Ogrodniczka z małopolski
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam ,bardzo chętnie zwiedziłam twój ogród .Chociaż jak na razie zdjęć niewiele to i tak jet co podziwiać .Piękne rabatki ,a róże na pniu boskie .Niestety nie mam takiej żadnej ,chociaż wiele razy się już przymierzałam do ich kupna..Może na wiosnę .
Napisz jak zabezpieczasz te róże na pniu ,aby ci nie przemarzły .Ponoć najbardziej wrażliwe jest miejsce szczepienia.Od kiedy je masz
Napisz jak zabezpieczasz te róże na pniu ,aby ci nie przemarzły .Ponoć najbardziej wrażliwe jest miejsce szczepienia.Od kiedy je masz

ewoBiałą lawendę mam,ale dopiero pierwszy sezon i rosła pięknie.Na zimę ścinam tylko uschłe kwiaty, a na wiosnę obcinam nisko i się pięknie rozkrzewia.
Jolu rózyczki pienne kopczykuję ,pień owijam taką pianką do CO i na górę gałązki świerka lub jakiejkolwiek zielonej choinki i owijam całość agrowłókniną.Jak do tej pory nie przemarzły
Na dzień dzisiejszy wyglądają tak
Jeszcze nie do końca okryte,bo jest ciepło .....na razie.
Jolu rózyczki pienne kopczykuję ,pień owijam taką pianką do CO i na górę gałązki świerka lub jakiejkolwiek zielonej choinki i owijam całość agrowłókniną.Jak do tej pory nie przemarzły

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I ja tak zrobię o ile mi przetrwa zadołowana w piaskowej górce. Ale może przetrwa.Cięzko było zdobyć białą.mme33 pisze:ewoBiałą lawendę mam,ale dopiero pierwszy sezon i rosła pięknie.Na zimę ścinam tylko uschłe kwiaty, a na wiosnę obcinam nisko i się pięknie rozkrzewia.
Jolu rózyczki pienne kopczykuję ,pień owijam taką pianką do CO i na górę gałązki świerka lub jakiejkolwiek zielonej choinki i owijam całość agrowłókniną.Jak do tej pory nie przemarzły![]()
Ewo naprawdę nie spotkałaś białej lawendy?
Ja mam w okolicach ładną i dobrze zaopatrzoną szkółkę w Łapczycy,to jest w stronę Bochni i tam kupiłam wszystkie moje lawendy.Na wiosnę sama sobie też zasiałam wąskolistną lawendę i wzeszła bez problemu(nasionka miałam z jakiejś gazety
)

To mój kawałek ogrodu dwa lata temu
Ja mam w okolicach ładną i dobrze zaopatrzoną szkółkę w Łapczycy,to jest w stronę Bochni i tam kupiłam wszystkie moje lawendy.Na wiosnę sama sobie też zasiałam wąskolistną lawendę i wzeszła bez problemu(nasionka miałam z jakiejś gazety

To mój kawałek ogrodu dwa lata temu

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mme33
Witam cię serdecznie też jestem TUTAJ od niedawna ,ale czuje się jakbym była od baaaaaaaaardzo dawna .
Masz piękne róże tez bardzo je kocham .Mam też chyba z 15 ,ale wszystkie niskie .Piękny jest ten kwiatek pierwszy z lewej ,czy mogłabys mi powiedzieć co to za kwiat .Te wisterie też są piękne .Będę częściej tutaj zaglądać .
Masz piękne róże tez bardzo je kocham .Mam też chyba z 15 ,ale wszystkie niskie .Piękny jest ten kwiatek pierwszy z lewej ,czy mogłabys mi powiedzieć co to za kwiat .Te wisterie też są piękne .Będę częściej tutaj zaglądać .
Re: Mme33
Witaj Jadziu u mnieJAKUCH pisze:Witam cię serdecznie też jestem TUTAJ od niedawna ,ale czuje się jakbym była od baaaaaaaaardzo dawna .

Te fioletowe kwiatuszki to Trójsklepka