Iwona- Trochę nowych roślinek,dla mnie oczywiście,mam tylko czy one zakwitną ? Chciałoby się jeszcze więcej,bo pojawiają się nowe,ale ja doszedłem do
ściany.Nie mam co wyrzucić a na nowe miejsca nie ma.Areałów poszerzać też nie chcę.Nie skusisz się na wątek ? Jeżeli nie to wstaw tutaj.Chętnie obejrzymy.
Danusia- Pięknych rojników jest bardzo dużo.Mnie bardzo ciekawi ich zmienność w ciągu sezonu.Przybierają różne barwy i wtedy kiedy jest szaro i buro,tak
jak dzisiaj,one są kolorowe.Niektóre , z tych nowych ,mają ukorzenione rozetki więc mogę Ci podrzucić.Podam nazwy ale sobota,niedziela.Dzisiaj pluje i wieje.
Iza- Gdyby ktoś kazał mi wybrać skalnice czy rojniki to wybrałbym skalnice i rojniki.Jedne i drugie są piękne o tej porze roku i dalej też z tym,że rojniki,
dla, mnie nie muszą kwitnąć.Krokusy wielkokwiatowe też już zakwitają a botaniczne jeszcze wychodzą.Pewnie to kwestia miejsca a może głębokości sadzenia ?
Wierszyki pamiętamy bo uczniami dobrymi byliśmy.
Paweł- Za zgodność z nazwą głowy nie dam.Podaje je tak jak otrzymałem.Druga sprawa to,jak mówisz,są posadzone w torfie a po trzecie to już może i ja
przyczyniłem się do tego ponieważ doniczki trzymałem pod kluczem w altanie czyli w ciemnicy.W maju,być może,będę miał
Cmirals Yellow i Jublilee Tricolor.