Działka Czeslawy - ceslavyte

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No proszę - od razu załapałam się na poczęstunek :P

Witaj Czesiu - moja rodzina pochodzi właśnie z Twoich stron. Jak czytam co napisałaś to przypomina mi się moja Babcia i prawie słyszę jej śpiewne słowa..... Choć od 1940 roku mieszkała w Polsce to ten zaśpiew był w jej głosie.... Prawie slyszę go u ciebie.... I nawet słów identycznych używacie :)

Na forum są osoby które mają też kłopoty z ziemią, albo gliniasta, albo piaszczysta, albo zbita... Na wszystko można znaleźć sposób, ale chyba najlepszym jest dobór roślin i próby co się sprawdzi.

Ja ci specjalnie nie pomogę - żaden ze mnie ogrodnik ale chętnie popatrzę jak ci będzie szło...:P
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Czesiu serdecznie, dawno Cię nie odwiedzałem a tu taki pyszny poczęstunek, dziękuję.

A i oczywiście dziękuję za piękne fotografie które wzbudziły we mnie ogromne zainteresowanie, szczególnie zszokował mnie ten zwierz. Borsuko - kaczka :?: :!: :D W każdym bądź razie mile jest widzieć Ciebie i nowe fotki. :D
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

krzysiek86 pisze:Witaj Czesiu serdecznie, dawno Cię nie odwiedzałem a tu taki pyszny poczęstunek, dziękuję.

A i oczywiście dziękuję za piękne fotografie które wzbudziły we mnie ogromne zainteresowanie, szczególnie zszokował mnie ten zwierz. Borsuko - kaczka :?: :!: :D W każdym bądź razie mile jest widzieć Ciebie i nowe fotki. :D

a ja przyglądałam się i nie wiedziałam co toto jest :lol: :oops:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tess ja też do końca nie wiem co to jest, wygląda jak jakaś mieszanka borsuka, kaczki i czegoś jeszcze hehehehehe :D :shock: :D
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

oooooooo teraz patrze a to ma coś z bobra chyba i jakiegoś jelenia bo ma rogi hihihihihi :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Czesiu :D Tak daleko jak Ty to nie doszłam w Arboretum :wink: Dziękuję za piękne zdjęcia ;:79 Następnym razem jak wybiorę się na wycieczkę to pójdę dalej żeby zobaczyć te piękne zakątki :D
Też wkleiłam zdjęcia ze spaceru ... widziałaś??
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p
Od: 15 kwie 2008, o 12:01

Post »

ZielonaWiola pisze:Witaj Czesiu :)
Bardzo ladne zdjecia pokazalas :)
A lesne jagody (poziomki po naszemu ;) ) wygladaja tak apetycznie ,ze az slinka cieknie :) Dziekuje, poczestowalam się, reszte zostawiam dla Twoich gosci :)
Pozdrawiam cieplutko!
dziękuję ze mnie odwiedzasz, ciaszam sie ze smakowaly jagodki... :D
Wszystkie kwiaty sa piekne.
(NL4)
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

Tess pisze:
ceslavyte pisze:U mnie z klimatem jest tak. Mieszkam w takim regionie, ktury zima jest jednym z zimniejszych, a latem u nas jedne z najciepliejszych miejsc. Wiosna trudno, bo czesto ozdobne rosliny, rannie warzywa, ziemniaki "cierpia" od przymrozkow.
;:110
a gdzie mieszkasz??? moja cała rodzina pochodzi z Twoich stron....Wilno,Warena,Ejszyszki,Wierzańce,Kijciszki :lol: :lol:
Mieszkam kolo Wilna, do miasta tylo 5 km. A z okolic Ejszyszek pochodzi moja mama :D , i tata :D. Mojej mamy mama mieszkala w Gilwiniszkach kolo Deinowy, moze wiesz... ;:12
(NL4)
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

wiem :lol: :lol: :lol:

