Ogródek KaRo cz. 1
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Poraz pierwszy wyhodowałam z nasion dature inną niż dotychczas.Dobrze,że wysiałam bezposrednio w ogrodzie.Zanim zakwitła cuchneła na odległość.Teraz pachnie również na odległość.
Dyskusja na jej temat na innym forum,poparta podglądem w sieci, sugeruje,że może to być roślina zarówno wieloletnia jak typowe datury ,jak i jednoroczna,której nie da sie przechować przez zimę.
Czy wiecie coś "pewnego " o niej?

Dyskusja na jej temat na innym forum,poparta podglądem w sieci, sugeruje,że może to być roślina zarówno wieloletnia jak typowe datury ,jak i jednoroczna,której nie da sie przechować przez zimę.
Czy wiecie coś "pewnego " o niej?

Proszę bardzo może nocne fotki.KaRo pisze:dziękuję,mam zamiar tak jeszcze potrzymać,tylko czy si ę uda?![]()
A gdzie mogę zobaczyć Twój ogród,działkę czy może tylko balkon?Lubię oglądać,podgladać i sciągac do siebie

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a16 ... 2a9b9.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c24 ... eedc1.html
"Nie ma ludzi nieomylnych" pozdrawiam Jacek
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Skoro" przestraszyłam "niektórych nadciągającą jesienią,to dla równowagi pokażę Wam trochę zdjęć jeszcze letnich z mojego ogródka.Jak bosko jest łazić rano,po tej rosie/nie skosiłam wczoraj trawy!/ przy tej słonecznej pogodzie,super.
W pewnym momencie ściagnęłam trepy i moczyłam stopy,mówię Wam cudowne uczucie.Jutro mogę mieć katar,ale co tam....
No to zdjecia:

W pewnym momencie ściagnęłam trepy i moczyłam stopy,mówię Wam cudowne uczucie.Jutro mogę mieć katar,ale co tam....
No to zdjecia:

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Nie wiem o co chodzi i nie będę szukać,może coś bym znalazła i wiedziała,ale nie chcę...
Chcę natomiast zaprosić Cię do mojego ogródka i zapraszam,
jeśli to może choć na moment przywrócić Ci jakieś miłe wspomnienia...przyjeżdżaj,nawet w każdy weekend.Niewielka odległość nas dzieli,tylko 1,20 minut /chyba ok./ pociagiem.
Tak więc będzie mi bardzo miło gościc Cie w swoim ogródku.
Zapraszam serdecznie.

Chcę natomiast zaprosić Cię do mojego ogródka i zapraszam,
jeśli to może choć na moment przywrócić Ci jakieś miłe wspomnienia...przyjeżdżaj,nawet w każdy weekend.Niewielka odległość nas dzieli,tylko 1,20 minut /chyba ok./ pociagiem.
Tak więc będzie mi bardzo miło gościc Cie w swoim ogródku.
Zapraszam serdecznie.

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Tym,którzy wybierają się na kiermasz do Skierniewic ,chciałabym polecić dwa krzewy,które warto mieć w ogrodzie a których warto poszukać na kiermaszu.
1. To pnącze ,silnie rosnące,do wysokości 10 m,o drewniejacych pędach .Liscie /sezonowe/i kwiaty nietypowe ale piękne.
Nazywa się Przywarka japońska /Schizophragma hydrangeoides/ Kwitnie w V

2.Tawlina jarzebinolistna /Sorbaria sorbifolia/ Krzew wyprostowany,rosnie do wysokosci 2-3m Kwitnie VI-VIII.

1. To pnącze ,silnie rosnące,do wysokości 10 m,o drewniejacych pędach .Liscie /sezonowe/i kwiaty nietypowe ale piękne.
Nazywa się Przywarka japońska /Schizophragma hydrangeoides/ Kwitnie w V

2.Tawlina jarzebinolistna /Sorbaria sorbifolia/ Krzew wyprostowany,rosnie do wysokosci 2-3m Kwitnie VI-VIII.

Karusia
miła jesteś
ale faktycznie nie możesz wiedzieć
miałam działkę do 26.07.br.w POD
i zbyłam ją.Postanowiłam mieć coś własnego
marzy mi sie siedlisko na wsi i teraz tak jeżdżę i szukam.
A jak widzę zdjęcia i wasze ogrody i kwiaty
to wiesz "dusza wyje"
Ciekawa jest to pnącze przywarka japońska i ten duży przyrost
zapisałam sobie :P
miła jesteś

ale faktycznie nie możesz wiedzieć
miałam działkę do 26.07.br.w POD
i zbyłam ją.Postanowiłam mieć coś własnego
marzy mi sie siedlisko na wsi i teraz tak jeżdżę i szukam.
A jak widzę zdjęcia i wasze ogrody i kwiaty
to wiesz "dusza wyje"

Ciekawa jest to pnącze przywarka japońska i ten duży przyrost
zapisałam sobie :P