Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

November - CZARNA magnolia :?: pierwsze słyszę! Już sobie wy-googl-ałam że nie tak dosłownie czarna, ale cały czas myślałam że kwitną tylko na białoróżowo. A tu masz - taka niespodzianka :) Do Powsina koniecznie jeszcze będę chciała jechać wiosną - tak jak Ty byłaś. Yukki - no właśnie, tez bym chciała żeby moja choć w ułamku tak kwitła. No nic - zobaczymy. Trzymaj kciuki za moją, ja trzymam za Twoją :D

Ewa - dziękuję za namiary. Zajrzę na pewno :D

Gosia - kicia pomiziana :D Musiałam jeszcze pogłaskać psa, bo byłoby mu smutno :)
Obrazek

Moje róże-bez-nazwy po deszczu:
Obrazek Obrazek

A pamiętacie jeszcze słoneczniki?
Obrazek
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadąc na dworzec sprawdziłam numer domu na Basztowej z Centralą Ogrodniczą-17.Już wróciłam spod Łącka i mogę dopisać.Bardzo mi się kocio-psia przyjaźń podoba-są różnej płci?
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kocina pisze:W Krakowie w ten weekend mamy wystawę ogrodniczą ;:10 Baardzo mi się podobało.
A ja nic o ty,m nie wiedziałam :oops:

Strasznie podoba mi się ta róża: Obrazek

A czy ta sosna jest pochyła?

Tanie nasiona i cebulki mają w składzie nasiona na Szpitalnej.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na Kościuszki też, ale na Basztowej jest większy wybór.
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Aż miŁo popatrzeć:

Obrazek

Cieplutko sie robi na sercu patrząc na taką przyjaźń

Pozdrawiam
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
A to Budrys i Pani Wyczółkowska z Zakopanego,kocica była trójbarwna,taka jakby malarz na szarym powycierał pędzel.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Na Kościuszki też, ale na Basztowej jest większy wybór.
O cebulkach mówisz, czy o nasionach?

No i jeśli mówisz o tym samym sklepie na Basztowym o którym ja myślę to mam o nim jak najgorsze zdanie.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Kocina pisze: Gosia - kicia pomiziana :D Musiałam jeszcze pogłaskać psa, bo byłoby mu smutno :)
Matko, skąd ja to znam. U mnie jeszcze dzieci po psie łażą, a starszy syn zwraca się do kota: "Szarik, do wozu!". Ale to tak już jest, że jak ktoś kocha rośliny, to zwierzęta też :)
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo,ja bardzo lubię sklep na Basztowej odkąd jest w podwórzu, pani jest sympatyczna i kompetentna, po prostu życzliwa.Owszem tej wiosny sprzedała mi zamiast dyni melonowej sadzonki cukinii,były w tej samej cenie i w sąsiednich skrzynkach, a błąd wyszedł był w ogródku u brata Jana kameduły na Srebrnej Górze.Dałam mu swoją cyfrówkę i zrobił zdjęcia, w sumie uznał,że to nawet lepiej, bo cukinie mieli do jedzenia, a z dynią nie bardzo sobie w kuchni radzili. :!:
Marto jednak nadal polecam Basztową, może choć w pracy bywasz bliżej centrum Krakowa?Dość często są też kiermasze ogrodnicze pod "Sokołem" na Piłsudskiego,ale tam nie jest zbyt tanio. ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

maakita - też dowiedziałam się o wystawie w ostatniej chwili, ale naprawdę warto było. Nic się nie martw - za rok też będzie. Już teraz wiem że muszę odłożyć pieniądze :wink:
Ta róża - nie mam niestety pojęcia jak się nazywa. Może jeszcze odnajdę stare etykiety. Nie pachnie za mocno, ale jak kwitnie to zazwyczaj całym bukietem.

