Mój Azyl - aneczkkaa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aneczko prześledziłam Wasze postępy w pracach na własnym
kawałku ziemi i podziwiam Waszą determinacje i zapał ;:26 ;:26 ;:26
chyba najlepszym wyjściem będzie użycie randapu tam gdzie ma być
część rekreacyjna a jeśli planujecie jarzyny to niestety ale trzeba
plewić ręcznie to samo pod drzewami i krzewami owocowymi,
ostrożnie pryskać przy krzewach, bo jak pryśnie na liście to też będą
obsychać. Dbajcie o siebie i nie dajcie się chorobie.

100p
100p
Od: 7 lip 2008, o 19:05
Kontakt:

Post »

Szybko zdrowiejcie, tego Wam życzę (i do roboty :D ) Pozdrawiam!!!
Mój wąteczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
x-a-a
100p
100p
Od: 9 lip 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zygmaasia , KDanuta , Bogumiła Dziękuje Wam bardzo

Już myślałam że mi przechodzi ale jest jeszcze gorzej. Paweł jakoś lepiej to znosi jemu został tylko katar a ja umieram :( Nie mam na nic siły jak wczoraj położyłam się do łóżka po 15 to wstałam dziś o 9 rano ! Coś strasznego. Oby szybko mi przeszło bo już mam tego dość.

Tak najlepsze wyjście to randap . Właśnie wiem trzeba go używać bardzo ostrożnie już sie sporo o nim naczytałam. Większą część działki planujemy zrobić rekreacyjną więć nic innego nam nie pozostaje. Tam gdzie bedą jarzynki faktycznie lepiej poplewić .

Dziś się wybieram na działkę to trochę popsikam tą chemią, jescze muszę kupić maseczkę hehe może to śmieszne ale lepiej zasłonić buzie szczególnie teraz jak mam zawalony nos i oddycham przez buzię :) Jeszcze wyczytałam ze randap nadaje się do usuwania pni i korzeni wyciętych drzew więc spróbuję. Podobno działa na wiosnę spokojnie będzie można wyciągnąć pozostałości z ziemi. Dziś porobię trochę zdjęc postaram sie wieczorkiem wpaść i coś napisać .

;:109 Jeszcze raz wszystkim dziękuje ;:109
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Szybciej i lepiej od glifosatów na ścięte świeże pnie, działa mocznik lub saletra.
Wysypuje się jej garść, dwie na pień, moczy wodą i zakłada szczelny worek.
Często już jesienią pień jest spróchniały :-)

A z opryskami trucizną, naprawdę bardzo uważaj, bo glifosat zwłaszca dla kobiet, jest ogromnie szkodliwy.
Cięższych od niego trucizn - nie ma. :evil:
x-a-a
100p
100p

Post »

Haniu też czytałam o saletrze i właśnie się nad nią zastanawiałam . Może masz rację i chyba z nią spróbujemy. Ja czytałam że trzeba nawiercić otwoty i potem wsypać w nie saletrę, no ale jak nie trzeba to bedzie bezpieczniejszy sposób. Dzięki bardzo :)
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj Aneczko. Cieszę się że mnie odwiedziłaś. Ta rabata z kamieni nic wielkiego a cieszy. Gdybym miała ich więcej to na pewno bym zrobiła w innym kształcie ale kamieni brak. A teraz nie czas na łażenie po polach i szukanie. Dlatego cieszę sie i jak zrobisz u siebie koniecznie wklej fotkę bo z chęcią zobaczę Twoja pracę w tym temacie. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
x-a-a
100p
100p

Post »

giga45 Dzięki że nie masz nic przeciwko hura . Bardzo mi się podoba i myśle o zrobieniu czegoś podobnego u siebie. Tylko nie wiem kiedy bo jest ogrom pracy a do tego choroba i pogoda też nie dopisuje. Kamieni tez brak hehe. Jak widzisz wszystko nie tak :( Ale dobrze , że humor mi dopisuje chociaż to.
x-a-a
100p
100p

Post »

Witam po długiej nieobecności :) Minął tydzień!

Dużo się działo, choroba pokrzyżowała nam plany ale jakoś sobie radzimy. Roboty było, co niemiara, prace idą do przodu, coraz bliżej celu.
Działka jest już potraktowana randapem i dlatego tak żółto. Fundamenty wykopane, zrobiony szalunek czekamy teraz na beton. Będzie w poniedziałek (prawdopodobnie) oby tylko pogoda dopisała.

Mamy parę zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to nasze pustaki i odpady od kamieniarza

Obrazek

Obrazek

Tak wygląda moja ziemia z głębokości około 50cm glina ?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zygmaasia
100p
100p
Od: 7 lip 2008, o 19:05
Kontakt:

Post »

Ja nie mogę tydzień czasu, a tyle zmian - super :D :D :D :D :D :D :D
Mój wąteczek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=14941" onclick="window.open(this.href);return false;
x-a-a
100p
100p

Post »

FUNDAMENTY JUZ ZALANE !!! :lol:

Jak się cieszę

Obrazek Obrazek

Niestety nie mamy wody na działce więc w wolnej chwili kopiemy żeby sobie ją podprowadzić. Musimy teraz robimić to sami nie tak jak fundament ( kopareczką )To na razie początek ... I jeszcze czeka nas to samo z prądem :)

Obrazek
x-a-a
100p
100p

Post »

W poniedziałek obchodziłam urodzinki :)

Kwiatki od mego ślubnego

Obrazek

Zaskoczył mnie kupując do tego śliczne kolczyki. Pierwszy raz udało mu się kupić coś co mi się bardzo spodobało. Zawsze ma z tym problem trzeba potem jeżdzić i wymieniać :oops:
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

To spóźnione: Wszystkiego najlepszego!

A na działeczce pracujcie z zapałem, a my będziemy dopingować i podziwiać efekty na zdjęciach!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-a-a
100p
100p

Post »

Dawno mnie nie było na forum, mieliśmy dużo pracy.
Są postępy. Rów pod wodę wykopany, zrobiona jest już izolacja na fundamentach. Dziś zaczynamy stawiać ściany:) Zobaczymy jak nam pójdzie.

Nie mam zdjęć jakoś zapominam aparatu. Ale dziś już nie zapomnę go wsiąść.

Pogoda w kratkę troszkę pokrzyżowała nam plany, ale ogólnie jest ok. Po za tym, że miałam chwile zwątpienia we wtorek. Jednak nie dałam się złemu nastrojowi i już jest wszystko dobrze.

Wieczorkiem wpadnę powklejam fotki :)
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Oj Anula witaj. Przede wszystkim to spóźnione ale szczere najlepsze życzenia z okazji urodzin. Kochanie ale prace postepują w ekspresowym tempie u was. Super ze powstaje altanka.My tez wszystko robimy sami -mąż sam altankę buduje, gdzie nigdy kielni w ręku nie miał. I basen tez sam zrobił. Zobaczycie Aniu nawet nie obejrzysz sie a domek juz będzie stał. Najgorzej, że wody nie macie. Do murowania trzeba jej dużo. My tez wiercimy ręcznie sami studnię, bo ta zamulona to tylko 5 wiader i koniec. Więc nic sie nie martw glowa do góry jak ma sie chęci i zapła to wszystko sie uda i satysfakcja gwarantowana. Zycze Wam tego z całego serca i pozdrawiam Ciebie i Pawła. Buziaki.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Witaj Aniu.
Bardzo dużo zrobiliście w tak krótkim czasie.
Życzę powodzenia i trzymam kciuki.
Będę chętnie śledziła Wasze poczynania.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”