Królestwo Aniusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu - ja właśnie tak w ubiegłym roku zawiodłam się na biedronkowych zakupach :? Kłącza były maleńkie i w dodatku ponadgnijane. Nic mi z nich nie urosło :evil:
wiewer
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 paź 2007, o 19:21

Post »

Nie tylko w Biedronce takie maleństwa. Jeśli nie nadgniłe, wystartują. Ale po sezonie dalej
wyglądają marnie, odbijają w drugim roku.
Truizm, ale... wydać nieco więcej i kupić zdrową, rozrośniętą sadzonkę/cebulę/kłącze.

PS. Inkarvilla z Allegro jak młoda, króciutka marchewka. Te z Leroy'a, jak dorodne marchwie.
Różnica cen minimalna.
Wiesiek
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U nas też zima powróciła... i bardzo się ochłodziło. Masz piekną altanę a jak doświadczenie mi mówi, to za chwile się okaże, że miejsca już nawet na klombie nie ma... tak to zazwyczaj z pasją ogrodniczą bywa. A nie chciałabys częsc klombu przeznaczyc na skalniak? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p
Od: 29 sty 2008, o 08:43

Post »

Witaj Aniusiu. Zwiedziłem twój ogród. Bardzo mi się podoba. Co do klombu to polecił bym wysokie kany na reprezentacyjnym miejscu, widziałbym też mało kłopotliwe wejgele- krzewy zdobiące ogród do zimy. Wskazane byłyby sukulenty dla przykładu rozchodnik okazały. U mnie to wszystko się sprawdza na stanowiskach nasłonecznionych. Nie chcę być gołosłowny- zobacz w moim wątku jak się prezentują.
Wybór należy do Ciebie, życzę udanych rozwiązań i zadowolenia z roślinek.

;:1 ;:114 ;:1

Pozdrawiam Leszek.
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

anna czarnota pisze:Aniu ja wczoraj byłam w Biedronce i tez kupiłam kilka paczek bylinek w końcu 1,99zł to nie jest tak dużo. Ale bardzo się zawiodłam, bo hosta opisana jako "niebiesko" na zdjęciu na ładne liście, ale kiedy otworzyłam opakowanie napis liście z białymi brzegami... kupiłam liatarie i na zdjęciu biała a od środka napis kwitnie na niebiesko... zawiodłam się i to strasznie :cry: Gdyby chociaż kłącza były w lepszym stanie ... ale one też byle jakie po pierwsze maleńkie a po drugie część nadawała się do wyrzucenie... :cry: Muszę dalej szperać gdzieś za hostami bo mam umyśloną dla nich rabatkę i muszę ją czymś obsadzić :wink:
W ubiegłym roku też sie skusiłam na takie Biedronkowe zakupy , też byłam rozczarowana bulwkami liatry i kłączmi host :evil: ,
ale dodam na pocieszenie iż liatra która na zdięciu była biała , a na odwrocie napis niebieska , zakwitła na biało :D , chociaż nie wszystkie bulwy przeżyły :(
Hosta na zdięciu niebieska , na odwrocie napis zielone liście z białym obrzeżeniem , wyrosły z tych kłączy liście niebiesko zielone :) ,
ale marnizna taka wyrosła że aż żal :( , może w tym sezonie się pobiorą i będą ładniejsze :?
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Anetko dziękuję za pocieszenie :wink: Jedno było pozytywne jak pisało 2 kłącza to były 3... więc chyba jedno już odliczali na straty :wink: A liataria pisało 5 a było 6 :wink:
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Ja byłam dzisiaj w Biedronce i kupiłam też takie badylki jak Wy po 1,99 - łubiny(ładne, żółte) i hosty. Zobaczymy co z tego wyrośnie. :wink:
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 00:13

Post »