Dziękuję Wam bardzo za namiary na sklepy ogrodnicze - nie miałam o nich pojęcia. Jedynie o tym na Kościuszki. Potrzebuję koniecznie chelatu żelaza - może w jednym z tych sklepów będzie.
Ewa Janina Sadowska Wysłany: Czw 02 Paź 2008 07:20 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

w sumie uznał,że to nawet lepiej, bo cukinie mieli do jedzenia, a z dynią nie bardzo sobie w kuchni radzili.
:lol: nie ma tego złego, co? Może trzeba braciszkom kamedułom podrzucić kilka przepisów na dynię :)

Ewa - pracuję na Borku, ale do tych sklepów na pewno się wybiorę. Kiedy są kiermasze pod Sokołem? To zdjęcie rewelacyjne - kiedy było robione? Pies to pies, kotka to była panienka. Teraz jest wysterylizowana.

Gosia - u mnie dzieci nie łażą, chociaż psisko lubiłoby. "Szarik do wozu" - to dobre :D

Tajga - to prawda, cieplutko na sercu :) Żebys Ty jeszcze widziała jak kot łasi się do psa, albo jak pies wylizuje kotu uszy na lewą stronę :D

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam w weekend. Oby tylko nie lało - plany ogródkowe mam oooogromne :D
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Zobaczcie jak powstaje coś z niczego. Zdjęcia nie są rewelacyjne, żadne to też odkrycie, ale ja uwielbiam patrzeć jak z chwili na chwilę rośliny kiełkują i dorastają. Dopiero na fotkach widać jak szybko i jak BARDZO to się dzieje: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Magdo,ja bardzo lubię sklep na Basztowej odkąd jest w podwórzu, pani jest sympatyczna i kompetentna, po prostu życzliwa.Owszem tej wiosny sprzedała mi zamiast dyni melonowej sadzonki cukinii,były w tej samej cenie i w sąsiednich skrzynkach, a błąd wyszedł był w ogródku u brata Jana kameduły na Srebrnej Górze.Dałam mu swoją cyfrówkę i zrobił zdjęcia, w sumie uznał,że to nawet lepiej, bo cukinie mieli do jedzenia, a z dynią nie bardzo sobie w kuchni radzili. :!:
Marto jednak nadal polecam Basztową, może choć w pracy bywasz bliżej centrum Krakowa?Dość często są też kiermasze ogrodnicze pod "Sokołem" na Piłsudskiego,ale tam nie jest zbyt tanio. ;:7 ;:7
Pracowałam na Sławkowskiej, ale teraz jestem na macierzyńskim, a za chwilę będę na wychowawczym. Chyba trafiłam na Basztową jak pani miała zły dzień, albo była jakaś inna na zastępstwie. Zachodzę tam (to była wiosna) i pytam o sadzonki truskawek a pani chamskim tonem odpowiada mi "Zwariowała pani truskawek się teraz nie sadzi". Od tego czasu omijam ten sklep z daleka. I co ciekawe truskawki kupione w tym czasie dały mi naprawdę obfity plon.
Kocina pisze:Dziękuję Wam bardzo za namiary na sklepy ogrodnicze - nie miałam o nich pojęcia. Jedynie o tym na Kościuszki. Potrzebuję koniecznie chelatu żelaza - może w jednym z tych sklepów będzie.
Dawnej na Szpitalnej były takie rzeczy, ale jak byłam na dniach przed porodem to go zaczęli przebranżawiać.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Kupiłam chelaty, siarczany i inne takie do reanimowania moich azalii na Allegro. Hurtem wszystko - u sprzedawcy oferującego nawozy do.. akwariów :)
Z ooogromnych planów ogrókowych guzik wyszło, bo w sobotę lało, a dziś dzień był za krótki żeby wszystko zrobić, ale obfotografowałam reszte moich zimowitów:

Obrazek Obrazek Obrazek

pomału tez zabieram się za skalniak - biednie to wygląda na razie, ale kształt widać :)
Obrazek

jakiś czas temu znajomi dali mi namiary na fantastyczny kamieniołom - takie tam cuda można znaleźć :)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

No, Martuś!!! Widać już efekty!!! A te kamienie!!! Bożesz!!! Dużo zapłaciłabym aby mieć u siebie taki skarb!!!!Rewelacja!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Z takimi kamieniami skalniak będzie bardziej
atrakcyjny 8)

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”