Czy tylko uchowała się ta jedna datura?
Wysokość o niczym nie świadczy, podlewaj odrzywką wysoko potasową np. planton k. Czy był uszczykiwany wieszchołek? Najlepiej bym prosiła o zdjęcieMariolka pisze:A moja ma już 1 m i nie kwtnie, nawet pakow nie widacCzy są jeszcze sznase na kwitnienie?
Pozdrawiam
Tak! ona dopiero nabierze koloruKaRo pisze:Iwonko ja dostałam trzy pędy .
Jedna mi padła ,a rośnie jeszcze jedna ale nie zanosi się na jej kwitnienie.
Jest to prosty pęd bez rozgałęzień i na nim kilkanaście nowych maleńkich .
Czyli rośnie ,trzeba poczekać co z niej zakwitnie bo ja oczywiście pogubiłam karteczki z napisami.
Czy ta wyżej to jest Apricot Gold?
Pozdrawiam Iwonko
Ja swoją mam wkopaną do ziemi, Jeśli będzie miała zapewnioną wystarczającą ilość wody to nic jej się nie stanie ( może tylko w najgorszym przypadku stracić kilka listków). Jeśli posiadasz słoneczne miejsce gdzie będzie pokazywać swoje walory to bym przeniosła:)KaRo pisze:Dziękuję za te podpowiedż bo jatrzymałam ja do tej pory w pólcieniu pod jabłonką .
Powinnam ja zabrać i przenieść w pełne słońce??
Czy nie ugotuje mi się w te upały na słońcu Iwonko?
Witam serdecznie,sudyk pisze:Witam wszystkich
Pokażcie co się dzieje z Waszymi daturami???
Jak są duże?Czy już kwitną ??
Pozdrawiam -daturomaniaczka
iwika pisze:To mnie bardzo cieszy:) ta czrewona na pewno troche później bo bardzo młodziutkamalwa pisze:chciałam poinformowac Iwone ze datura pomarańczowa ma już 15 pączków![]()
czerwona jeszcze nie ma ale moze już niedlugo ...![]()
może jakieś zdjęcia Twoich daturek?
Serdeczne dzięki za podpowiedź,iwika pisze:Obierz ją z tych liści malutkich ( bocznych odrostów)zostaw te gałązki które chcesz by wykwitły. W ten sposób roślina będzie skupiać się na kwitnieniu a nie rośnięciu bocznych odrostów. Zobacz jak wyglądają moje datury w moim wątku.
Tego ja nie wiem:) ale pączki się pojawią jak zacznie czubek się dzielić na Y.andrzej1050 pisze:Serdeczne dzięki za podpowiedź,iwika pisze:Obierz ją z tych liści malutkich ( bocznych odrostów)zostaw te gałązki które chcesz by wykwitły. W ten sposób roślina będzie skupiać się na kwitnieniu a nie rośnięciu bocznych odrostów. Zobacz jak wyglądają moje datury w moim wątku.
Jutro z samego rana poobrywam nadmiarowe liście.
A przy okazji jak myślisz - kiedy doczekam się kwiatów![]()
Serdecznie