Moj skromny ogrodek-julka_

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Julko. :wit
Miło poznać Ciebie i całą rodzinkę. :lol:
Ładny dom, niezłe pomysły za wyjątkiem jednego - wszystko ma być zielone. :roll:
Coś mi się zdaje ,że ten pomysł nie wypali. Poza tym widok dookoła byłby dość smutny i szary a raczej zielony. Czy lubisz monotonię ?
Bonzai z bukszpanu, to coś nowego. Ale forma dość ciekawa. :wink:
Masz duże możliwości w zagospodarowaniu tego terenu. Aż się proszą jakieś łuki z różami i powojnikami. Znalazłoby się i miejsce na owoce czy warzywka.
A jakie masz plany na przyszłość?
Dobrze, że tu trafiłaś Julko - z pewnością skorzystasz nie tylko z wiedzy ogrodniczej, ale znajdziesz i przyjaciół. :wink: :lol:
Pozdrówki dla całej rodzinki.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Re

Post »

Hanko,Krzysiek,Bożena - pozdrawia Was cieplutko :)
Kogra -mnie też po mału się wydaje ,że będzie się robić coraz bardziej kolorowo...potraficie zarazić człowieka kolorami :wink:
plany są ...ale najpierw musimy się troszkę zająć ogólnymi remontami w domku i przy domku...ooj ta stara chałupa pochłania każdy nasz grosik :?
warzywka -na razie spróbowałam z pomidorkami(ku wielkiemu zdziwieniu rosną)...dla dzieci posadziłam tez poziomki
owoce-w planach...myślę o agreście,porzeczkach,borówkach,jakiejś małej jabłonce i brzoskwince :)
zapraszam na odwiedzinki...jak tylko zrobię coś nowego ,będę wstawiać fotki...pozdrawiam ciepło
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Julka kaskada super ;:138
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Kaskada, zauroczyła mnie ............................................
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Re

Post »

dziewczyny tylko ,jak pisłam wcześniej ta nie jest moja ...tę kaskadę w sklepie ogrodniczym uchwyciłam,ale zdobyłam namiary na producenta i chcę taka kupić...tylko bardziej kolorowo obsadzić :wink:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Aż ci zazdroszczę że możesz mieć kaskadę..... Na mijej dizłce nie ma prądu więc nie ma też pola do popsiu....
A kaskada - świetny pomysł :P
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witam Julko !
Byłam u Ciebie i spodobało mi się.
Widać że masz fajne pomysły, które potrafisz urealnić.
Kamień z roślinami super !
Ostatnio, będąc na wycieczce naoglądałam się właśnie takich kamieni z roślinami skalnymi.
Jest to piękny widok.
Jeśli będziesz miała taką kaskadę, to już Ci jej tak troszkę zazdroszczę, jest piękna.
Awatar użytkownika
Fajfer457
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 lip 2007, o 12:05
Kontakt:

Post »

Witaj Julko
Taka kaskada to super pomysł, ale powinnaś się zastanowić czy warto wydawać tyle pieniędzy na sztuczną imitacje. Osobiście wmarzam że z prawdziwych kamieni i odrobiny pomysłowości stworzysz piękniejszy wodospad. Pamiętaj, że najlepsze materiały do budowy ogrodu podsuwa nam otaczająca nas natura a imitacją zawsze daleko do oryginału.
Pozdrawiam Fajfer457
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

;:2 witam wszystkich
coma- dziękuję za odwiedzinki...może w przyszłości będziesz miała prąd to wtedy zaszalejesz :wink:
Gabrysiu właśnie też sie naoglądałam takich kamieni w jurze krakowsko-częstochowskiej...stąd może i chęć posiadania go u siebie,chciałam takiego z większymi dziurami,ale sprzedawczyni była tak nieuprzejma .....stwierdziła ,że mam wybrać jakiś na brzegu ,bo ona nie będzie tak głęboko kopać :evil: ...gdyby nie to że wtedy się na ten kamień napaliłam ,to bym jej podziękowała....
Fajfer - właśnie o to chodzi ,że ta imitacja wychodzi taniej...no i jest gotowa....a to też argument dla mojego M :wink: inaczej mogłabym się nie doczekać szumu wody w moim ogródku :wink: ....gratuluję ślicznego ogrodu

a teraz proszę o radę....na placu mieliśmy ogromny suchy placek zamiast trawy,wszędzie trawka tylko nie tam...mój M rozgrabił to dzisiaj,zdjął tą warstwę suchej trawy,a pod nią było pełno takich pędraków,a moje pytanie(a raczej mojego M) czy to coś mogło narobic tyle szkód? będziemy wdzięczni za każdą odpowiedż :)

Obrazek
Obrazek
a teraz ide pospacerować po Waszych Ogródkach :)
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja się nie znam, ale czytalam kiedyś o jakiś pędrakach, podobno zeżreć całą trawę mogą.

i coś mi kołacze,że cięzko z nimi walczyć- ale poczekaj na pewno nasza Hania będzie widziała :lol: :lol:
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Re

Post »

Tess kochana dziękuję za odpowiedż...mam nadzieję ,że Hania będzie wiedziała.... :( a miało być tak pięknie....
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Re

Post »

julka_ pisze:Tess kochana dziękuję za odpowiedż...mam nadzieję ,że Hania będzie wiedziała.... :( a miało być tak pięknie....
ale one są obrzydliwe :x :x
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Re

Post »

w ogóle ta trawa korzeni nie miała...wyżarły totalnie :evil: wstrętne paskudy :cry:
poradżcie co robić.....bo jak mi całą trawę zjedzą to mój M będzie miał załamkę.....
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

O matko święta :shock: :evil:
Pędraki są trudne do zwalczenia ...bardzo trudne.
Trawnik może wyglądać nawet jak zryty przez niewiadomego zwierza .... :roll:
Najlepsze byłyby ptaki wrony i gawrony ale jak je zmusić do żerowania na Twoim trawniku...
Obawiam sie Julko,ze trzeba uzyc ciężkiej chemii ale i to tylko zmniejszy populacje ale nie zniszczy ich całkowicie.
Robić jednak coś trzeba .
Na forum wielokrotnie rozprawialiśmy o tym problemie.... wpisz w wyszukiwarkę słowo pędraki i czytaj po kolei wypowiedzi naszych fachowców jak np.Janusza z pogotowia ogrodniczego i doświadczenia innych forumowiczów.

Dopisek wyszukałam Ci te tematy
np tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... =p%EAdraki

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=250&start=0 i o środku ponoc skutecznym w walce z nimi
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... =p%EAdraki
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Re

Post »

dziękuję ślicznie za pomoc....właśnie próbujemy walczyć z tym dziadostwem....na razie robimy pułapki....jak nie pomoże to pójdzie w ruch chemia.... :( w zeszłym roku było u nas w okolicy pełno chrząszczy czy czegoś tam...i pewnie te dziady się u nas chciały rozmnożyć :evil: ....całe szczęśie jest to stosunkowo niewielki kawałek trawnika i okolice ...więc jestem dobrej myśli :wink:
mój M walczący ze szkodnikami :(
Obrazek
Obrazek
trzymajcie kciuki :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”