w zeszłym roku byłam z całą swoją rodzinką, mój syn to nigdy nie widział skad pochodzą jego pradziadkowie no i poznał swoje kuzynki - byliśmy u mojej kuzynki w Wilnie.
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

coma95 pisze:No proszę - od razu załapałam się na poczęstunek :P

Witaj Czesiu - moja rodzina pochodzi właśnie z Twoich stron. Jak czytam co napisałaś to przypomina mi się moja Babcia i prawie słyszę jej śpiewne słowa..... Choć od 1940 roku mieszkała w Polsce to ten zaśpiew był w jej głosie.... Prawie slyszę go u ciebie.... I nawet słów identycznych używacie :)

Na forum są osoby które mają też kłopoty z ziemią, albo gliniasta, albo piaszczysta, albo zbita... Na wszystko można znaleźć sposób, ale chyba najlepszym jest dobór roślin i próby co się sprawdzi.

Ja ci specjalnie nie pomogę - żaden ze mnie ogrodnik ale chętnie popatrzę jak ci będzie szło...:P
Czesc, bardzo dziękuję za mile slowa. Z ta nasza mowa to tak jest, ze ona jest taka nie powtarzalna i insza od prawdziwego polskiego jezyka. Ale wystkie na Litwie mieszkajace Polacy bardzo staraja sie prawidlowo muwic po polsku. :D
(NL4)
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ieszkala w Gilwiniszkach kolo Deinowy, moze wiesz...

A może chodzi o Galwiszki? Mieszkał tam mój stryj.

A stworek? przecież to z rodziny Antycyponków. Zapomniałam znowu autora tego cudnego wierszyka dla dzieci.
Waleria
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

Odpowiedz dla zaciekawionych tym zwierzem... :D
Tess i Krzysiu tego zwieza zdiecie zrobilam w Poczopku w muzeum, od razu zrozumialam ze to jakisc cudowny zwierz, i on jest zrobiony dla muzeum odwiedzajacych ludzi dla tego zeby ich zaskoczyc i rozweselic. Wkladam zdiecie tablicy kolo tego zwierzaka. Sloneczko usmiecha sie by potwierdzic wszystka systematyke wymyslionego gatunka. :D Obrazek
(NL4)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

Waleria pisze:ieszkala w Gilwiniszkach kolo Deinowy, moze wiesz...

A może chodzi o Galwiszki? Mieszkał tam mój stryj.

A stworek? przecież to z rodziny Antycyponków. Zapomniałam znowu autora tego cudnego wierszyka dla dzieci.
Nie diokladnie w Gilwiniszkach.
(NL4)
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

aanula pisze:Czesiu :D Tak daleko jak Ty to nie doszłam w Arboretum :wink: Dziękuję za piękne zdjęcia ;:79 Następnym razem jak wybiorę się na wycieczkę to pójdę dalej żeby zobaczyć te piękne zakątki :D
Też wkleiłam zdjęcia ze spaceru ... widziałaś??
Czesc Aniu, widzialam zdiecia z twego spaceru, jak je zobaczylam to pomyslalam ze już niewarto mojich wkladac, szlas po tych samych scieszkach, a do jeziorka nie doszlas chyba zato ze desz niepozwolil. Tam jest co poogliondac, bo caly teren jest dosc wielki, a ja jeszcze i przewodnika mialam. :D
(NL4)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Czesiu!
Bardzo ładne te Twoje zdjęcia. Dziwny zwierz rozśmieszył mnie! Ktoś naprawdę miał świetny pomysł i dużo wyobraźni.
Ja bardzo lubię czytać Twoje posty i podziwiam jak ładnie piszesz po polsku. Moja rodzina też pochodzi ze wschodnich terenów. Co prawda większość z okolić Lwowa. Ale miałam cioteczną babcię Olę, która mieszkała w Wilnie przed wojną i zawsze opowiadała o swoim letnim domu w Ponarach. Czy znasz taką miejscowość? Pozdrawiam Cię serdecznie Maria
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”