Tajemniczy ogród Joli i Adama
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Faktycznie tajemniczy ogród. Przepięknie. A poniemiecka , sudecka architektura jak w okolicach Złotego Stoku 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJCIE.
Dziękujemy za odwiedziny w naszym ogrodzie i wszelkie opinie.
Pokażę kilka miejsc w których rosną trzmieliny.Mamy ich dużo ,ponieważ jest wiele zakątków zacienionych ,a trzmieliny ładnie tam rosną:
*

*
ta będzie ukształtowana na kulę-już pierwsze cięcia dały mały zarys:

*
a ta ukształtowana jest na kulę pienną, która wygląda jak szczepiona, a dodatkowo wybarwiła się na dwa kolory . Listki są na jednym krzaku żółto-zielone i ciemno zielone:

Pozdrawiamy;
Dziękujemy za odwiedziny w naszym ogrodzie i wszelkie opinie.
Pokażę kilka miejsc w których rosną trzmieliny.Mamy ich dużo ,ponieważ jest wiele zakątków zacienionych ,a trzmieliny ładnie tam rosną:
*

*
ta będzie ukształtowana na kulę-już pierwsze cięcia dały mały zarys:

*
a ta ukształtowana jest na kulę pienną, która wygląda jak szczepiona, a dodatkowo wybarwiła się na dwa kolory . Listki są na jednym krzaku żółto-zielone i ciemno zielone:

Pozdrawiamy;
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
Jak chodzi o tą trzmielinę dwu kolorową to uważam że jeżeli nie zrobisz coś z nią to żółto zielona zostanie zarośnięta przez zieloną. Tak się czasem dzieje na przykład w przypadku pęcherznicy diabolo zanika ta piękna czerwień i zastępuję ją zwykła zieleń i trzeba to zielone wyciąć. No chyba że chcesz mieć ją zielona. Jeszcze tylko przez jakiś czas będzie kolorowa potem będzie tylko zielona.
Witam ! Jesteście szczęściarzami mieszkając w tak pięknej części kraju - ukształtowanie terenu w Waszym ogrodzie jest niesamowite , wspaniale to wykorzystaliście . Odbywam tu już kolejny spacer, pokonuję dzielnie kamienne schodki i dech mi zapiera - ciągle widzę coś nowego ! Muszę do Was jeszcze wrócić , bo wiele rzeczy na pewno przegapiłam...a chciałabym choć odrobinę Waszego ogrodu "zaszczepić" u siebie . Wprawdzie nie mam tak dużych różnic terenu , ale miejsca sporo , które czeka na dobre pomysły , zresztą sami zobaczcie - zapraszam . Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia .
- jola1010
Dziękujemy wszystkim za odwiedziny w naszym ogrodzie.
Bardzo nas cieszy to,że podoba się nasz ogród, a fakt ,że jest on inspiracją do tworzenia innych ogrodów to dla nas naprawdę wielki zaszczyt.
Właśnie zakupiliśmy ponad 20 wrzosów i 5 odmian hebe, kilka worków kory.Teraz jak tylko dopisze pogoda posadzimy i pochwalimy się kolejną przerobioną rabatką.
Dziękujemy i zapraszamy ponownie.
Bardzo nas cieszy to,że podoba się nasz ogród, a fakt ,że jest on inspiracją do tworzenia innych ogrodów to dla nas naprawdę wielki zaszczyt.
Właśnie zakupiliśmy ponad 20 wrzosów i 5 odmian hebe, kilka worków kory.Teraz jak tylko dopisze pogoda posadzimy i pochwalimy się kolejną przerobioną rabatką.
Dziękujemy i zapraszamy ponownie.
- jola1010
lucy09- sami wymyślamy ,a właściwie to robimy po kawałku tak jak nam pasuje i łączymy w jedną całość.Ciągle coś przerabiamy i dokładamy nowe pomysły co zresztą widać.
A wiele dyktuje sama natura : bo i skarpy ,mokradło i te nierówności terenu. Kiedy zaczynałam myśleć o swoim ogrodzie zrobiłam odręczny rysunek- i wiele z tego rysunku zrealizowaliśmy.
Dziękujemy za odwiedziny w naszym ogrodzie,zapraszamy ponownie.
A wiele dyktuje sama natura : bo i skarpy ,mokradło i te nierówności terenu. Kiedy zaczynałam myśleć o swoim ogrodzie zrobiłam odręczny rysunek- i wiele z tego rysunku zrealizowaliśmy.
Dziękujemy za odwiedziny w naszym ogrodzie,zapraszamy ponownie.