hmmm... nie wiem, czy zmarzła czy nie... ostatnio jak u niej byłam to żyła i miała się dobrze ;) Znaczy jakieś 2 tygodnie temu ;)
Widziałam rzodkiew czarną (taką w typie murzynki) ale podłużną - i coś mnie korci co by nie sprowadzić nasion ;)
Ps. rzepę zetrzyj i posól - odstaw na 20 minut. Zlej ten sok i wstaw do lodówki na kolejne 20 - 30 minut i później dodaj śmietanki - jest wtedy idealna
Możesz dodać trochę startego jabłka - super się komponuje
Dla tych co chcą spróbować nieco innej postaci - polecam pokroić w kostkę lub słupki, posolić i odstawić. po 20 minutach odsączyć, posypać ziołami ulubionymi i podsmażyć na oleju

Dodać do smażenia trochę wędzonego boczku i jest bosko
edit: dla tych co chcą nieco lżejszą wersję polecam podgotować z 5 minut ;)