Zeniu polyscias rośnie tak sobie. Kupiłam go wiosną i jak na razie puścił 3 czy 4 listki. Ostatnio niestety 2 zgubił, więc bilans końcowy wychodzi srednio

Monstera od dawna mi się marzyła - taka ogromna w sypialni. Niestety odmawia mi współpracy i od zakupu nie puściła nic
Olu callisia rzeczywiście ładnie rośnie - to jedno z moich oczek w głowie. Dostałam latem od Ilonki kilka malutkich kawalątek. Wydawały mi się tak drobne i delikatne, że nie wiedziałam jak się za nie zabrać. A tu taka niespodzianka z nich wyrosła. To na pewno zasługa kochanego serduszka Ilonki.
Elu miło mi, że do mnie zajrzałaś. Oprawa zdjęć to właśnie zasługa Ani - zainspirowała mnie jej obrazkowa instrukcja. Wcześniej korzystałam z innego programu, ale tam nie było gotowych rameczek, itp., więc nie chciało mi się bawić

A w PF takie ozdóbki to chwilka roboty
Basiu NN próbowano już zidentyfikować jak dołączyłam do forum. Opinie były bardzo podzielone i niestety ostatecznie nie przypisano mu żadnej nazwy. Liście ma sztywne, plamiaste, brzegi gładkie. Korzenie brązowe. Maluchy puszcza od korzeni - wyrastają z ziemi, bezpośrednio koło roślinki. Młode liście wyrastają mu tak jak u draceny. Juki nie miałam, więc nie wiem jak rośnie.