesz znała nazwy zieleninki to napisz proszę .

Miłej spokojnej niedzieli i owocnych zakupów
ida74
---

Post »

Cynthio ja to juz niczego nie jestem pewna. :? Lepiej schowaj ,będzie bezpieczniej.
Elu ja bardzo dużo szaleję w kuchni ,co zreszta po mnie widać :D i cebula ,czosnek ,koperek ,pietruszka zielona są mi absolutnie niezbędne.Mój m mówi,że jakbym mogła to do tortu dawałabym czosnek. :D Trawki to pampasowa biała,tygrysia,i jakieś pałki czy coś :roll: W poniedziałek ,albo jutro jak nie będzie wiało to do doniczek Ci wsadzę.Potem sobie odbierzesz.Elu nie musisz się upiększać,bo jesteś zjawiskową kobietą.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pięknie u Ciebie Ido, a korony bardzo urodziwe.!!!Ja już zaprzestałam ich uprawy,bo najpierw kwitły a póżniej przez 3 lata - nie i się z nimi pożegnałam i nie tęsknię ale u kogoś czemu nie - podobają mi się jeszcze jak są takie okazałe jak Twoje.!Walczysz ze ślimakami - u mnie w tamtym roku nie było a w tym kilkanaście szt.w skorupach unicestwiłam.Skąd się to bierze w takich ilościach?Na razie jeszcze jakichś szkód nie ma.
pozdrawiam.
Maryna.
:shock: :lol:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ida74
---

Post »

Maryno nie zniechęcaj się.Spróbuj jeszcze raz z koronami,przecież są piękne.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ida ty mocno tniesz swoje krzewuszki :?:
To znaczy ,chodzi mi o to czy można je uformować np. na metr wysokości :?:
Podobno robi się z nich żywopłoty ale ja nie mam o tych krzaczkach bladego pojęcia :oops: :)
x-ja
---

Post »

ida74 pisze:Cynthio ja to już niczego nie jestem pewna. :? Lepiej schowaj ,będzie bezpieczniej.
Elu ja bardzo dużo szaleję w kuchni ,co zreszta po mnie widać :D i cebula ,czosnek ,koperek ,pietruszka zielona są mi absolutnie niezbędne.Mój m mówi,że jakbym mogła to do tortu dawałabym czosnek. :D Trawki to pampasowa biała,tygrysia,i jakieś pałki czy coś :roll: W poniedziałek ,albo jutro jak nie będzie wiało to do doniczek Ci wsadzę.Potem sobie odbierzesz.Elu nie musisz się upiększać,bo jesteś zjawiskową kobietą.

Wiesz ja uwielbiam czosnek i dodaję gdzie tylko mogę :lol: , cebulkę i pietruchę też nie wyobrażam sobie kuchni bez tej zieleninki . Od pewnego czasu dostałam bzika na punkcie bazylii , nie zjem pomidora bez kilku listków -pychota :oops: . Iduś ładna w dodatku przemiła z Ciebie kobitka , sadełka nie widziałam ;:109 .
Kurcze trawki jak marzenie , za to gleby nasypię z czubem ;:112 .
Swoją drogą , ale Ty lubisz kadzić :roll: .
ida74
---

Post »

Cynthio mam 3 krzewuszki i tnę je jak mi się podoba -wbrew wszelkim zasadom ,a co moje i robie co chcę :wink: Kwitną mi dwa razy w roku ,bardzo obficie. :!: Czasami zdaj się na żywioł .
ELU i kto tu mówi o kadzeniu :roll: tłuszczyka nie zauważyłaś ;:113 AKURAT :wink:
WŁAŚNIE OGLĄDAŁAM POGODĘ NA TVN -U MNIE NAD RANEM -6 :!: :!: :!: cholera jasna :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ido ,ja stara działkowiczka jestem i pewne rośliny po prostu mi się już znudziły.Tak mam np.z daturami,którymi zachwycałam się u siebie oczywiście przez kilka sezonów a teraz nikt by mnie nie namówił na ich uprawę ,tak mam też z kannami,oleandrem, miałam 2 ukorzenione z gałązek przywiezionych przez koleżankę z Watykanu różowy i czerwony były u mnie spore drzewka w donicach przez kilka lat ale problemy z przechowywaniem ich w zimie wyleczyły mnie z nich i w ubiegłym roku dałam je kuzynowi ,który ma świetne warunki do przechowywania.Jak sobie radzą z nimi nie wiem,bo prosiłam o zdjęcia ale się nie doczekałam.Jeszcze mogłabym wymieniać jakieś rośliny,których już nie będę uprawiać...no jeszcze dalie z karp ale posiałam nasionka bo miałam 2 szt w ubiegłym roku i bardzo mi się podobały bo nie były wysokie tylko takie średniaczki,fajne.
Maryna. :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Iduś pięknie u Ciebie, ślimaki u mnie tez już są ale te duze winniczki a jakie wypasione, tylko czemu kosztem naszych roslinek, sa naprawde bezczelne!

U mnie dzis tez wieje, zimno teraz jest +2 oC, a co bedzie noca? strach pomyśleć.

Maryna podobnie jak ja nie mogłam dochowac sie cesarskiej korony, cos lub ktos ją zjadał, bo zanikała i dalam sobie tez spokój.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
ida74
---

Post »

Witajcie w niedzielne popołudnie.U mnie nad ranem było-6 :twisted: :twisted: :twisted: Sprawdziły sie niestety prognozy :twisted: :twisted: :twisted: Nawet nie chcę myśleć co zrobi się z pomidorami po wieczór.Na razie jeszcze nie mają objawów przemrożenia... :?:
MARPO-to samo miałam z oleandrami i rh .Datury uprawiałam tylko rok.
TARO u mnie w foli nalot ślimaków rudych bez skorup.Są paskudne ,wyłażą zewsząd. :twisted: :twisted: :twisted: Winniczki jakoś przy nich wydają się nie grożne.
Właśnie wróciłam z ogrodniczego i w sumie szału nie było.Magnilie owszem piękne wypasione drzewka prawie kwitnące ,ale cena :shock: astronomiczna 250 zł.Suma ,sumarum kupiłam tylko Clematisa Jan Paweł 2 .Dawno na niego polowałam ,sadzonka przyzwoita za 18,90 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ja
---

Post »

Ida skarbie napisz czy pomidorki przetrwały , wiem że się o nie martwiłaś bo i było o co .
U mnie dzisiaj nad ranem nawet woda w oczku była zamarznięta :roll: , podobno jeszcze jedna noc ma być z przymrozkiem . Dzisiaj nadal piękne słońce i chłodny wiaterek , ale już nie lodowaty . Oby do lata :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Iduś zajrzyj na pw ;) u mnie też mróz bym spory... i po magnoliach.... ale te co widziałaś strasznie drogie... spokojnie ładną za 100 można kupić...
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ida strasznie drogie te magnolie :shock: :!:
U mnie są od 40-60 zeta naprawdę ładne sztuki i z pączkami kwiatowymi a za stówę to masz już spore drzewko...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”