Moje roslinki i moj ulubiony sklep

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

I jak tam po grzybkach :lol: :lol: :lol: :wink: - tzn po zbiorach :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
nelly.trott
100p
100p
Od: 10 lip 2008, o 14:54

Post »

krzysiek86 pisze:I jak tam po grzybkach :lol: :lol: :lol: :wink: - tzn po zbiorach :lol: :lol: :lol:

witam witam i o zdrowie pytam :)

A fajnie 3 kg podgrzybkow i 1 prawdziwkow :) (byl pyszny sos i zupka grzybowa)

Dzisiaj tez mialam isc ale przypomnialo mi sie ze mam pranie :( - wiec nic z tego nie wyszlo

A co tam u Krzysia slychac?-jakies nowosci ?
Bardzo przepraszam za brak polskich liter ale takich nie mam :( Zapraszam do mojego watku
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A zdrowie całkiem całkiem. To widzę że zbiory udane i dużeeeeeeeeeeee. :shock: :shock: :shock:
Ostatnio nawet ja wzbogaciłem się o nowe nabytki hehehehehe zapraszam do mnie na mój doniczkowy wątek :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Awatar użytkownika
nelly.trott
100p
100p

Post »

malutki przedsmak mojego pokojiku detaliczne fotki jutro :) Obrazek
Bardzo przepraszam za brak polskich liter ale takich nie mam :( Zapraszam do mojego watku
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O no to będzie co oglądać, widzę że akwarium duże jest, to może warto je pokazać :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

hihi, my już w kolejce po zdjęcia ;)
akwarium też prosimy dołączyć!
Anka
Awatar użytkownika
nelly.trott
100p
100p

Post »

Witam wszystkich i zycze milego ogladania : zwruccie uwage na nowe liscie sagowca , na pierwszej stronie byl bez nowych lisci :) sa takie duze i piekne , moje rybki sa troszke niesmiale :) wieczorkiem zrobie lepsze fotki bo teraz swiatlo dzienne sie odbija :Z

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

istna palmiarnia!
jest zielono, zdrowo i .. keramzytowo!
wilgotność pewnie ogromna?

a w akwarium to papuzie widzę? one tak fajnie "gryzą" po rączkach jak się filtr czyści ;)
Anka
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Cudnie. Masz bardzo ładne i zadbane palmy. Musisz im poświęcać dużo czasu. Z własnego doświadczenie wiem, że palmą bardzo łatwo zasychają końce. Jak o nie dbasz?
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
nelly.trott
100p
100p

Post »

aconitum pisze:istna palmiarnia!
jest zielono, zdrowo i .. keramzytowo!
wilgotność pewnie ogromna?

a w akwarium to papuzie widzę? one tak fajnie "gryzą" po rączkach jak się filtr czyści ;)
Wilgotnosc pokazalam na mierniku na fotce okolo 60-80 % ( i pomylkowa okolo 5 % )

Tak uwielniam moje papuzie pomimo tego ze ludzie ich nie lubia bo one to hybrydy, ale mnie to nie interesuje :) lubie je
Awatar użytkownika
nelly.trott
100p
100p

Post »

treissi pisze:Cudnie. Masz bardzo ładne i zadbane palmy. Musisz im poświęcać dużo czasu. Z własnego doświadczenie wiem, że palmą bardzo łatwo zasychają końce. Jak o nie dbasz?
Tak wiec jak widac jest praktycznie naokolo wszedzie "ladne podstawki z kamyczkami " i woda w srodku - akwarium jest otwarte do polowy tez ulatwia wilgotnosc- potem przed praca spryskuje woda akwarjowa wszystkie roslinki.
potem po pracy (nie pryskam pomiedzy 16-18 ) okolo 19 pryskam znowu i wlaczam radio na 30 min z muzyka(moze glupie ale...)

Mam extra swiatlo wiec maja one okolo 1800-2500 lux/lumen przez 10 godz. dziennie. bi te ni odpoczywaja :Z

podlewam woda akwarjowo-bannanowa - pobieram wode z akwa mikser i miksjue cedze i podlewam- doniczki sa duze wiec podlewam teraz raz na 6 tygodni - zabaczymy jak bedzie jak wlacza ogrzewanie - latem ca 3 tygodnie .

Annanas tylko musi wyschnac i dopiero podlewam i nie w liscie tylko do ziemi . a ten annanasik to czapeczka od takiego kupnego hihihi obedrwalam mu dalne liscie i do ziemi i zaczal rosnac :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna palmiarnia :lol: Palmy Cię lubią, bo tak ładnie rosną :)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewciaks
---
Od: 14 lip 2007, o 09:12

Post »

uhhhh....zieloność roślinek mnie oślepiła....a co to jest na 3 i 4 fotce od końca???
Regulamin zabrania linków bez zgody
Awatar użytkownika
nelly.trott
100p
100p

Post »

ewciaks pisze:uhhhh....zieloność roślinek mnie oślepiła....a co to jest na 3 i 4 fotce od końca???

Obrazek

To jest palma "wachlarz chinski" popularnie nazywany lecz dokladna nazwa mojego egzemparzu jest :
Livistona Rotundifolia - jest jeszzcze jedna podobna ale na bie wolaja wachlarz chinski.

Obrazek

a to jest sagowiec z nowymi liscmi , na mojej pierwszej stronie zobaczysz go bez nowych lisci
Pozdrowionka
Awatar użytkownika
nelly.trott
100p
100p

Post »

a to on bez nowych lisci :

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”