Nabytki z jesieni 2006 i 2007r.
N. cyclamineus 'Jumblie'
N. c. 'Tete a tete'
N. jonquilla 'Baby Moon'
N. j. 'Double Campernelli'
N. j. 'Pipit'
N. nanus 'Little Beauty'
N. n. 'Little Gem'
N. n. 'Midget'
N. nanus (typ)
N. roumexii 'Julia Jane' tego mam już drugi rok w tym roku był sam "szczypior"
Ale zawiała bryza od morza łącznie z zapachem Twoich pięknych kwiatów Pawle.
Piękne zdjęcia i miło spędzony czas w Twoim zaciszu.....u mnie za oknem pada a ja tu sobie w słoneczku siedzę.
No, no, no, ale się napatrzyłam i "nawąchałam", było na co, mniam, jakie piękne
Zazdroszczę ci strasznie, że możesz tak wtykać cebule gdzie chcesz i żadne nornice ci nie straszne
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Kolejne rarytasy z mojej kolekcji
Paeonia hybr. Paeonia x laciniata 'Smouthii' (mieszaniec P. tenuifolia i P. lactiflora uzyskany w połowie XIX wieku).
Nadmorskie klimaty - mieszanka zdjęć z trzech ogrodów (dwóch moich i ogrodu mojej Znajomej). Nasze ogrody leżą w odległości ca 1,5km i jest to powód częstych wzajemnych odwiedzin. Ogrody mają różne style, tematy przewodnie, warunki i kolekcje roślin.
A co to za "miotły"(pęczek związany czymś zielonym), "szczudła" (jedna łodyga na kilku "nogach") i co to za różowa kępa kwiatów koło zdjęcia bergenii (jeśli to maleństwo to jest bergenia)? Co wcale nie znaczy, że znam całą resztę roślin
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."