Muszą mieć przynajmniej 2 pary liści (nie liścieni!), myślę, że wtedy już można ale nie wcześniej. Na razie na Twoich zdjęciach widać same liścienielitlegirl pisze:Ile mniej więcej muszą podrosnąć, żebym je mogła spokojnie przesadzić do ziemi?
Cynia, jakobinka (Zinnia) cz.1
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cynie
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ja posiałem odrobinę i nie wschodzą.. , już nie czekam dłużej... , musze kupić sadzonki na jarmaku... , nawet jak by jeszcze wzeszły to chyba do grudnia nie zakwitną..
.
.

U mnie na jarmaku są w skrzynkach , takie wydzierane po 30 gr. i są przy nich zdjęcia z odmianami , istny zawrót głowy ile odmianaage pisze:A ja kupiłam sobie Cynie w donicach po 2 zł. Kwitnące i wiem przynajmniej jaki będzie kolorek

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ja juz nie sieję.. , nic.. , nie ma mowy... Nie opłaca mi się to totalnie.. , jak na mój mały ogródek.. , gdyby był duży to co innego .
- Tulipan998
- Kontakt:
Każdy robi jak mu odpowiada
. Jedni mają radość z własnych roślin a inni z nowych zakupów
.

- Agrokasia
- 200p
- Od: 14 kwie 2010, o 15:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje cynie wyprodukowane z nasion i posadzone w zeszły piątek, mają pąki. Wybrałam dla nich najgorętsze i najsuchsze miejsce (ach ten deszcz!) w ogrodzie. Mam nadzieję, że pokażą, co potrafią 

Moja jedna odmiany liliput już zakwitła. Te zwykłe posadziłam do gruntu przed deszczami i do tej pory chorują. Zmizerniały biedaki. Natomiast meksykańskie wzeszły mi tylko trzy, z czego jedną gąsienice zeżarły.
Pozdrawiam serdecznie,
- litlegirl
- 50p
- Od: 22 maja 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Swoje posadziłam również w zeszłym tygodniu w nasłonecznionym miejscu, było pięknie ciepło, a one wciąż nie rosły mimo codziennego podlewania. Od 3 dni u nas pada, ale dzisiaj to w sumie wręcz zalewa, więc nie wiem jak sobie teraz radzą... Bo wiatr jest okropny