Ewa - dziękuję za namiary. Zajrzę na pewno

Gosia - kicia pomiziana

Moje róże-bez-nazwy po deszczu:

A pamiętacie jeszcze słoneczniki?

Matko, skąd ja to znam. U mnie jeszcze dzieci po psie łażą, a starszy syn zwraca się do kota: "Szarik, do wozu!". Ale to tak już jest, że jak ktoś kocha rośliny, to zwierzęta teżKocina pisze: Gosia - kicia pomizianaMusiałam jeszcze pogłaskać psa, bo byłoby mu smutno
![]()
Ewa Janina Sadowska Wysłany: Czw 02 Paź 2008 07:20 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
w sumie uznał,że to nawet lepiej, bo cukinie mieli do jedzenia, a z dynią nie bardzo sobie w kuchni radzili.
Pracowałam na Sławkowskiej, ale teraz jestem na macierzyńskim, a za chwilę będę na wychowawczym. Chyba trafiłam na Basztową jak pani miała zły dzień, albo była jakaś inna na zastępstwie. Zachodzę tam (to była wiosna) i pytam o sadzonki truskawek a pani chamskim tonem odpowiada mi "Zwariowała pani truskawek się teraz nie sadzi". Od tego czasu omijam ten sklep z daleka. I co ciekawe truskawki kupione w tym czasie dały mi naprawdę obfity plon.Ewa Janina Sadowska pisze:Magdo,ja bardzo lubię sklep na Basztowej odkąd jest w podwórzu, pani jest sympatyczna i kompetentna, po prostu życzliwa.Owszem tej wiosny sprzedała mi zamiast dyni melonowej sadzonki cukinii,były w tej samej cenie i w sąsiednich skrzynkach, a błąd wyszedł był w ogródku u brata Jana kameduły na Srebrnej Górze.Dałam mu swoją cyfrówkę i zrobił zdjęcia, w sumie uznał,że to nawet lepiej, bo cukinie mieli do jedzenia, a z dynią nie bardzo sobie w kuchni radzili.![]()
Marto jednak nadal polecam Basztową, może choć w pracy bywasz bliżej centrum Krakowa?Dość często są też kiermasze ogrodnicze pod "Sokołem" na Piłsudskiego,ale tam nie jest zbyt tanio.![]()
Dawnej na Szpitalnej były takie rzeczy, ale jak byłam na dniach przed porodem to go zaczęli przebranżawiać.Kocina pisze:Dziękuję Wam bardzo za namiary na sklepy ogrodnicze - nie miałam o nich pojęcia. Jedynie o tym na Kościuszki. Potrzebuję koniecznie chelatu żelaza - może w jednym z tych sklepów będzie.