Kwiatki A
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko, dziękuję za odpowiedź. Ja ogólnie interesuję się wszelkimi sukulentami itp roślinkami stąd moje pytanko o kwiatuszka.Epiphyllum aby kwitło zimą musi mieć odpowiednie zimowanie w niższej temp tak do 10 stopni i ograniczone podlewanie. Spróbój tak go przezimować. na pewno Ci zakwitnie 

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja również dziękuję za odpowiedź.Epiphyllum towarzyszy mi od dzieciństwa aż do teraz.W moim domu rodzinnym zawsze stało w tym samym miejscu w bardzo słonecznym pokoju i kwitło każdego roku.Teraz jestem na swoim,też mam Epiphyllum,ale u mnie nie kwitnie.Stoi w pokoju,w którym jest trochę słońca tylko rano.Dlatego przypuszczam,że brak kwitnienia spowodowany jest niedoborem światła słonecznego.A może się mylę 

Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Epiphyllum, podobnie jak i inne sukulenty kochają słońce dlatego baaaardzo możliwe,że nie kwitnie bo ma ciemno 

Moje doniczkowce i sukulenty
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Anet ale piękne rośliny pokazałaś! Śliczna szczególnie ta 2 - co to jest?
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18