Edyseja - orchidee
-
- 200p
- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
3-4 pączki na pewno odpadną ale pocieszające jest to, że oprócz rozgałęzienia dużego rośnie jeszcze drugie (w tej chwili malutkie ale na tyle duże, że widać je na zdjęciu)PESTKA@ pisze:WOOW!!!! Kolejny storczyk z OBI.Tym razem OBI mialo piekne storczyki,bardzo zdrowe o grubych lodygach i bardzo rozgałezione.Śliczny ten Twoj nowy nabytek.Dlugo bedzie Cie cieszył kwiatami patrzac na ilość pączków

Edyta
kupiłabym go nawet wtedy, gdy miałby tylko jeden kwiatekgelatynka pisze:edysejo ja mam takiego samego jest on piekny i chociaz moj mial tylko 4 kwiatki to go wzielam ten kolor mnie urzekł- stoi już prawie u mnie miesiac i ciagle sa te kwiatkimoglby już cos wypuscic ale jak na razie stoi w miejscu

Edyta
może i podawali ale nikt znajomy nie wie gdzie go szukać ;)moni;) pisze:Fajnie ogladac tutaj Twoje pieknotki
![]()
Ja tez nie moge się tam dostac. Cos tam robia i mialo być "nie czynne" na tej stronie przez 2 tyg. Ale podali inny serwer czy cos takiego![]()
nie chwaliłam się jeszcze Phalaenopsis gatunkowymi ;) choć przyznam, że jest mi obojętne czy storczyk jest botaniczny, hybrydą pierwszorzędową, hybrydą nazwaną czy bezimienną - kupuję te, które mi się podobają

Edyta
malce kupiłam na Allegro u -OrchidGarden- - były starannie opakowane i w dobrej kondycji.. jeden z nich to kwitnąca na żółto Phalaenopsis stuartiana, ciekawa jestem czy doczekam się jej kwitnieniamoni;) pisze:Swietne sa!
Ja tez czekam na maluszka ale dostane go na wiosne... już się nie moge doczekac
na pewno młodziutkie storczyki na wiosnę będzie wystawiała ania3030
Edyta