Wracaj jak najszybciej bo musisz pokazywać nam takie wspaniałości jak Echinopsis hybr. Ica.
Bardzo lubię tą specyficzną grupę kaktusów

No nie wiem, może nie ma wielu hodowców specjalizujących się w Parodiach, ale chyba każdy szanujący się kaktusiarz ma lub miał przynajmniej jedną Parodię. Ja obecnie nie mam, ale mam na liście życzeń kilka gatunków. Miałem Parodie aureispinę, która była ulubionym kaktusem mojej mamy. Nawet jak nie kwitła to miała piękne ciernie.hen_s pisze:W swoim czasie wraz z moim Przyjacielem z Gdańska Andrzejem M. próbowaliśmy ten stan rzeczy zmienić i napisaliśmy duży cykl artykułów o tych roślinach do PTMKowkiego Świat Kaktusów ale nie za dużo to pomogło.
- faktycznie miahen_s pisze:Urlop się udał, pogoda dopisała, zdrowie i widoki również - czego więcej potrzeba?![]()
- okolica przepiękna, "moje klimaty" - również lubię takie okolice. Patrzę na fotkę i coś mi ona przypomina, ale to było tak dawno jeszcze jak pracowałem, jeździłem dużo w delegacje, a przy okazji zwiedzałem Polskę. Uwielbiam góry i "nieobliczalne" rzeki płynące od gór. Mile wspominam delegacje do Skoczowa, Szczyrk, Żywca, Rymanowa, Nowego i Starego Sącza, Nowego Targu, Szklarskiej Poręby, ale największe wrażenie robiły zawsze "typowe" góry w Zakopanym, a gwara góralska jest niesamowita, trudna do naśladowania.hen_s pisze:Urlop się udał, pogoda dopisała, zdrowie i widoki również - czego więcej potrzeba?![]()
- Henryku, Ty regenerowałeś siły w górskim klimacie, a Twoje podopieczne, ... niestety nie miały "przerwy urlopowej", musiały pokazywać swoje piękne, kolorowe kwiatyhen_s pisze:Tymczasem kilkanaście zaległych rebucji i sulkorebucji które u mnie aktualnie kończą kwitnienia: