Ogród w powijakach + mamusine hektary :P

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w powijakach + mamusine hektary :P

Post »

Kasiu
Bardzo fajny i praktyczny pomysł z zrzucaniem się na prezenty konkretne :D
Namiot wypasiony. :)
Ubawiłaś mnie ''siuśpałzą'' muszę sobie przyswoić to pojęcie :lol:
Tak to jest z młodzieżą, właśnie nieobecność części łaziebnej u nas na wsi skutecznie odżegnuje od przyjazdów do nas.
O kibelku z desek nie mówię bo to dzieci znają. :lol:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, ile radości z takiej działki ROD! Tacy jak Wy powinni dostawać działki za darmo ;:170 z powodu wyciskania radości z każdego kawałeczka. My też rozstawiamy namiot, żeby Młody mógł spełniać marzenie o spaniu na zimnym, twardym i z mrówkami :wink: ,
Koleżanka też ostatnio nabyła działkę ROD i tak samo jak Ty odkrywa systematycznie, czym tam dysponuje. Całkiem fajny domek już macie. Widzę, że masz już róże więc w mojej ocenie nasadzenia idą w dobrym kierunku :lol: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, widok z okna przecudny! ;:138 ;:138 ;:138
Prezenty urodzinowe eMa niezwykle pomysłowe. ;:215 Wielkie brawa dla pomysłodawców. ;:433 ;:433
Ważne, bo nie tylko M będzie się nimi cieszył. ;:306
Leśne runo ciepłe runo, to i kfiotki jeszcze się uchowały. ;:303
Jednak najpiękniejsze obrazki prezentują mamine lilie. ;:215 Są to kwiaty najbardziej kochane przeze mnie, a te są przepiękne. ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Kasiu mądry pomysł na taki prezent zbiorowy, bo można cos fajnego wtedy sprawić ;:215 , no i Wam sprawiono oczywiście, na działeczce do leniuchowania ;:215 tylko czy aby Ty czas będziesz miała na takowe?
Lelyjki cudne, oj cudne ;:oj
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dziwisz się, że paczka nie dotarła? Trąbisz wszem i wobec jakie to specjały mamusia dla chorej rodzinki przygotowała, szyneczki, wędzoneczki, buraczki......naród ślinkę nerwowo przełyka, to i zaczaił się ktoś na niąObrazek A swoja drogą, to jak kurierowi mogła paczka zginąć? Gdyby to poczta była, to by mnie nie zdziwiło, ale kurierObrazek
Super masz miejsce do spacerów z psem, zawsze mi takich brakowało, chociaż też nie mogłam do końca narzekać, bo mam pod nosem rzekę i tam często łaziliśmy. Larry ma przepiękne błękitne oczy, do tego ciemną karnację- chyba niejedna panna strzela za nim okiem. Ja w każdym razie już się zakochałamObrazek
właśnie nieobecność części łaziebnej u nas na wsi skutecznie odżegnuje od przyjazdów do nas
Zupełnie nie rozumiem dlaczego? Można się nie myć, bo nie ma gdzie- no, żyć nie umierać ;:306 Agnieszko, moje chłopaki, jak były młodsze przyjeżdżałyby do Ciebie w każde wakacje :;230

Pozdrawiam Kasiu ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko ja nawet kurierowi się nie dziwię, bo to tylko człek i jak można sie oprzeć takim zapachom.Cóż można reklamować bo jak paczka może sie zgubić u kuriera. Fajnie Kasiu ,ze już wydobrzałaś to samo M,bo jak się cieszyć gdy w krzyżach łupie kapie z nosa ,czy męczy kaszel. Śliczny ten Twój błękitnooki Larry Fajnie o tej porze spotkać kwitnące bylinki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

:wit Helołł!

To JUŻ JUTRO! Na działeczkę wyprawa! :tan

A tymczasem:
Aguś - "śuśpałza" to z dawien dawna używane przeze mnie okeślenie dokonania potrzeby. Urocze, czyż nie? :;230 . Na szczęście młodzież wybrała spanie w "dziczy" i olała (dosłownie ) brak wygód ;:306 Ja zwykle się tym nie przejmuję, a potem z gwiazdami w oczach szpadla szukam i papiru, co by do kącika odosobnienia popędzić. Ale to tylko ,
jak numer 2 puka do drzwi - znaczy krecik wierci dziurkę ( a wiadomo, że jak się śpi na działce, to poranek potrafi być wymagający :;230

Kasieńko - witaj na moich hmm.. pustościach! ;:167 Oj za darmo to bym jeszcze sąsiada, który podeszły wiekiem sprzedaje za płotem działeczkę wzięła ;:224 I domek by był z kominkiem, trochę zaniedbany, a działka głównie trawę posiada ale... kolejne 20,000 jest nie do ogarnięcia...Obrazek I tak małż wziął kredyt i spłacanie go czeka.. ;:223 A różyczką już się zaraziłam, więc pewnie będzie tylko eskalować ;:306

Lucynko, Iwonko ;:167 - lelyje zawsze mnie powalały u mamy Obrazek
Prezenty... Hmmm... JA doradzałam kupującym Obrazek, za widok z okna jestem wdzięczna opatrzności - sosnowy park leśny zamiast bloku następnego, co byśmy sobie szpiegowali po oknach Obrazek

Iwonko, Jadziu - okazało się, że tak rzucali przesyłką aż pobili słoiki z buraczkami maminymi Obrazek A były poobwijane folią z bąbelkami i napis na paczce głosił "OSTROZNIE SZKŁO" Mama dostała odszkodowanie, ale co mi z tego.. Tak jak mama do tej pory żałuje wędlinek Obrazek Pierwszy raz sie tak zadziało. Pewnie dlatego, że po raz pierwszy mama skorzystała z D..L ;:223 a nie poczty.

Scenka rodzajowa (Tydzień temu):

Aktorzy: Ja ( chorująca), małż (chorujący) na wspólnym łożu cierpimy. Ja podparta tysiacem poduszek i z laptopem na kolanach (Forum i Was podglądam), małż leży w drugą stronę ( bo zasłaniałabym mu TV) - umiera po męsku.

Ja - Ale zaczepiste!!! Chcę takie! Czy wiesz kochanie, ile nas czeka pracy wiosną?
Małż - Aha..Oczy od tego kompa ci wypłyną..
Ja - Chociaż zobacz, jakie kwiatki dziewczyny mają! Chcę trochę chociaż takich na działce..
Małż - (SPOGLĄDA, BO MU LAPTOP POD OCZY PODTYKAM) Nooo, ładne.

Wczoraj:

Małż - Jestem w Cas....e. Coś chcesz?
Ja - Nasionka jak znajdziesz to mi wez.

Małż przyjeżdża i rzuca na stół:

Obrazek

Ja - ;:167 ;:167 ;:167

A z wspominkowych Mamusinych hektarów:

Takiego mieliśmy gościa ;:167 :

Obrazek

Ciasto pieczone w kuchni działkowej Obrazek :

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aa to ci pech z tymi słoikami ,a przy okazji reszta nie do użycia i nawet nic ich nie obchodziło ,ze pisało Ostrożnie szkło .Cóż po odszkodowaniu jak nie ma smakowitości dla podniebienia ;:174 No widzisz Kasiu jednak trochę pomogła obrazkowa perswazja, bo i nasiona się znalazły :;230 Zawsze wiemy jak rozegrać bitwę :;230
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Biwak z basenem to super przepis na wakacje :D Lilie mamy są cudowne aż mi zapachniało... ;:333
Ten gość na twojej dłoni to mnie lekko przestraszył :;230 i jak to dobrze że następne zdjęcie takie apetyczne bo poprawił mi sie od razu humorek na jego widok,miam, miam ;:92
życzę dużo ;:3 na jutrzejsze działkowanie ;:167
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Jadziu - taktyka wojskowa była mi wykładana Obrazek Choć mój małż starszy stopniem ( tak, u nas panuje tzw. Trepoza - jedno i drugie mundurowe) ale ja przycisnę jakiś "guzik", a on wykona i jeszcze się chwali, że to jego pomysł :;230

Ze wspominkowych Mamusinych : OGNISKA CZAR ;:167

Obrazek

Uwielbiam robić u mojej Rodzicielki ogniska ;:167 Po pierwsze, bo mogę ( u mnie muszę mieć jakiś podkład, stąd prezent urodzinowy w formie paleniska), po drugie...Uwielbiam :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ognisko ma swój niepowtarzalny urok ,bo najważniejszy jest goły płomień jak to kiedyś powiedział jeden z mądrzejszych, bo nawet gdy panuje trwoga i smutek to takie płonące iskierki dają trochę radości .Kasiu no cóż niech im bedzie ,że to ich inicjatywa a my wiemy swoje :;230
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

No ja się zachwycam wszystkim, i te nasionka i ogniska (też uwielbiam!) ale ciasto z kuchni działkowej wymiata! :uszy
A mamusiny ogród piękny jest! Te lilie ;:167 .
Szkoda, że paczka została zniszczona. Na pewno było przykro Twojej mamie i Tobie.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Kasiu też uwielbiam ognisko... fajne zakupy małż zrobił... zwłaszcza aksamitki to kwiaty które lecza ziemie z nicieni. Aksamitki warto posadzić w ogrodzie, ponieważ są bardzo przydatne w niszczeniu nicieni, szkodników glebowych wielu roślin. Działają niczym pułapki ? szkodniki wgryzają się do ich korzeni i zostają zabite przez toksyczne substancje.Aksamitki wysiane pojedynczo między innymi roślinami zapobiegną rozprzestrzenianiu się tych szkodników w ogrodzie. Nicienie zwykle dorastają do 1 mm długości, żerują na korzeniach, cebulach, bulwach lub pędach takich roślin jak: begonie, dalie, peonie, pierwiosnki, płomyki, róże, tulipany, hiacynty i inne rośliny cebulowe, a także truskawki, buraki, marchew i pietruszka. Porażone rośliny wolniej rosną i są zdeformowane.
Tak się rozpisałam o aksamitkach ,ale ty to pewnie wiesz ;:306 pozdrawiam i miłego działkowania. ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Kasiu
Można się popłakać ze śmiechu.
Sytuację z saperką i dołkiem znam doskonale. Jaki stres. :;230
U Rodziców na działce leśnej tak było na początku.
Małż ma dobry gust roślinny. :)
Tę rudbekię mam i jest wieloletnia :D
Ale ten zaskroniec mnie przeraził, na początku myślałam ,że to sztuczny.
Sąsiad nasz twierdzi ,że one potrafią ugryźć. :shock:
Ewa ciekawe rzeczy pisze o aksamitkach, specjalnie je sadzę w warzywniku. :D
Jak czytam o tej paczce to mnie krew zalewa.
Krajowy nasz przesyłkowicz dwa razy stłukł mi miód, mimo specjalnej ,drogiej paczki.
A kurier w sensie prywatny kurier bezczelnie ukradł wiatrówkę ,bo była idiotycznie zapakowana przez producenta ,tak ,że nawet niemowlak by skojarzył co to jest . :;230
Na szczęście Zięciu jest bojowy i po nastraszeniu zguba się znalazła. 8-)

Iwonko
Mój Syn kiedyś miał fazę bezmyciową ,ale teraz stary i wygodny jest.
Jak ktoś od małego jest przyzwyczajony do mycia w takich warunkach to sobie poradzi. :wink:
Na szczęście często jeździmy do 3 -City.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Świetne prezenty na urodziny i jakie praktyczne. Lubię takie praktyczne prezenty ;:224 . Nasionka o tej porze to niezły bonus ;:108 . Pochwały dla męża ;:63 . Mój to by się nawet nie domyślił chociaż czekaj, w piątek pojechał na ryby i mijał moją ulubioną szkółkę. Dzwonił pytać czy mi coś kupić ;:173 . Zrezygnowałam bo już druga połowa listopada a poza tym dla mnie przyjemnością jest wizyta w szkółce i wybieranie roślin więc wolę sama sobie pojechać ;:138. Mamusine hektary godne podziwu i ten wielki namiot pomidorowy ;:215 . Biwakowanie to fajna sprawa więc jak jest okazja trzeba korzystać. ;:108 . Pozdrawiam :wit.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”