Droga Aniu ja również zawiodłam się po rozpakowaniu tych kłaczy ale cóż zrobić? W sklepie nie było możliwości zajrzeć do środka i przekonać się jaki jest ich stan. Powsadzałam wszystko do doniczek i będę cierpliwie czekała co z nich wyrośnie i czy wierzyć zdjęciom na opakowaniu czy opisowi.
Wiola szkoda tylko, że wcześniej nie uprzedziłaś mnie o tym! Pewnie tyle bym tego nie kupiła. A cieszyłam się z tych zakupów, że za takie małe pieniądze tyle będę miała roślinek. No cóż Polak mądry po szkodzie!
Wiesiek masz racje-lepiej zapłacić trochę więcej i mieć porządny materiał. Dziękuję za odwiedzinki.
Iwcia witam w moich obejściach i dzięki za opinie. Mam już dwa skalniaki i szkoda by mi było tej rabaty na rośliny skalne. Mam zamiar w większości obsadzić ją roślinami cebulowymi wiosennymi.
Leszku miło mi Cię gościć u siebie. Kanny to piękne kwiaty ale ja jakoś nie mam do nich ręki. Ciężko mi się przechowują i potem nie wypuszczają na wiosnę więc chyba z nich zrezygnuję ale resztę propozycji rozważę-dziękuję!
Aneto serdeczne dzięki za słowa pocieszenia. Wierzę, że to wszystko co napisałaś sprawdzi się i w tym roku. Zapraszam do mnie ponownie.
Dewuka musimy wierzyć i chyba dużo rozmawiać z tymi roślinkami, żeby wyrosły i później cieszyły swoim pięknem nasze oczęta.
Wszystkim serdecznie dziękuję za miłe odwiedzinki i cieszę się, że mogłam Was u siebie gościć.
Pozdrawiam! Aniusia
-marzenia są po to by je urzeczywistniać-
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

A te cudeńka dla Was wszystkich moi kochani na pocieszenie
Obrazek Obrazek Obrazek
I moja rodzinka
Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Raz ciepło, raz zimno i znów ciepło - biedne roślinki nie wiedzą co mają ze sobą począć! Spać jeszcze czy już budzić się do życia? Jednak kilka zdecydowało się bez względu na wybryki pogodowe pokazać się w pełnej krasie...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
... kwitnienia i kilka zroszonych deszczem
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

O jakie pachnące wiosną zdjęcia, oby już wreszcie cieplej się zrobiło... :lol:
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Aniusiu :D Masz piękną działeczkę do obsadzenia, dużo zapału do jej zagospodarowania ...no i wspaniałych pomocników ( tata i M ). Koniecznie muszę zaprosić córkę do Twojego ogrodu...a dlatego, że jest posiadaczką gruntu o powierzchni zbliżonej do Twojej. Jest to prawdziwy ugór i dziewczyna nie wierzy....czy uda się to wszystko zagospodarować. Tym bardziej, że cała rodzina już deklaruje pomoc. Niech przeczyta też Twoje motto. :lol:

Fotografuj i pokazuj nam ..jak zmienia się Twój ogród. Chętnie będziemy obserwować Twoje "zmagania" w jego upiększaniu. Powodzenia :!:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Anusiu ależ mi sie u ciebie podba. Fantastyczne założenia naroznych rabat. Piękne ich wykończenia. A na dodatek oczko. Powiedz mi jak sobie radzisz z glonami, bo widzę, że u ciebie też ono w pełnym słońcu.
A ponadto Aniu życzenia dla Ciebie i całej Twojej rodziny:

Żeby śmiały się pisanki,
uśmiechały się baranki,
mokry śmingus zraszał skronie,
dużo szczęścia sypiąc w dłonie.

Obrazek
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Wszystkim moim gościom, forumowiczom i forumowiczkom składam życzenia
Piękna jest radość w święta
Ciepłe są myśli o bliskich
Niech pokój, miłość i szczęście
Otoczy dzisiaj Was wszystkich.

Obrazek
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
Awatar użytkownika
aniusiatr
200p
200p

Post »

Miło mi Mario, że mnie odwiedziłaś. Ja też zaczynałam od pola na którym wiecznie rosły ziemniaki lub zboże. Nie było łatwo ale jak tylko ma się dużo chęci to wszystko jest do zrobienia. U mnie niby jeszcze nie ma dużo ale to dopiero 3 lata jak jakoś próbuję zorganizować ten ogród i wierzę, że z każdym rokiem będzie wyglądał lepiej.
Reniu dziękuję za życzenia. Nie radzę sobie w ogóle-mam strasznie zieloną wodę na dzień dzisiejszy ale też nie stosowałam do tej pory żadnych filtrów. Nie mam pojęcia czym się kierować przy wyborze takowego aby był najlepszy i najskuteczniejszy. Mam nadzieję, że tu na forum czegoś się dowiem.
Pozdrawiam! Aniusia
Moje królestwo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”