Canna - Paciorecznik cz.1
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie drobnokwiatowe zaczęły kwitnąć - ale to chyba tylko dlatego, że pędziłam je od marca... gdyby nie to, sądzę, że nie zdążyłabym się doczekać kwiatów, bo z kolei od połowy sierpnia i temperatury niskie, i dzień krótszy...
A wielkokwiatowa, żółta, jeszcze nie kwitnie - może ten rok potrzebuje na rozwinięcie kłącza, bo było malutkie...
A wielkokwiatowa, żółta, jeszcze nie kwitnie - może ten rok potrzebuje na rozwinięcie kłącza, bo było malutkie...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Moim też jeszcze daleko do kwitnienia, zostałam nimi obdarowana na początku czerwca , rosną ślicznie. Czy jest szansa że zakwitną czy może zbyt późno posadzone?
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- Bogdan Sz
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
Kanny
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Na rynkach przeważnie bywają drobnokwiatowe ale nie tylko. Renomowane szkółki potrafią nieźle wkurzyć. Oto przykład kupiona u poważnego producenta canna jak na zdjęciu

a okazała sie taka:

Już więcej u tego pana nie kupię kolejny raz mnie oszukał nawet nasiona stokrotek miały być pomponowe a okazały się ślepe co po ugorach rosną.
Nie będę opisywał ile wyrzuciłem cann nie zgodnych z zamówieniem z różnych źródeł a przeważnie u sprzedających w Allegro.
Dalej szukam nowości ale i ich ceny bywają przerażające.
Tak kwitną obecnie w moim ogrodzie:

a okazała sie taka:

Już więcej u tego pana nie kupię kolejny raz mnie oszukał nawet nasiona stokrotek miały być pomponowe a okazały się ślepe co po ugorach rosną.
Nie będę opisywał ile wyrzuciłem cann nie zgodnych z zamówieniem z różnych źródeł a przeważnie u sprzedających w Allegro.
Dalej szukam nowości ale i ich ceny bywają przerażające.
Tak kwitną obecnie w moim ogrodzie:

Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- Bogdan Sz
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
Canna
Patrzę na Twoje rośliny i nie mogę się juz doczekać przyszłego roku.Też mam niezbyt miłe doświadczenia z alegro zapłciłem za róże pnące w grudniu i do dzisiaj nie mam nic,na majle nie odpowiada natelefony również.Ale i jest sporo firm uczciwych.Dalej nie ma zdjęcia Prezydenta 

-
- 200p
- Od: 29 cze 2009, o 00:32