Truskawkowa działka cz.2
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Truskawkowa działka cz.2
Floksy kanadyjskie są sliczne, widziałam dzisiaj w naturze u koleżanki 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żarnowce uwielbiam!
Dzisiaj u mnie było apogeum kwitnienia...coś niesamowitego w duecie z azalią pontyjską...

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Aniu no zobacz, jaka różnica - u niektórych sąsiadów irysy już kwitną, u mnie lada chwila pierwszy się rozwinie
żarnowce też pierwszy raz zobaczyłam właśnie tam, w innych miejscach ich nie ma
Karolinko to prawda
tutaj sporo osób je ma, kiedy coś się bardzo mnoży to potem "wędruje" z działki na działkę
Marynko a jakiego masz, bo nie pamiętam? Żółtego?
W tym sezonie roślin sąsiadów staram się nie pokazywać w wątku, i muszę przyznać że trochę utrudnia mi to życie. Po prostu bardzo szybko kończą mi się tematy, w tej chwili pokazałam już prawie wszystko co rośnie/kwitnie na Truskawkowej. Trzeba więc być kreatywnym, co zobaczycie w jednym z kolejnych postów. Natomiast nie mam zamiaru rezygnować z pokazywania "dzikich piękności" czyli zwyczajnie chwastów. No powiedzcie, czy ten glistnik jaskółcze ziele w promieniach popołudniowego słońca nie jest piękny? Albo lśniące, jeszcze niedojrzałe nasiona traw i schowany w nich mniszek? Może takie rośliny są zmorą ogrodnika, jednak nawet walcząc z nimi na co dzień potrafię docenić ich urodę:

Karolinko to prawda

Marynko a jakiego masz, bo nie pamiętam? Żółtego?
W tym sezonie roślin sąsiadów staram się nie pokazywać w wątku, i muszę przyznać że trochę utrudnia mi to życie. Po prostu bardzo szybko kończą mi się tematy, w tej chwili pokazałam już prawie wszystko co rośnie/kwitnie na Truskawkowej. Trzeba więc być kreatywnym, co zobaczycie w jednym z kolejnych postów. Natomiast nie mam zamiaru rezygnować z pokazywania "dzikich piękności" czyli zwyczajnie chwastów. No powiedzcie, czy ten glistnik jaskółcze ziele w promieniach popołudniowego słońca nie jest piękny? Albo lśniące, jeszcze niedojrzałe nasiona traw i schowany w nich mniszek? Może takie rośliny są zmorą ogrodnika, jednak nawet walcząc z nimi na co dzień potrafię docenić ich urodę:

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Natalio jak najbardziej pokazuj dziką florę, a nawet i faunę. W myśl zasady "każda potwora znajdzie swego amatora" znajdą się i tacy (w tym ja), którzy z chęcią pooglądają ciekawe zdjęcia choćby perzu
.
Bo uważam, że nie ma brzydkich roślin, mogą być tylko źle zrobione zdjęcia - a Twoje zdjęcia są bardzo ciekawe - więc cykaj, pstrykaj, fotografuj

Bo uważam, że nie ma brzydkich roślin, mogą być tylko źle zrobione zdjęcia - a Twoje zdjęcia są bardzo ciekawe - więc cykaj, pstrykaj, fotografuj

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak Natalko tak zwie się ta roślinka i fajnie wygląda w wielkiej kępie .Fotki jak zwykle śliczne i tak jak Beatka napisała obojętnie co byś nie sfociła wszystko wygląda ślicznie nawet puchaty jegomość w trawie 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Natalio wiosna to czas,kiedy każdy chwaścik umiejętnie sfotografowany zastąpi niejeden pąk róży!
Dziewczyny żarnowce spotkać można najczęściej na skraju lasu,przy drogach.. Zwraca uwagę jak kwitnie- po tym okresie wygląda jak drapak/ale uroczy/...
Natalio mój żarnowiec jest żółty , leśny..Miałam kiedyś kupionego czerwonego ale nie długo się nim cieszyłam bo umarzł...
Miłego dnia!

Dziewczyny żarnowce spotkać można najczęściej na skraju lasu,przy drogach.. Zwraca uwagę jak kwitnie- po tym okresie wygląda jak drapak/ale uroczy/...

Natalio mój żarnowiec jest żółty , leśny..Miałam kiedyś kupionego czerwonego ale nie długo się nim cieszyłam bo umarzł...
Miłego dnia!

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
A idź mi z glistnikiem! Najuciążliwszy z chwastów... Wyrwać trudno, bo się odłamuje przy samej ziemi i odrasta od korzenia, potrafi po kilkakrotnym wyrywaniu w tydzień wykształcić pęd kwiatowy, do tego jeszcze plami tym swoim pomarańczowym sokiem... A kysz, a kysz!!!
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Blueberry
- Kontakt:
Beatko, Jadziu, Marynko dziękuję
Loki o, to nie utrafiłam z tematem
osobiście najbardziej nienawidzę skrzypu, nigdy nie udaje się dziada usunąć w całości
Już nawet perz nie jest tak uciążliwy, młody pieli się bardzo dobrze, jedynie stare kłącza są problematyczne
Ostatnio pisałam, że aby uniknąć ciągłych powtórek muszę wykazać się większą kreatywnością w robieniu zdjęć, przynajmniej do czasu kiedy zakwitnie coś nowego. Tak więc zmieniamy temat - wiosenne listki różnorakie:) Majowa zieleń jest niepowtarzalna, intensywna, świetlista i świeża. W promieniach popołudniowego słońca listki jabłoni czy młodziutkie owoce czereśni wyglądają jeszcze piękniej. Dalej przegląd liści różnych bylin oraz młody odrost malinotruskawki. Na koniec orzech włoski i wierzba iwa - kto widzi na zdjęciu owada? Wypatrzyłam go dopiero podczas obróbki:)

Loki o, to nie utrafiłam z tematem

Ostatnio pisałam, że aby uniknąć ciągłych powtórek muszę wykazać się większą kreatywnością w robieniu zdjęć, przynajmniej do czasu kiedy zakwitnie coś nowego. Tak więc zmieniamy temat - wiosenne listki różnorakie:) Majowa zieleń jest niepowtarzalna, intensywna, świetlista i świeża. W promieniach popołudniowego słońca listki jabłoni czy młodziutkie owoce czereśni wyglądają jeszcze piękniej. Dalej przegląd liści różnych bylin oraz młody odrost malinotruskawki. Na koniec orzech włoski i wierzba iwa - kto widzi na zdjęciu owada? Wypatrzyłam go dopiero podczas obróbki:)

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
No tak różnice w kwitnieniach mamy duże.
I innych kwitną. U ciebie w paczkach. A u mnie nawet pączków nie widać.
I innych kwitną. U ciebie w paczkach. A u mnie nawet pączków nie widać.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Natalko pokazuj dzika roślinność, bo przecież sporo jej adoptujemy do ogrodów a jeszcze w Twoich ujęciach są naprawdę urocze
Bardzo lubię floksy kanadyjskie, niestety ulegają u mnie ciągle wypadkom szczególnie jak wychodzą na wiosnę
ale nie zrażają się i są 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
U mnie skrzypu nie ma akurat... Najbardziej nie cierpię właśnie glistnika, choć tak po prawdzie to chyba nie on jest najniebezpieczniejszym chwastem... O ten tytuł raczej powalczą rdestówka z koniczyną drobnogłówkową... I jedno i drugie, jeśli tylko się ich nie wypieli w porę, potrafią kompletnie zadusić moje jednoroczne cudeńka... Poza tym jeszcze czasem bodziszek drobny daje mi się we znaki... Co do perzu ? przyznam szczerze, że go nie odróżniam... Rośnie czasem jakaś taka trawa, którą rwę pieczołowicie, fakt, ale czy to perz, tego nie wiem...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Blueberry
- Kontakt:
Aniu bardzo często to widzę na forum w tym roku, różnice w postępie wiosny są ogromne
Marysiu już zauważyłam że floksy są bardzo wytrzymałe, i za to je lubię
Loki gdybyś miał u siebie perz szybko nauczyłbyś się go odróżniać
perz trzeba pielić kiedy jest mały i ma tylko jeden, dość prosty korzonek, wtedy wychodzi bezproblemowo. Natomiast skrzyp albo się urywa tuż przy ziemi, albo zostawia część korzenia i zawsze odrasta
Chwasty mamy różne, bo gleba inna, np. tam gdzie wysiałam poplon poprzedniej jesieni dominuje jasnota której w innych miejscach nie uświadczysz.
Dzisiaj tylko 3 zdjęcia, "resztka" z poprzedniego folderu. Na jednej z sąsiednich działek dzieci z rodzicami puszczały latawca, złapałam "ptaka" w locie
Dalej narcyz rosnący wśród chwastów przed bramą ogrodu. Mam kilka takich samych, jednak po jesiennej przeprowadzce zaczęły tworzyć pąki z opóźnieniem. Na koniec jedna z sosen sąsiada, gałęzie są nad moją działką, więc jest trochę moja - szyszki z niej zresztą też

Marysiu już zauważyłam że floksy są bardzo wytrzymałe, i za to je lubię

Loki gdybyś miał u siebie perz szybko nauczyłbyś się go odróżniać

Dzisiaj tylko 3 zdjęcia, "resztka" z poprzedniego folderu. Na jednej z sąsiednich działek dzieci z rodzicami puszczały latawca, złapałam "ptaka" w locie

Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Natalio piękne zdjęcia ... masz fotograficzny talent
Podglądanie dzikiej przyrody to bardzo fajne zajęcie. Pozdrawiam 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Natalciu,wszystkie rośliny są piękne ,tylko trzeba umieć widzieć w nich to piękno,a ty je widzisz i to jest najważniejsze ,przeciez możesz pokazać jeszcze raz twoje kwiatuszki z ogrodu ,bo po dwóch dniach one już inaczej wyglądają ,ja cięgle fotografuję to samo w innych dniach,bo nie umiem przejść koło nich obojętnie i co mam zrobić
,pozdrawiam 

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Natalko śliczne zdjęcia, te młode listki o tej porze czarują kolorem
Śliczny narcyzek!

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka