Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

Właśnie wróciłam z działeczki ,ale jeszcze nic ciekawego się nie dzieje . Nie widać jeszcze żadnych wschodzących cebulek . Parę razy mało butów nie pogubiłam w błocie .U mnie na działce jeszcze trochę śniegu leży , tak samo jak ogrodzenie sąsiadki przewalone na moje kwiatki , które na szczęście jeszcze nie rosną :;230 .Przerzuciłam je do sąsiadki i niech się ona martwi :evil: zwłaszcza ,że to nie pierwszy raz-poprzednio połamały mi się tulipany.

Dziękuję Aniu za słowa otuchy , masz rację co do zakupów i inwestycji - co roku muszę wybijać sobie z głowy jakieś pomysły.
Marysiu ja naprawdę mam nadzieję , że to się dobrze skończy , choć znając moje szczęście...zacznę szukać nowej działki.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cześć Iwonko wpisuję się żeby cie nie zgubić masz piękną działeczkę zadbaną przy małych dzieciaczkach to sukces ;:180 Szacun wielki bo wielu młodych ludzi sądzi że ręce służą tyko do zarabiania pieniędzy ,wszystko inne to strata czasu ,tak trzymaj i udowodnij że masz złote rączki dzięki którym świat pięknieje. ;:138 ;:3 Rośłinek jak ci zawadzają raczej nie wyrzucaj pisz a ktoś odbierze albo się wymieni tym sposobem powiększysz swoje zasoby bez kasy.Powodzenia i powoli bo się zniechęcisz ogród dojrzewa latami a na twoje problemy z własnością radzę za wiele nie myśleć szkoda stresu i tak stanie się co ma się stać więc ciesz się chwilą a może będzie dobrze? ;:138 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Jolu za odwiedziny. Usłyszałam od ciebie wiele miłych słów ;:196 nie wiem czy na wszystkie zasłużyłam. Co do własności to masz rację ,żeby za dużo nie myśleć ale czasami się nie da ;:223 .
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Całkiem cię rozumie ten co ma na własność nigdy nie zrozumie w pełni kogoś kto coś traci ale innego sposobu na poprawę samopoczucia nie widzę a ono jest bardzo ważne dlatego życzę ci dużo spokoju w duchu i niech cię wszyscy wokół wspierają ,będzie dobrze jak nie ta może ukroi się jakaś inna działeczka życie jest nieprzewidywalne trzymam kciuki. ;:215 ;:138
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki ;:124 muszę sobie to wbijać do głowy. Zobaczymy co będzie bo chodzą słuchy ,że ksiądz nie dostał pozwolenia na sprzedaż terenu ,ale poczekam na pewniejsze info.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda dopisuje więc przygotowałam sobie już grządki i jutro zaczynam sadzić wczesne ziemniaczki , bób , groszek i dymkę. Jak dam radę posieję jeszcze marchewkę , pietruszkę i rzodkiewkę.
Nakupiłam też cebulek lilii (tylko 39szt ;:306 ).
Teraz musze znaleźć jeszcze czas aby przeczyścić rabaty kwiatowe , które trochę zarosły w tamtym roku. Mamy taką ziemię ,że w czasie tamtego lata nic się w rabatkach nie dało zrobić .Ziemia przypomina beton ,jak uderzasz motyczką to trzeba uważać aby samemu nią nie oberwać , bo odbija ;:223 -wcześniejsze podlanie nie skutkuje. Jako ciekawostkę powiem wam ,że kilkadziesiąt lat temu wykorzystywano ją przy remoncie kościoła -jak potrzebowano gliny kopano na naszym terenie :;230 .
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O rany to chyba do ciebie przyjadę po glinkę :;230 muszę obrobić dołek w oczku żeby tak się trawa nie rozrastała jakiś kawałek mojej działki też taki jest.Jestem ciekawa czy poważnie mówisz o tym sadzeniu ziemniaków ? to za wcześnie pomarzną w maju. ;:202
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sadzę tylko wczesne ziemniaczki a jak będzie potrzeba to przykryję .Zawsze sadziłam jak tylko ziemia się odrobinkę ogrzała -przeważnie na samym początku kwietnia. W tym roku pogoda jest na razie ok- zobaczymy.
Po glinkę zapraszam mam jej pod dostatkiem :;230 .
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O ;:oj matko tyle lilii nakupiłaś ale będzie pięknie ,ja jeszcze nic nie posiałam ;:185 pewnie muszę też się zmobilizować . ;:7
Pozdrawiam wiosennie :wit :wit
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie widziałam najnowsze prognozy pogody ;:223 ma się zrobić zimno i nawet spaść śnieg z deszczem . Mam nadzieję ,że się nie sprawdzą.
Marysiu też mam nadzieję ,że będzie ładnie jak lilie zakwitną(mam nadzieję , że wszystkie się przyjmą).
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Popracowałam trochę na działce i z lekką obawa patrzę na prognozowaną pogodę na następny tydzień. Spróbuję pokazać kilka zdjęć ,które wczoraj na szybko zrobiłam
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Wpadłam z rewizytą widzę , że u Ciebie też śliczna działeczka, piękne kwiatki :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam się i ja :D :wit
czytałam, że jest jakiś mały problem z własnością działki :( trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło :*
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za odwiedziny Patusiu i Amelio. Co do własności to na razie mam informację ,że jesteśmy bezpieczni ;:215 .Zabiorą nam tylko ok 2m z tyłu działki ale to też nie w tym roku . Mam tam dwie wiśnie ,maliny i kompostownik ;:223 .Będę kombinować gdzie to przenieść ale mam na to jeszcze czas .
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czyli nie jest tak źle ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”