tak jak nasiona poziomek nie przykrywaj ziemią tylko przyklep. Pewnie wielkością nasiona niewiele się różnią, okryj folią i czekaj na pierwsze kiełki i jak nam udało się w uprawie poziomek od nasionka to i Tobie uda się z truskawkami .... powodzenia
Poszukaj na opakowaniu nazwy odmiany, może wdrukowali.
Wygląda na to, że może to być truskawka, np. podają jedną z odmian Senga Precosa( mam ją) i uważam ją za truskawkę a nie poziomkę; podają też Dukat- też uważam za truskawkę.
Chociaż z definicji w wiki wynika , ze jest to mieszaniec poziomki.
ja również mam temptation na opakowaniu jest napisane, że to mieszanka truskawki z poziomką. Miał ktoś już doczynienia z tą odmianą? pierwsze, które wzeszły mają już po 2 listki
w tamtym roku wysiałam poziomki, latem owocowały jak szalone, a teraz duże z nich krzaczyska
Witajcie!
Moja historia jest jeszcze inna, więc pozwólcie, że zapytam:)
Na jesień dostałam małe sadzonki od sąsiadów, którzy mieli już stare krzaczki, poobrywali z nich młode odnóżki i sadzili na nowo, co im zostało dostałam ja. Posadziłam je więc w jednym rzędzie, bo niewiele tego było i tyle. Liści im nie obrywałam. Teraz widze pojedyncze zielone liście ale nie wyglądają pięknie, może przemarzły (niczym ich nie okryłam). Myślicie że coś jeszcze z nich będzie i mogę liczyć na jakieś zbiory w tym roku?? Kiedy można kupować sadzonki truskawek w sklepach, żeby dosadzić sobie trochę krzaczków??
hej szukam osoby która produkuje truskawki w mniejszej bądź większej skali tzn chodzi mi o produkcje wczesną przyspieszoną pod "osłonami". jak to wygląda,kiedy,gdzie i jakie odmiany plantacja nie będzie duża,jakieś 0,5 ha chodzi tu o dodatkowy dochód
iwonas85 pisze:myślę, że jeszcze coś z nich będzie co do sadzonek to w czwartek widziałam w centrum w ostaszewie po 1,5 senge sengane ;) i powtarzające selvy po 2,5
No to super dzięki za info, mam nadzieję na udane zbiory:)