Pierwszy Ogródek Deissy
- Ingrid
- 200p
- Od: 10 lut 2007, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Najlepiej posadzic narcyzy w donice lub pokiereszowane wiadro z dziurkami na dnie - ewentualnie możesz do wiadra nasypac kamyków drenażowych na dno , a narcyze wysadzić w siatkach np. po cebuli , czy cytrusach - wtedy wiosną wyjmiesz razem z siatką i do gruntu całość posadzisz - narcyze żle znoszą przesadzanie poza porą spoczynku 

pozdrawiam Ingrid
migawki z ogrodu
migawki z ogrodu
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Klaudio
Ładny ten ogródek ... kolorowy i taki swoiski.
Dobrze, że długie zimowe wieczory do planowania są przed nami. Masz dużo możliwości do nasadzeń.
Powodzenia!

Ładny ten ogródek ... kolorowy i taki swoiski.
Dobrze, że długie zimowe wieczory do planowania są przed nami. Masz dużo możliwości do nasadzeń.
Powodzenia!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Czy te wspaniałe zakupy już zakwitają /
Co słychać u Ciebie w ogródku.
Ja czekam na zdjęcia, bo pewno już jest czemu je zrobić.

Co słychać u Ciebie w ogródku.
Ja czekam na zdjęcia, bo pewno już jest czemu je zrobić.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Witam moi kochani zakupy kwitną niektóre słabo ale i tak 90%zakwitła wkleję teraz fotki ,niestety fotosik nie wchodzi nie wiem czemu .Wstawię tym drugim programem nie wiem co wyjdzie bo pierwszy raz nim wklejam fotki.
Najbardziej podobają mi się te białe roztrzepane tulipanki

A teraz pokaże jak mi azalia i truskawki kwitną,i moje kotki oraz sarenkę której bardzo się podobała sesja zdjęciowa

A teraz pokaże jak mi azalia i truskawki kwitną,i moje kotki oraz sarenkę której bardzo się podobała sesja zdjęciowa

- kogra
- Przyjaciel Forum
No i proszę jaka wiosna się zrobiła.
Kotki milusie a sarenka pewno wolała świeżą trawkę niż przejmować się obiektywem.

Kotki milusie a sarenka pewno wolała świeżą trawkę niż przejmować się obiektywem.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Deissy czytałam u ciebie , że podoba ci się azalia na pniu te szczepione są drogie ale możesz sama sobie taką wychodować ja tak zrobiłam i mam dwie, kupiłam azalie taką co rośnie do 1,50m i szukałam co by miała jeden najdłuższy pęd kwitnący, wsadziłam ją w ogródku obcieła wszystkie mniejsze pędy poniżej i koniecznie trzeba przywiązać na początek do palika co roku formowałam koronę dwa lata już kwitną ,na zimę ich nie okrywam ,ale jak u ciebie są zimy mrozniejsze to możesz koronę okryć. Ja w ten sposób zrobiłam dwie krzewuszki , liguster złocisty uformowany na drzewko bukszpany i ogniki, właśnie ogniki ładnie wyglądają jak mają owoce, jak cię interesuje i chciałabyś zobaczyć to daj znać to ci poślę zdjęcia. Ja wten sposób sobie radzę bo chcę mieć dużo pięknych roślin a mam mało miejsca.
- deissy
Halinko od razu dzisiaj pobiegłam na rynek i kupiłam azalie.W sumie wcale nawet nie trzeba jej formować
,bo jest jedna dłuuuga łodyga.Zaraz porobię zdjęcie bo tyle co weszłam do domku.I od razu wstawię. 
EDIT:
Wstawiam fotki moich dzisiejszych zakupów
Przepraszam za tło
ale musiałam szybko wsadzić je do garażu,bo mój M pędził do pracy.
Na początek azalia i z bliska jej piękny kwiatuszek

A teraz to co kupiłam do doniczek na okna,doniczek wiszących i na pniaczka

Zobaczcie co upolowałam na runku na tzw.Używkach,pomyślałam że super będzie z tego donica,bo jest dość duże i wysokie

Izakupiłam od razu takie kwiatuszki do niego.Potem jak już powsadzam też cyknę fotki bo na tym nie za dobrze widać co tu jest.

EDIT:
Wstawiam fotki moich dzisiejszych zakupów

Na początek azalia i z bliska jej piękny kwiatuszek

A teraz to co kupiłam do doniczek na okna,doniczek wiszących i na pniaczka

Zobaczcie co upolowałam na runku na tzw.Używkach,pomyślałam że super będzie z tego donica,bo jest dość duże i wysokie

Izakupiłam od razu takie kwiatuszki do niego.Potem jak już powsadzam też cyknę fotki bo na tym nie za dobrze widać co tu jest.

- kogra
- Przyjaciel Forum
No to zakupy na fest.
Azalka kwiatek ma ładny, ale po kwitnieniu chyba trzeba będzie ją przyciąć, żeby się rozkrzewiła troche i wzmocniła.
Czekam na fotki kwiatów w tym koszyku.
Pewno będzie niezły widok.

Azalka kwiatek ma ładny, ale po kwitnieniu chyba trzeba będzie ją przyciąć, żeby się rozkrzewiła troche i wzmocniła.
Czekam na fotki kwiatów w tym koszyku.
Pewno będzie niezły widok.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- deissy
Azalia jest specjalnie taka
Dlatego że na tym najdłuższym potem będą kwiaty jak taka korona.Bo to ma być azalia jak na pniu.tylko dam jej palik żeby się nie złamała.Zdjęcie koszyka juterkiem będzie bo dziś już jestem padnięta i zapomniałam cyknąć.
eukomis podsunęła mi ten pomysł
Krzysiu zakupowe szaleństwo to było,już wszystko powsadzane teraz tylko niech ładnie się poprzyjmują i będzie pięknie.

eukomis podsunęła mi ten pomysł

Krzysiu zakupowe szaleństwo to było,już wszystko powsadzane teraz tylko niech ładnie się poprzyjmują i będzie pięknie.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: